actueel background image

Europa League: Italiaanse finale lonkt

17 mei 2023 | 08:47 0

Wordt het een Italiaanse finale op 31 mei in Budapest? Dat is de grote vraag in de Europa League. Juventus en AS Roma zijn beide favoriet om de eindstrijd te bereiken. Of lukt het Bayer Leverkusen of Sevilla er een stokje voor steken? Een korte vooruitblik.

EL AS Roma

Mourinho kan het weer flikken

José Mourinho blijft een fenomeen. Vorig seizoen won hij met AS Roma de Conference League en nu staat hij op de drempel van weer een Europese finale. Al wordt het nog een pittige klus op bezoek bij Bayer Leverkusen. Roma won in eigen huis vorige week met 1-0 van de Duitsers. De marge is dus minimaal en Leverkusen geeft de hoop niet op.

De laatste vier wedstrijden bieden overigens weinig hoop voor de Duitsers. Die werden allemaal niet gewonnen namelijk. Dit weekend kwam Leverkusen niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij degradatiekandidaat VfB Stuttgart. Bij de bookmakers is Roma in ieder geval de grote favoriet voor het bereiken van de finale. Dat is ook niet zo gek, Mourinho is er meester in om zijn ploegen op te laten staan in grote wedstrijden.

Donderdag 21.00 uur: Bayer Leverkusen – AS Roma

Kan Sevilla stunten?

In Spanje is het niet het seizoen van Sevilla, maar in de Europa League gaat het weer ouderwets goed. De recordhouder heeft nog volop kans op de finale. En zeker met het goede resultaat vorige week in Turijn. Al had het nog een stuk beter gekund. Sevilla kreeg namelijk pas in de 97e minuut de 1-1 om de oren.

Qua selectie is Juventus de favoriet, maar het kan spoken in Sevilla. Dat weten PSV en Manchester United inmiddels ook. Beide gingen ze er kansloos vanaf in Spanje. Wordt Juventus de volgende die kopje onder gaat in Zuid-Spanje of lukt het Juve wel om Sevilla tot bedaren te brengen?

Donderdag 21.00 uur: Sevilla – Juventus

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.