Club

Villarreal

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Locatie:
Villarreal

De Spaanse middenmoter Villareal Club de Fútbol komt uit in de La Liga en de Copa del Rey. De voetbalclub uit Villerreal de Los Infantes speelt zijn thuisduels in het Estadio de la Cerámica. Bekijk op deze pagina de laatste uitslagen en het speelprogramma van ‘El Submarino Amarillo’.

Programma Villarreal

Check hier alle wedstrijden van Villareal die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Villareal in de La Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Villarreal

Alle uitslagen van Villarreal vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Villarreal selectie

Socials
@villarrealcf
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Villareal

Een van de clubs die in relatief korte tijd veel aandacht heeft gekregen in de Spaanse voetbalwereld is Villarreal CF. Dit komt vooral omdat de club pas sinds 1998 actief is op het hoogste niveau van Spanje. Sindsdien presteert de club in binnen- en buitenland prima. Binnen Spanje geldt de club uit Vila-real als subtopper. Omdat de club in vergelijking met reuzen als Real Madrid, Valencia CF en FC Barcelona erg klein is, heeft Villareal CF snel populariteit gewonnen als underdog in de Spaanse competitie.

Historie en achtergrond

Villarreal CF staat bekend om haar felgele tenue. De bijnaam van de club is dan ook “De Gele Onderzeeër”. “De Onderzeeër” slaat met name op de eerdergenoemde underdog rol van een kleine club uit een kleine stad. Er wonen slechts 50.000 inwoners in Villarreal de los Infantes.

De club, opgericht in 1923, acteerde het grootste deel van haar bestaan in de lagere regionen van het Spaanse profvoetbal. In 1987 wist Villareal echter promotie naar de Segunda División af te dwingen. In het begin viel de club hier nog niet op en eindigde het vaak onderin de middenmoot. Het seizoen 1997/1998 was wel bijzonder succesvol voor Villarreal CF. De club eindigde verrassend als vierde, waardoor promotie naar de Primera División volgde. Hoewel de club in eerste instantie direct weer degradeerde naar het tweede niveau, wist het in het opvolgende seizoen wederom te promoveren. Sindsdien geldt Villareal als subtopper in de La Liga.

Succesjaren van Villarreal CF

In 2000 volgde het eerste succesvolle jaar voor Villareal op het hoogste niveau. In dat seizoen eindigde de club als zevende. Hierna heeft Villarreal CF het de grote topclubs meerdere malen moeilijk gemaakt, met enkele tweede en derde plaatsen tot positief gevolg. In Europa speelt Villareal veelal een bijrol, maar weet het zo nu en dan de halve finale van de Champions League of Europa League te behalen.

Stadion en fans

Villarreal CF speelt in het Estadio de La Cerámica, het stadion van keramiek. Dit is een verwijzing naar de lokale industrie in Villarreal. Het stadion biedt plek voor ongeveer 25.000 toeschouwers. Dit stadion is al in gebruik sinds 1923. Tot 2017 was de naam van het stadion El Madrigal.

Vanwege het formaat van de club in combinatie met de prestaties, kent Villareal CF een relatief grote fanschare in Spanje die verder reikt dan de directe omgeving van de club. Van oudsher kent de club een grote rivaliteit met CD Castellón, een club uit de regio. Omdat Villareal inmiddels geruime tijd op het hoogste niveau acteert en CD Castellón op het derde niveau, is deze rivaliteit grotendeels bekoeld.

Voor de fans is het duel met Valencia het belangrijkste van het jaar. Valencia – dat in dezelfde provincie ligt – is van een vergelijkbaar niveau, wat de rivaliteit ten goede komt. De derby wordt de Derby de la Comunitat genoemd.

Nederlandse supportersvereniging Villarreal CF

Sinds 19 februari 2010 heeft Villarreal CF een Nederlandse supportersvereniging. ‘’Los Piratas Amarillos’’ wordt door de vereniging officieel erkend als supportersorgaan. Het is de vijfde vereniging van Villarreal CF. De bijnaam van Villarreal CF, El Submarino Amarillo, oftewel ‘’The Yellow Submarine’’, was leidend bij het ontstaan van de naam van de Nederlandse supportersvereniging. Villarreal CF heeft naast de Nederlandse supportersvereniging nog vier landen die ook een officiële vereniging hebben, te weten: Belgie, Finland, Verenigde Staten en Slowakije.