actueel background image

Nederlanders in het buitenland Gakpo de ster van Liverpool

07 mrt 2023 | 16:09 0

Een weekend vol met Nederlandse inrbeng op de Europese velden. Welken landgenoten vielen deze week op in positieve of negatieve zin. Deze week onder meer Wout Weghorst en Cody Gakpo.

Nederlanders in het buitenland Gakpo de ster van Liverpool content

De doorbraak van Gakpo

Het is niet de eerste keer dat Cody Gakpo in deze rubriek staat en als hij zo doorgaat ook zeker niet de laatste. Afgelopen weekend stond in Engeland de topper tussen Liverpool en Manchester United op het programma. Op Anfield verpulverde The Reds het Manchester United van een andere landgenoot, Erik ten Hag. Gakpo speelde een hoofdrol door de eerste en derde goal voor zijn rekening te nemen. Beide goals waren van grote schoonheid in de Engelse media klinkt niets anders dan lof.

Een zware middag voor Wout

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Het is duidelijk aan welke kant Wout Weghorst dit weekend stond. Als speler van United kreeg hij een histrorisch pak slaag. De Nederlandse spits startte tegen Liverpool wederom als nummer tien, om het middenveld van United van extra loopvermogen en gif te voorzien. Tegen Barcelona was dit plan een succes, tegen Liverpool niet. Weghorst en co werden compleet overlopen door een ontketend Liverpool. Voor Weghorst zit er niks anders op dan de wonden te likken en zichzelf zo goed mogelijk te herpakken.

Weghorst kwam daarnaast ook nog negatief in de Engelse media door wat hij voor de wedstrijd deed. Hij raakte het ‘This in Anfield’ bord aan voordat hij het veld opliep. Iets wat alleen Liverpool spelers doen en mogen doen. Voor de fans van Manchester United was dit de druppel. Zij lijken nu al klaar te zijn met de Nederlander.

Nuytinck: onder de radar, maar altijd top

Weinig Nederlanders volgen Bram Nuytinck op de voet. De verdediger staat allesbehalve bekend als een internationale topspeler. Toch doe je hem daarmee tekort. Nuytinck houdt zich al jaren staande in de Italiaanse Serie A. Eerst bij Undinese en sinds afgelopen zomer bij Sampdoria, waar hij een vaste basisspeler is. De inrbeng van de verdediger is nodig aangezien Sampdoria tegen degradatie vecht. Nuytinck speelde tot dusver bijna 150 wedstrijden op het hoogste niveau in Italië. In Nederland wordt hij weliswaar vergeten, met zo’n carrière zal het Nuytinck worst wezen.

Het Championship boven PSV

Nog voor zijn grote doorbraak in het eerste van PSV maakte hij al de overstap naar het buitenland. Joël Piroe was het wachten zat en verkoos het Championship boven de Eredivisie. Een keuze die aanvankelijk uitstekend uitpakte. In de fysieke competitie kwam de spits met zijn gedaante uitstekend tot uiting. In zijn eerste volledige seizoen namens Swansea City maakte Piroe liefst 22 goals in het Championship. Dit seizoen waren de verwachtingen wederom hooggespannen, helaas gaat het allemaal wat stroever. Al heeft de spits toch alweer twaalf keer gescoord.

Worstelen in Italië

Bij wie het zeker moeilijk gaat, is Joshua Zirkzee van het Italiaanse Bologna. De spits kwam afgelopen seizoen over van Bayern München en zijn seizoen kenmerkt zich vooral door blessureleed. Tot dusver speelde de Rotterdammer pas negen wedstrijden. Hierin scoorde hij éénmaal en gaf hij evenveel assists. Het lukt de jonge spits nog niet om twee seizoenen achter elkaar te presteren, na een knap debuutseizoen bij Bayern en een uitstekende verhuurperiode aan Anderlecht. Het is te hopen dat hij volgend seizoen loskomt en zijn belofte alsnog kan inlossen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.