actueel background image

Europa League achtste finale: wie gaan er naar de kwartfinale?

16 mrt 2023 | 10:42 0

Feyenoord moet donderdag vol aan de bak om de kwartfinale te bereiken, maar dat geldt ook voor andere ploegen. Een korte vooruitblik op de returns in de achtste finale van de Europa League.

Eredivisie Elftal vd week week 4

Sevilla met voorsprong naar Istanbul

De hel kan losbreken bij thuiswedstrijden van Fenerbache en dat is precies waar Sevilla voor moet waken. De Spanjaarden staan met 2-0 voor, maar als het gaat spoken in Istanbul dan kan die voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kan het nog spannend worden?

Donderdag 18::45 uur: Fenerbache – Sevilla

Feyenoord moet het afmaken in De Kuip

Er had veel meer ingezeten voor Feyenoord vorige week tegen Shakthar, maar de Rotterdammers moesten genoegen nemen met een 1-1. In de eigen Kuip wordt er meer verwacht en is Feyenoord de grote favoriet. De kwartfinale ligt voor het oprapen.

Donderdag 18:45 uur: Feyenoord – Shakthar Donetsk

Mission Impossible voor Betis

Real Betis moet een 4-1 achterstand zien goed te maken tegen Manchester United. Dat lijkt onbegonnen werk. Al is United momenteel niet in beste doen. In de competitie werd er na de 7-0 nederlaag tegen Liverpool ook niet gewonnen van nummer laatste Southampton. Toch lijkt het bereiken van de kwartfinale geen probleem.

Donderdag 18:45 uur: Real Betis – Manchester United

Freiburg gaat voor stunt

Natuurlijk is Juventus de grote favoriet tegen SC Freiburg, toch zijn de Italianen er nog lang niet. In Turijn won Juve met de minimale 1-0. Er is dus nog hoop voor Freiburg. In eigen huis zijn de Duitsers sterk. Kunnen zij voor een grote stunt zorgen?

Donderdag 18:45 uur: SC Freiburg – Juventus

Arsenal wil seizoen redden

In Lissabon was het tot de laatste minuut spannend tussen Arsenal en Sporting. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-2. In Londen ligt alles dus nog open, al lijkt Arsenal de beste papieren te hebben. Voor The Gunners is de Europa League niet prioriteit nummer 1. Zij willen namelijk de Premier League winnen. De Europa League zou een mooie bonus zijn. Dat dit toernooi niet het belangrijkste is voor Arsenal, kan een kans zijn voor Sporting. Wie gaat er door?

Donderdag 21.00 uur: Arsenal – Sporting CP

Leverkusen op pole position

Thuis won Bayer Leverkusen met 2-0 van Ferencvaros. De uitwedstrijd lijkt dan ook een formaliteit. Leverkusen heeft een veel betere selectie dan de Hongaren en zijn aan hun stand verplicht door te gaan. Toch zal Ferencvaros er alles aan doen om het spannend te maken. Gaat dat lukken?

Donderdag 21.00 uur: Ferencvaros – Bayer Leverkusen

Roma verdedigt voorsprong in Spanje

AS Roma won vorige week knap met 2-0 van Real Sociedad. Mourinho liet weer zien dat hij zijn ploegen als geen ander klaar kan stomen voor belangrijke wedstrijden. Maar de buit is nog lang niet binnen. Uit bij Sociedad kan het spoken en dus moet Roma aan de bak. Maar zoals eerder gezegd, met Mourinho aan het roer zijn de Romeinen tot in de puntjes voorbereid.

Donderdag 21.00 uur: Real Sociedad – AS Roma

Union tegen Union

Na de zege op Ajax gaat het moeizaam bij Union Berlin. Er werd sindsdien niet meer gewonnen. Ook in de eerste ontmoeting in de achtste finale tegen het Belgische Union lukte dat niet. Al waren de Duitsers veel beter. In een waar spektakel werd het 3-3. Iedere Belgische poging tussen de palen verdween in het doel. Lukt het Union Berlin in België wel om te winnen? Wij verwachten in ieder geval spektakel.

Donderdag 21.00 uur: Royale Union SG – 1. FC Union Berlin

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.