wk-2022

Bookmakers

Kijken naar een voetbalwedstrijd is spannend. Kijken naar een wedstrijd waarop een weddenschap is afgesloten, is volgens veel gokkers nog vele malen spannender. Wedden op voetbal doen zij bij de bookmaker. Een bookmaker is een kantoor dat weddenschappen op sportwedstrijden aanneemt. Van oudsher kennen we de bookmaker van het paardenrennen, maar inmiddels is er bijna geen sport meer te bedenken waarop bij de bookmaker niet gewed kan worden. Waar er vroeger toto-formulieren ingevuld werden bij de sigarenboer op de hoek zijn bookmakers tegenwoordig alom online present. In Nederland bieden enkel bookmakers met een vergunning (voetbal)weddenschappen aan.

Het Nederlands Elftal speelt over
Het Nederlands Elftal speelt over
Dagen
Uur
min
sec

Bookmakers in Nederland

Tot 1 oktober 2021 was het in Nederland alleen mogelijk om een weddenschap op een voetbalwedstrijd af te sluiten bij de TOTO. Vanaf die datum is er een nieuwe wet in werking getreden, de Wet Kansspelen op Afstand, die het mogelijk maakt voor andere bookmakers om legaal in Nederland weddenschappen aan te bieden. Bookmakers die legaal in Nederland op de markt zijn, zijn in het bezit van een vergunning die is afgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA). Deze overheidsinstantie is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de online kansspelmarkt.

Bookmakers en licenties

Op 1 oktober 2021 is een tiental aanbieders van kansspelen in het bezit gekomen van een licentie van de KSA. Vijf van deze aanbieders bieden naast een online casino een uitgebreid sportsbook aan. In de maanden die volgden kwamen er nog twee aanbieders online. De verwachting is dat er in de loop van 2022 nog een aantal bookmakers een vergunning van de Kansspelautoriteit zal ontvangen. Daarbij zit een aantal grote, internationale partijen waardoor de concurrentie op de Nederlandse markt flink toe zal nemen. Dat zou voor de spelers het voordeel kunnen hebben dat de aanbiedingen en quoteringen nog interessanter worden.

Bookmakers met een Nederlandse licentie

Bookmakers met een Nederlandse licentie mogen legaal sportweddenschappen aanbieden aan spelers die bij die bookmaker geregistreerd zijn. Deze spelers mogen bonusaanbiedingen ontvangen van de bookmaker onder de voorwaarden die de licentie daaraan stelt.

De Nederlandse licentie wordt uitgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Aanbieders moeten aan een flinke lijst met voorwaarden voldoen voordat een vergunning wordt uitgereikt. Deze vergunningsvoorwaarden zijn opgenomen in de Wet Kansspelen op Afstand. De grootste nadruk in de vergunningsvoorwaarden ligt op het voorkomen van gokverslaving. Vergunde bookmakers dienen protocollen na te leven waarmee zij het speelgedrag van spelers kunnen monitoren en aan de bel trekken op het moment dat er verdachte situaties ontstaan.

Bookmakers met een nederlandse licentie

Wedden op de WK wedstrijden

Betrouwbaarheid bookmakers

De licentie die gelegaliseerde bookmakers toegekend hebben gekregen, is naast een garantie voor maatregelen tegen gokverslaving ook een indicatie van een veilig spelaanbod, betrouwbare uitbetalingen en een goede klachtenregeling. Hierop worden de bookmakers door de KSA periodiek gecontroleerd en getoetst. Mocht een speler in conflict komen met een bookmaker, dan is de KSA altijd de partij om de casus aan voor te leggen. Bookmakers dienen aan hoge standaarden te voldoen voordat zij een vergunning van de KSA krijgen. Het hebben van een vergunning betekent dat de betreffende bookmakers betrouwbaar zijn.

Bet365 en BetCity

BetCity is een nieuwe, Nederlandse onderneming die is opgericht met het doel direct de markt te betreden zodra de nieuwe wetgeving in werking trad. Dat lukte. BetCity was op 2 oktober de eerste bookmaker die live ging. BetCity heeft voormalig koning Toto Andy van der Meijde een transfer aangeboden. De voormalig international is niet langer van de eentjes en de tweetjes, maar van de kennis en de weetjes. Dat komt goed uit, want net als bij Bet365 is het mogelijk om bij BetCity uitgebreid te wedden op het aankomende WK voetbal. De voorbeschouwingen die de site biedt, kunnen spelers gebruiken voor de inzetten op het WK.

Betrouwbaarheid bet365 en betcity

Wedden op WK

Het wereldkampioenschap voetbal is traditioneel een toernooi waarop flink gewed wordt. Voetbal is de populairste sport om op te wedden en het wereldkampioenschap is natuurlijk een van de meest aansprekende toernooien van de voetbalsport. Er kunnen op het WK diverse weddenschappen afgesloten worden. Hoewel er op alle wedstrijden van het WK op verschillende manieren gewed kan worden, is de belangrijkste weddenschap al ver voor het WK beschikbaar. Wie wordt er wereldkampioen? Deze voorspelling kunnen spelers het beste voor het WK begint al doen, omdat als de bal eenmaal rolt de odds aangepast worden op basis van de prestaties op het veld.

Bonussen bij bookmakers

Bookmakers bieden spelers vaak extraatjes. Wanneer een speler nog geen klant is bij een bepaalde bookmaker is er vaak een stortingsbonus beschikbaar. Aan bestaande spelers worden door de bookmakers vaak bonussen in de vorm van een free bet of een live bet aangeboden. Deze bonussen kunnen geclaimd worden in het account. Vervolgens kan de speler ze inzetten in overeenstemming met de voorwaarden die de bookmaker voor de bonus heeft opgesteld.

Voor het WK bieden de bookmakers ongetwijfeld de nodige bonussen. Wij verwachten een scala aan free bets, live bets en odds boosters, vooral op de wedstrijden van het Nederlands Elftal. Ook naarmate het toernooi vordert, zullen bookmakers de nodige extraatjes aan hun spelers aanbieden. Al met al kunnen spelers bij bookmakers het nodige voordeel behalen en tijdens het WK door goede weddenschappen te plaatsen een leuk zakcentje verdienen.

Wedden op de uiteindelijke WK winnaar