actueel background image

Feyenoord – Shakhtar: Kan Feyenoord het afmaken in de Kuip?

15 mrt 2023 | 14:00 0

Donderdagavond is de Rotterdamse Kuip het decor voor de returnwedstrijd tussen Feyenoord en Shakhtar in de achtste finales van de Europa League. Het is een spannende wedstrijd, want in Polen werd het 1-1. Lees de VoetbalUitslagen voorbeschouwing van de wedstrijd Feyenoord – Shakhtar Donetsk.

Vooruitblik

Feyenoord moet het afmaken in de Kuip. Dat is wel duidelijk. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar er zat meer in voor de Rotterdammers. De club moet afrekenen met Oekraïense grootmacht Shakhtar. Feyenoord is de favoriet in dit duel en onze verwachting is dat zij binnenkort schitteren in de kwartfinales van de Europa League.

Feyenoord moet aan de bak

Doordat het vorige week punten liet liggen bij de heenwedstrijd moet Feyenoord nu een stapje extra zetten om door te gaan naar de kwartfinales. Of dat makkelijk wordt? Zeker niet. Dat weet trainer Arne Slot ook. Ook Slot is onder de indruk van de kwaliteiten van Shakhtar, maar weet nog altijd zeker dat Feyenoord de sterkere ploeg is. Hij zei na de heenwedstrijd het volgende : ‘We hebben onszelf tekortgedaan, al vond ik dat we in de eerste helft nog iets te veel tevreden waren met het feit dat we beter waren.’

Misschien dat het topspits Santiago Gimenez komende donderdag lukt om een doelpuntje mee te pakken voor de Rotterdammers. Gimenez liet het vorige week kort voor de uitwedstrijd tegen Shakhtar afweten omdat hij kampte met een pijntje aan de hamstring. Hij werd uit voorzorg niet opgesteld. Afgelopen zondag was de spits wederom trefzeker voor Feyenoord in het duel tegen FC Volendam.

In de Eredivisie staat Feyenoord nog steeds aan kop en na de wedstrijd tegen Shakhtar kan het zich gelijk opmaken voor de volgende topwedstrijd: de Klassieker. De strijd om de koppositie barst nu écht los. En als de ploeg blijft presteren, kan het genieten van het beste van beide werelden.

Shakhtar hoopvol?

Shakhtar weet dat Feyenoord in het duel in eigen huis favoriet is. Ook de bookmakers zijn het daarmee eens. De ploeg uit Oekraïne is sterk. Shakhtar is koploper in de hoogste Oekraïense competitie en wil ook graag door naar de kwartfinales van de Europa League. Trainer Igor Jovicevic is trots op zijn team. “Vorige week donderdag was niet onze beste dag, maar we hebben veel energie in ons spel gestoken. We strijden nog steeds om een plek in de kwartfinales. Dat maakt ons trots”. Ook Shakhtar weet dat Feyenoord komend weekend een cruciale wedstrijd moet spelen tegen Ajax. Alles is nog mogelijk, ook voor Shakhtar.

In de competitie is de club al vier wedstrijden ongeslagen en wist het Dnipro-1 achter zich te laten. Shakhtar is koploper en is gemotiveerd om succes te behalen in de Europa League. Welke club trekt er aan het langste eind?

Statistieken

– Het vorige duel tussen Shakhtar en Feyenoord eindigde in 1-1
– Feyenoord won vier thuiswedstrijden op rij
– Shakhtar is vier wedstrijden ongeslagen
– Feyenoord wist in 22 opeenvolgende wedstrijden te scoren
– Shakhtar wist in 7 van de laatste 8 wedstrijden als eerste te scoren
– Feyenoord verloor geen een van zijn laatste 20 thuiswedstrijden
– De winnaar van dit duel gaat door naar de kwartfinales van de Europa League

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
09-03-2023
Shakhtar Donetsk - Feyenoord
1 - 1
01-11-2017
Shakhtar Donetsk - Feyenoord
3 - 1
17-10-2017
Feyenoord - Shakhtar Donetsk
1 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.