actueel background image

Neemt Feyenoord donderdag revanche op AS Roma?

12 apr 2023 | 15:13 0

Komende donderdag is het Feyenoord dat tegenover AS Roma staat in de kwartfinale van de Europa League. Een prachtig affiche en zeker geen onbekende, want vorig jaar troffen beide clubs elkaar al in de finale van de Conference League. AS Roma ging er toen met de winst vandoor. Lukt het Feyenoord om revanche te nemen op Roma? VoetbalUitslagen blikt met jou vooruit op dit duel.

Vooruitblik

De bookmakers hebben duidelijk een favoriet: Feyenoord. De odds zijn als volgt: 2.37 voor Feyenoord, 3.30 voor een gelijkspel en 3.40 voor AS Roma. Feyenoord wil revanche voor de verloren Conference League finale van vorig jaar en dat kan donderdagavond ook zomaar lukken. De Rotterdammers zijn in vorm en na de 7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk is de tegenstander gewaarschuwd. Een mooie pot voetbal wordt het sowieso. Wij voorspellen een overwinning voor Feyenoord.

Iedere wedstrijd is nu een finale voor Feyenoord

Dat is de insteek waarmee de Rotterdammers gaan spelen. De club doet het zowel in Europees als in competitieverband goed en lijkt niet te stoppen. Een overwinning op AS Roma? Dat kan zomaar eens werkelijkheid worden donderdag. De ploeg gaat vol voor de winst. Is er komende donderdag wederom een hoofdrol weggelegd voor Lutsharel Geertruida? Wij denken van wel. Feyenoord kan hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over Alireza Jahanbakhsh, dus Igor Paixão kan uitkijken naar een basisplaats in het elftal.

Feyenoord is momenteel nog steeds koploper in de Eredivisie en met acht punten verschil op zowel Ajax als PSV, lijkt Feyenoord serieus op weg naar het landskampioenschap. Hoewel de ploeg vorige week nog werd uitgeschakeld in de KNVB Beker, heeft het nog genoeg om naar uit te kijken. Moet wel die grijze wolk boven Rotterdam wegtrekken. We weten allemaal hoe die bekerfinale verliep. Maar de Rotterdammers kijken vooruit. Pas vier keer verloor Feyenoord dit seizoen en een vijfde nederlaag? In Rotterdam zijn ze niet van plan die aan het lijstje toe te voegen.

AS Roma heeft sterke ploeg

Paul Dybala, Andrea Belotti en Stephan el Shaarawy zijn slechts enkele namen van vedettes in de ploeg van Jose Mourinho. AS Roma beschikt over een uitstekende selectie en kan op voetballend gebied heel veel. En wat dacht je van Georginio Wijnaldum? Wijnaldum heeft in een interview zelfs aangegeven niet blij te zijn met de loting, omdat hij ook weet dat Feyenoord aast op een revanche. Teamgenoot Rick Karsdorp, tevens oud-Feyenoorder, zal niet spelen in de Kuip. De verdediger kampt al langere tijd met een blessure.

Dat Mourinho een flinke prijzenkast heeft, hoeven we jou als voetballiefhebber niet te vertellen. Dat hij een overwinning tegen Feyenoord ook graag toe wil voegen aan het lijstje is dan ook geen verrassing. In de competitie is AS Roma ook nog volop in strijd om plek twee met stadsgenoot Lazio Roma. Ook in de Serie A barst de strijd de komende weken los. Maar eerst de focus op de kwartfinale van de Europa League.

Statistieken

– Feyenoord wist in 27 opeenvolgende wedstrijden te scoren
– AS Roma won geen van zijn laatste 6 uitwedstrijden
– Het vorige duel werd gewonnen door AS Roma
– Bij de wedstrijden tussen AS Roma en Feyenoord zijn geen uitsupporters aanwezig
– Feyenoord en AS Roma troffen elkaar drie keer eerder
– Een duel tussen de clubs eindigde in een gelijkspel. AS Roma won de andere twee
– Feyenoord’s optreden in de laatste 5 wedstrijden is beter dan dat van AS Roma.

Laatste onderlinge ontmoetingen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
25-05-2022
AS Roma - Feyenoord
1 - 0
26-02-2015
Feyenoord - AS Roma
1 - 2
19-02-2015
AS Roma - Feyenoord
1 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.