Club

PEC Zwolle

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Zwolle

PEC Zwolle speelt zijn wedstrijden in de Eredivisie en de KNVB Beker. Bekijk hier alle uitslagen van de club, maar ook het aankomende programma en allerlei handige statistieken. Volg de selectie op de voet en ontdek de sterkste punten van de ploeg uit Zwolle.

PEC Zwolle programma en wedstrijden

Check hier alle duels van PEC Zwolle die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd uit het programma, kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd uit het programma.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van PEC Zwolle in de Eredivisie. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin PEC Zwolle actief is en wedstrijden speelt (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden uit het programma, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag PEC Zwolle

Alle uitslagen van wedstrijden uit het programma van PEC Zwolle vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

PEC Zwolle selectie

Socials
@peczwolle
Posts
Volgers
Volgend

Alles over PEC Zwolle

PEC Zwolle is een voetbalclub uit Zwolle, die tussen 1990 en 2012 zijn wedstrijden speelde onder de naam FC Zwolle. De club kent een roerig historie met twee doorstarts, maar ook enkele grote successen. PEC kwam een groot deel van haar bestaan uit op het tweede niveau van het Nederlandse voetbal, maar kent ook meerdere periodes op het hoogste niveau.

Recentelijk geldt PEC Zwolle voornamelijk als middenmoter in de Eredivisie. De club kent een stevige rivaliteit met streekgenoten Go Ahead Eagles en FC Twente, waarbij met name het duel met Go Ahead Eagles beladen is. Zwolle speelt in het MAC³PARK stadion, welke een capaciteit heeft van 13.000.

Historie

De historie van PEC Zwolle is getekend door naamswijzigingen en twee doorstarts, maar kent tevens een constante opmars. De club werd opgericht in 1910,toen lokale voetbalclubs PH en EDN fuseerden tot PEC. In 1969 voegde ook de club Zwolsche Boys zich bij de club, maar bleef de naam behouden. In 1982 en 1990 veranderde de naam van de club na twee doorstarts.

De ploeg speelde sinds 1955 wedstrijden in de Tweede Divisie, het derde niveau en laagste professionele niveau. In 1971 volgde promotie naar de Eerste Divisie. Zeven jaar later promoveerde PEC naar het hoogste niveau. Hoewel de club bijna tien jaar op dit niveau zou spelen, zorgden financiële problemen ervoor dat PEC vaak tegen degradatie vocht.

Tussen 1990 en 2012 speelde PEC, op twee seizoen na, in de Eerste Divisie. Hier gold de club als subtopper, tot het in 2012 met een kampioenschap promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen.

PEC wist de eerste seizoenen in de Eredivisie verrassend comfortabel in de middenmoot te eindigen en kon vanaf 2015 zelfs veelvuldig aanhaken bij de subtop. Het grootste succes vierde PEC in het seizoen 2013/2014.  toen het in de bekerfinale regerend landskampioen Ajax met maar liefst 5 – 1 wist te verslaan. Ook het jaar hierop bereikten de Zwollenaren de finale. Deze werd helaas met 2-0 verloren van FC Groningen.

Fans en clubiconen van PEC Zwolle

PEC Zwolle is in grote delen van Overijssel de meest populaire voetbalclub. De club heeft een historie van een loyale fanschare, wat de club er mede toe bewoog om de naam in 2012 terug te veranderen naar het geliefde ‘PEC’ Zwolle.

Rivaal

Go Ahead Eagles uit Deventer is de aartsrivaal van PEC. De zogenaamde IJsselderby is beladen voor beide ploegen en heeft in het verleden tot diverse confrontaties tussen beiden ploegen geleid. De verhouding in resultaten van deze derby was lange tijd vrij gelijkwaardig verdeeld, maar in recente jaren is het met name PEC dat aan het langste eind trekt als deze belangrijke wedstrijd op het programma staat.

Zwolse clubiconen

PEC Zwolle kent enkele clubiconen die veel betekend hebben voor de club. Een van hen is Ron Jans. De geboren Zwollenaar werd door PEC opgeleid en kwam in 157 competitieduels tot 44 doelpunten. Als trainer van PEC leidde hij de club naar bekerwinst, een bekerfinale en de beste resultaten in de Eredivisie uit de historie van de club.

Andere grote spelers uit de historie van PEC zijn onder meer Diederik Boer, Rinus Israël, Leo Koopman, Albert van der Haar, Arne Slot en Bram van Polen.

Twee prestigieuze prijzen van PEC Zwolle

Een legendarische wedstrijd die elke fan zich nog goed kan herinneren is de KNVB-bekerfinale tegen Ajax op 20 april 2014. In De Kuip stond de verrassende finalist PEC Zwolle tegen het grote Ajax. Waar velen op voorhand verwachtten dat Ajax de beker zou winnen, werd dit niet het geval.

Na 90 minuten staat er een score van 5-1 op het bord. PEC Zwolle vernedert Ajax in de Rotterdamse Kuip. PEC wint de KNVB-beker, maar daar blijft het niet bij. Traditiegetrouw wordt aan het begin van elk seizoen de wedstrijd gespeeld tussen de bekerwinnaar (in dit geval PEC Zwolle) en de landskampioen (Ajax) om de Johan Cruijff-schaal.

Johan Cruijff Schaal

Sportieve revanche voor Ajax zit er niet in, de Amsterdammers verliezen wederom van de club uit Zwolle. In deze ontmoeting wordt het 1-0 door een goal van Stef Nijland. PEC brengt twee dreunen aan Ajax uit in nog geen half jaar tijd, een ware overwinning voor de Zwollenaren.

PEC Zwolle Programma en wedstrijden

Bekijk bovenaan deze pagina het volledige programma van PEC Zwolle. Welke wedstrijden worden binnenkort gespeeld en wat is de huidige stand in de Eredivisie.

Wedden op PEC Zwolle

PEC Zwolle kent een roerige geschiedenis met hoogte- en dieptepunten. Een aantal keer wist de club aan te haken bij de subtop in de Eredivisie, maar de club kent ook periodes waarin het een voorname degradatiekandidaat is. Dat maakt wedden op deze voetbalclub geen zekerheid. Wel is het belangrijk om de huidige vorm van de club goed in de gaten te houden. Want hoewel de club vaak geen favoriet is, komen ze soms verrassend uit te hoek. Dat levert buitenkansjes op voor oplettende gokkers en maakt wedden op PEC Zwolle een spannende bezigheid. Weddenschappen buiten de standaard 1×2 mogelijkheid bieden bij de bookmakers ook vaak leuke kansen op.

Odds

In een 1×2 weddenschap krijgt PEC Zwolle vaak erg hoge quoteringen toegewezen van de bookmaker. De kans dat de club als winnaar uit de bus komt, is niet zo groot. Ook een gelijkspel is bij PEC vaak geen te verwachten uitslag. Hierbij maakt het natuurlijk wel uit tegen welke club PEC Zwolle speelt. Naast de 1×2 weddenschap zijn er nog veel meer mogelijkheden om op PEC te wedden. Inzetten op een correcte score, op een bepaald aantal doelpunten of op het wel of niet scoren van beide teams levert regelmatig interessante odds op.