actueel background image

Spelersbudget PEC Zwolle krijgt harde klap, Memphis op dreef

02 jul 2020 | 15:11 0

PEC Zwolle ondergaat de financiële gevolgen van de coronacrisis en moet het met een lager spelersbudget gaan doen. De club moet op de centjes gaan letten, wat overigens ook geldt voor de meeste clubs uit de Nederlandse competities. Ook is er goed nieuws vanuit Frankrijk, Memphis maakte namelijk zijn rentree voor Olympique Lyon. De Nederlander was direct van grote waarde in een oefenduel.

PEC Zwolle hard getroffen door de coronacrisis

De coronacrisis heeft alle clubs financieel getroffen, en dus ook PEC Zwolle. De Eredivisieclub vertelde aan de VI dat het spelersbudget met 1,2 miljoen euro is teruggeschroefd. PEC Zwolle kan deze zomer ook geen hoge transfersommen meer neerleggen. Het effect van de financiële keuzes was direct merkbaar toen Gijs Smal (FC Volendam) een transfer naar FC Twente verkoos boven PEC Zwolle.

Lagere salarissen voor nieuwkomers

Technisch manager Mike Willems gaf in een interview aan dat hoge salarissen verleden tijd zijn bij PEC Zwolle. “Ons spelersbudget ten opzichte van vorig seizoen is met 1,2 miljoen euro teruggelopen. We respecteren de contracten die de jongens hebben. Nieuwe spelers gaan echter andere salarissen verdienen dan wat hier in het verleden is betaald”.

PEC Zwolle wist zich kortgeleden wel nog te versterken met Rico Strieder. De Duitser komt over van FC Utrecht, waar de middenvelder nog een contract tot de zomer van 2021 had. De club uit Utrecht gunde de speler een transfer en vroeg om die reden een lagere transfersom.

Memphis scoort erop los

Memphis Depay heeft maandenlang geknokt en wist afgelopen woensdag zijn rentree te maken in het shirt van Olympique Lyon. De aanvaller liep eind 2019 een zware kruisbandblessure op. Memphis kwam al na drie minuten tot scoren tegen de amateurvereniging Us Port Valais. De spits kwam uiteindelijk tot vier doelpunten en een drietal assists. Olympique Lyon won het duel met 12-0.

Olympique Lyon greep afgelopen seizoen net naast een deelnamebewijs voor de UEFA Europa League. De club is momenteel wel in training voor de hervatting van de UEFA Champions League. De Franse club zal het in augustus opnemen tegen Juventus in de return in de achtste finale. Olympique Lyon zal ook nog de finale van de Coupe de la Ligue afwerken tegen Paris Saint-Germain.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.