actueel background image

Halve finale Europa League: wie stopt de Italianen?

10 mei 2023 | 17:26 0

Italië doet het geweldig in Europa. In de halve finale van de Champions League staan de twee clubs uit Milaan en ook in de Europa League mogen nog twee Italiaanse clubs hopen op een plek in de finale. AS Roma neemt het donderdag op tegen Bayer Leverkusen en Juventus ontvangt Sevilla.

Sevilla CF 2023

Feyenoord-beul Roma ontvangt Bayer Leverkusen

Vorig seizoen won AS Roma de Conference League door Feyenoord in de finale te verslaan. Dit jaar hoopt José Mourinho op weer een Europese prijs, maar dan een trede hoger. In de kwartfinale van de Europa League werd wederom Feyenoord verslagen. Nu volgt Bayer Leverkusen in de halve finale. Roma begint donderdag in eigen huis en is er veel aan gelegen het toernooi te winnen. In de Serie A gaat het namelijk wat minder. Zo slechts dat zelfs Conference League-voetbal op de tocht staat. De Europa League winnen betekent direct kwalificatie voor de Champions League en dat is het doel.

Voor Leverkusen is dat niet anders. Via de Bundesliga gaat Champions League-voetbal niet meer lukken, maar de Europa League is een mooie escape. De verwachting is dat Leverkusen en Roma aan elkaar gewaagd zijn. Een heel recent verleden samen hebben ze niet. De laatste ontmoeting was in 2015. Toen was het twee keer genieten in de groepsfase van de Champions League. In Rome werd het 3-2 en in Leverkusen zelfs 4-4. Krijgen we dit jaar weer spektakel?

Donderdag 21.00 uur: AS Roma – Bayer Leverkusen

Juventus kan toch topseizoen beleven

Het seizoen van Juventus leek even uit te draaien op een ramp. De club uit Turijn kreeg vijftien punten aftrek, maar die straf is inmiddels weer rechtgetrokken. En dus is Juve weer hard op weg naar de Champions League. En dan kan ook de Europa League nog gewonnen worden. Donderdag komt Sevilla op bezoek. Een tegenstander van formaat, maar wel een tegenstander die een moeilijk seizoen doormaakt.

Sevilla vocht lang tegen degradatie, maar is er inmiddels weer een beetje bovenop. Van de laatste negen wedstrijden werd er slechts één keer verloren. Sevilla is recordhouder in de Europa League en weet dus hoe het is om de beker te winnen. En ook dit jaar doen ze het in Europa goed. In de vorige ronde werd Manchester United verrassend uitgeschakeld. Is Juventus de volgende grootmacht die eraan moet geloven?

Donderdag 21.00 uur: Juventus – Sevilla

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.