actueel background image

Kan Feyenoord ook in Rome winnen?

19 apr 2023 | 17:49 0

De returns van de kwartfinale van de Europa League worden op donderdag gespeeld. Het is spannend, zeker voor Feyenoord. In Rotterdam werd er met 1-0 gewonnen van AS Roma. Kan Feyenoord ook in Rome winnen? VoetbalUitslagen blikt met jou vooruit op de wedstrijd AS Roma – Feyenoord.

Vooruitblik

Dat de Rotterdammers het moeilijk krijgen donderdag, is een zekerheidje. In Rome wist Feyenoord nog nooit eerder te winnen. Feyenoord heeft aan een gelijkspel genoeg en gaat dan door naar de halve finale van de Europa League. Het wordt een lastige opgave, maar is zeker niet onmogelijk. Houden de Rotterdammers ook stand in Rome?

AS Roma al overtuigd van winst

Trainer José Mourinho is ervan overtuigd dat de ploeg donderdag makkelijk langs Feyenoord komt. Hij noemde de wedstrijd in de kuip een warmdraaiertje, maar de club moet oppassen dat het niet te overmoedig wordt. Feyenoord is tenslotte wel een prima tegenstander, want waar Rome niet verder kwam dan een gemiste penalty, wist Feyenoord wel een doelpunt te maken.

In Rotterdam zagen we Paulo Dybala al vroeg in de wedstrijd het veld af gaan met een blessure. Hoewel het er even op leek dat de speler niet op tijd fit zou zijn voor de return in Rome, verscheen hij toch op de training. Dat impliceert dat hij fit genoeg is om donderdag mee te kunnen spelen. Onzeker is ook nog of Tammy Abraham zal spelen.

Worden dromen werkelijkheid voor Feyenoord?

Feyenoord draait een prima seizoen, zowel in de Eredivisie als Europees. De club heeft slechts een gelijkspel nodig om door te gaan naar de halve finale van de Europa League. Worden dromen dan echt werkelijkheid? Het zou zomaar kunnen. De Rotterdammers hadden het vorige week moeilijk in eigen huis, maar wisten uiteindelijk toch te profiteren en te scoren. Dat moet het komende donderdag ook doen. Bij AS Roma is het onrustig na het ontslag van algemeen directeur Pietro Berardi, dus wellicht wankelt de club nog een stukje extra. Daar moet Feyenoord op inspelen.

Met Justin Bijlow weer terug op de goal is er weer een vaste waarde teruggekeerd bij het elftal. De terugkeer van de keeper zorgde direct voor meer rust bij het elftal, en dat is iets wat de ploeg maar al te goed kan gebruiken. Bij de bookies is Roma favoriet, maar misschien is de underdog positie nog wel beter voor Feyenoord. Dan maakt een eventuele overwinning nog extra veel indruk.

Statistieken

– AS Roma kreeg in zijn laatste vijf gespeelde wedstrijden maar 2 tegengoals
– Feyenoord verloor geen van zijn laatste 11 uitwedstrijden
– Feyenoord won de heenwedstrijd met 1-0
– AS Roma verloor slechts 1 van de 4 wedstrijden tegen Feyenoord
– Feyenoord speelt de laatste tijd beter dan AS Roma in de UEFA Europa League
– Het gemiddeld aantal doelpunten bij ontmoetingen tussen AS Roma en Feyenoord is 1.75

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
13-04-2023
Feyenoord - AS Roma
1 - 0
25-05-2022
AS Roma - Feyenoord
1 - 0
26-02-2015
Feyenoord - AS Roma
1 - 2
19-02-2015
AS Roma - Feyenoord
1 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.