wk-2022

Wedden op het WK 2022

Niet alleen voetballers en voetbalfans kijken reikhalzend uit naar het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar, ook sportwedders kijken uit naar het toernooi. Het WK biedt immers veel mogelijkheden om te wedden. Sports bettors kijken vaak met andere ogen naar een voetbalwedstrijd dan een supporter dat doet.

Bij dit WK is het voor het eerst in Nederland mogelijk om live te wedden op de wedstrijden. Dat kon nog nooit eerder tijdens een eindtoernooi. In dit artikel gaan we daar dieper op in en kijken we ook naar andere mogelijkheden om te wedde nop het WK 2022.

Het Nederlands Elftal speelt over
Het Nederlands Elftal speelt over
Dagen
Uur
min
sec

Bookmakers WK 2022

Een sportweddenschap wordt afgesloten bij een bookmaker. In Nederland zijn er veel online bookmakers actief die weddenschappen aanbieden. Naar verwachting komt er dit jaar nog een flink aantal bij.

Wedden wk wedstrijden

Zie hieronder het overzicht van de aankomende WK wedstrijden waar op gewed kan worden. Achter de wedstrijd staan de odds voor een overwinning of gelijkspel van de ploeg.

Wedden op Poulewinnaars en tweede plaatsen

Ook kan er gewed worden op wie het WK wint. Dit noemen we outrights odds. Zie hieronder de odds voor een WK eindoverwinning per deelnemend land.

Mogelijkheden weddenschappen

Er zijn diverse typen weddenschappen beschikbaar tijdens het WK voetbal. Op de individuele wedstrijden zijn er tot wel tweehonderd weddenschappen af te sluiten. Deze weddenschappen zijn in te delen in grofweg twee categorieën: de weddenschappen die je af kunt sluiten op het resultaat van de wedstrijd en de weddenschappen op de gebeurtenissen in de wedstrijd.

De weddenschappen die afgesloten kunnen worden op het resultaat van een wedstrijd hebben vanzelfsprekend te maken met de uitslag, maar bijvoorbeeld ook op het aantal doelpunten dat gescoord wordt of de marge waarmee de wedstrijd gewonnen wordt. De uitkomst van een wedstrijd voorspellen wordt gedaan door een 1×2 weddenschap. Wanneer er een 1 wordt gespeeld, wordt daarmee een overwinning van de thuisspelende ploeg bedoeld. Een 2 staat voor een zege van het uitspelende team. De x betekent een voorspelling op een gelijkspel.

Wanneer de odds voor een voorspelling met een 1 of een 2 niet interessant genoeg zijn omdat één van de twee ploegen veel sterker wordt ingeschat, dan is het mogelijk om de favoriet met een virtuele achterstand het veld op te laten gaan. Dat betekent dat dit team meer moet scoren om een weddenschap te winnen. Daar staat dan een hogere quotering van de bookmaker tegenover. Omgekeerd is het ook mogelijk om de underdog een virtuele voorsprong te geven. Wanneer de score dan onder de geselecteerde voorsprong blijft, wordt de weddenschap gewonnen hoewel het team de wedstrijd niet wint.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van een breed scala aan op het resultaat gebaseerde weddenschappen die de bookmaker aanbiedt. Daarnaast zijn er weddenschappen af te sluiten op hoe ver een bepaald land komt in het toernooi, welke twee landen uit iedere poule doorgaan en welke landen de finale gaan halen. Ook is het mogelijk om te voorspellen welke speler topscorer van het toernooi wordt, welke speler de meeste assists geeft en welke speler de meest waardevolle speler van het toernooi wordt. De allerbelangrijkste weddenschap is welk land er met de wereldtitel vandoor gaat. Deze weddenschap is het beste voor het toernooi in te zetten. Dan zijn de odds het meest aantrekkelijk.

Nieuw dit WK is de mogelijkheid tot live wedden. Via live wedden is het mogelijk om tijdens de wedstrijd in te zetten op basis van wat er zich afspeelt op het veld. Dat heeft als voordeel dat een gokker niet hoeft te gokken naar hoe de wedstrijd zich ontwikkelt. Dat maakt het wedden een stuk minder riskant.

Winnaar WK 2022

Er hebben zich voor het wereldkampioenschap 2022 in Qatar 32 landen geplaatst. Al deze landen krijgen een quotering. Deze quotering is gebaseerd op de waarschijnlijkheid waarmee een land wereldkampioen kan worden. Niet elk land heeft evenveel kans op de wereldtitel. Voor het gastland Qatar is het al een enorme prestatie als de eerste ronde overleefd wordt.

De grote voetballanden zijn ook deze editie weer favoriet. Landen als Frankrijk, momenteel de regerende wereldkampioen, Brazilië, het land dat de wereldtitel het vaakst won, Duitsland, Argentinië en ook Nederland zullen deze editie weer hoge ogen gooien volgens de bookmakers.

Veilig wedden

Wanneer een gokker een weddenschap af wil sluiten, wil hij natuurlijk wel weten dat hij dat doet bij een bookmaker die betrouwbaar is. In Nederland is het mogelijk om bij vergunde aanbieders veilig te wedden. Bookmakers die weddenschappen aan Nederlandse spelers aanbieden, dienen in het bezit te zijn van een vergunning van de Nederlandse kansspelautoriteit.

Per 1 oktober 2021 is de Nederlandse kansspelmarkt opengegaan. Dat betekent dat er naast de TOTO, die al actief was, meerdere bookmakers online weddenschappen aan Nederlandse spelers mogen aanbieden.

Vergunde bookmakers als Bet365 en BetCity bieden een grote diversiteit aan weddenschappen op het wereldkampioenschap voetbal 2022 aan. Bij deze bookmakers wedden gokkers veilig op de wedstrijden van het WK en voorspellen ze welk team er uiteindelijk op 18 december met de wereldbeker vandoor gaat.

Wedden op WK voetbal vandaag

Op alle wedstrijden die op het WK gespeeld worden, is wedden mogelijk. Omdat het WK 2022 in Qatar het kortste WK in de geschiedenis is, worden er tijdens de groepsfase maar liefst vier wedstrijden per dag gespeeld. Bij elk van deze wedstrijden is het mogelijk om te wedden op het resultaat van de wedstrijd. Bookmakers bieden hier weddenschappen als 1×2, dubbele kans, correcte score en draw no bet voor aan.

Ook is het mogelijk te wedden op gebeurtenissen in de wedstrijd die niet direct iets met het resultaat te maken hebben, zoals de manier van scoren, welke speler een doelpunt maakt of hoeveel balbezit een team in een wedstrijd heeft. Al met al veel mogelijkheden om aan iedere WK wedstrijd wat te verdienen.

Wedden op de speler met de meeste assists

Het is mogelijk om bij bookmaker BetCity te wedden op de speler met de meeste assists op het WK 2022. We hebben hieronder een tabel met bijbehorende odds voor deze weddenschap.

Speler
Odds
Kevin de Bruyne (België)
12.00
Lionel Messi (Argentinië)
12.00
Neymar (Brazilië)
12.00
Kylian Mbappé (Frankrijk)
16.00
Eden Hazard (België)
18.00