actueel background image

Voorbeschouwing Europa League: Shakhtar Donetstk – Feyenoord

08 mrt 2023 | 10:03 0

Met een kalender gevuld met prachtwedstrijden deze week, is het komende donderdag aan Feyenoord om te laten zien wat het in zijn mars heeft. De club neemt het in de achtste finale van de Europa League op tegen Shakhtar Donetsk. Hieronder lees je de Voetbaluitslagen voorbeschouwing van deze wedstrijd.

Vooruitblik

De loting van de achtste finale van de Europa League lijkt een gunstige. Feyenoord beleeft een goed seizoen en bleef in de laatste 15 competitiewedstrijden zelfs ongeslagen. Toch moeten we Shakhtar niet onderschatten. De club won afgelopen weekend nog met 7-0 in de Vysjtsja Liha. Toch denken wij dat Feyenoord deze wedstrijd weet te winnen. Wist je trouwens dat BetCity een speciale Odds Boost heeft? Bij inzet op winst voor AZ of Feyenoord kunnen nieuwe spelers kiezen voor een boost van x100.

De maximale inzet is een euro en deze promotie is alleen beschikbaar voor spelers van 24 jaar of ouder.

Wat te verwachten van Shakhtar?

Shakhtar is een club die we op dit moment maar moeilijk kunnen inschatten. Er is in de laatste jaren veel veranderd bij de club uit Oekraïne. Dat heeft grotendeels te maken met de oorlog. Waar het elftal eerder nog vol zat met spelers uit Brazilië, zijn het nu vooral Oekraïners op de velden. Omdat we van deze namen minder afweten, is de club lastiger in te schatten. Toch staat Shakhtar na de 7-0 winst van afgelopen weekend gedeeld eerste in de hoogste Oekraïense competitie.

Feyenoord moet vooral oppassen voor vleugelaanvaller Oleksandr Zubkov. Zubkov scoorde tegen Metalist 1925 twee van de zeven gemaakte doelpunten en heeft het al veel clubs lastig gemaakt, ook in Europees verband. Ook Lassina Traoré, voormalig speler van Ajax, is er een om in de gaten te houden. Ook hij pikte een doelpuntje mee in de laatste competitiewedstrijd van Shakhtar.

De wedstrijd tussen Shakhtar en Feyenoord wordt gespeeld in Warschau in verband met de oorlog.

Feyenoord favoriet

Feyenoord is duidelijk de favoriet in het duel tegen Shakhtar. De Rotterdammers kennen een sterk seizoen en maken nog steeds kans op de landstitel. Weet je nog op welke manier Feyenoord doorging in de Europa League? Alle clubs uit de groep behaalden acht punten, maar Feyenoord werd op doelsaldo eerste. Iets wat niet snel vergeten wordt in Rotterdam.

Feyenoord moet het vooral hebben van zijn doorzettingsvermogen. De club verloor dit seizoen pas drie keer in 33 officiële duels. Mooie statistieken. Wanneer de club in deze wedstrijd uitgaat van hun eigen kracht, is de kans groot dat het weet te winnen. Het treft Shakhtar wel precies op het goede moment, want de club mist meerdere spelers uit de achterhoede. Kan Feyenoord net als AZ stunten in de Europa League?

Statistieken

– Feyenoord en Shakhtar troffen elkaar twee keer eerder in 2017
– Shakhtar won beide wedstrijden
– Feyenoord verloor niet in de laatste 20 wedstrijden
– Shakhtar wist in 14 opeenvolgende wedstrijden te scoren
– Feyenoord scoort gemiddeld 2.15 keer in uitwedstrijden. Shakhtar 2 keer.
– Shakhtar mist een groot deel van de achterhoede
– De meest waardevolle speler van Feyenoord op dit moment is Orkun Kökcü

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
01-11-2017
Shakhtar Donetsk - Feyenoord
3 - 1
17-10-2017
Feyenoord - Shakhtar Donetsk
1 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.