actueel background image

Één na laatste speelronde: Sparta krijgt PEC Zwolle op bezoek

10 mei 2022 | 09:47 0

Het einde van de Eredivisie nadert, en er is nog genoeg om voor te spelen, zo ook onderin. Sparta krijgt op woensdagavond in de een na laatste speelronde PEC Zwolle op bezoek, een echte degradatiekraker. De winnaar van dit duel zal hoogstwaarschijnlijk in de Eredivisie blijven.

Vooruitblik

Allebei de clubs boeken de laatste tijd wisselvallige resultaten, hoewel PEC zich de laatste tijd echt heeft terug geknokt in de strijd om lijfsbehoud. Bij Sparta gaat het op een neer, soms wordt er een overwinning geboekt, maar vaak gaan de Spartanen zonder punten naar huis. Het zal een wedstrijd worden waar veel op het spel staat, er zal dus weinig worden weggegeven door beide clubs en er zal gevochten worden tot het einde. De verwachting is dat Sparta in eigen huis wint, maar deze wedstrijd kan werkelijk waar alle kanten op.

Sparta op het Kasteel

De resultaten van Sparta zijn zeer wisselvallig, zo werd er gewonnen van Vitesse en maakte Sparta het Ajax ook lastig. Het probleem ligt vooral bij de vele verliespartijen van de club. Belangrijke wedstrijden tegen tegenstanders in de onderste regio worden verloren, zoals tegen RKC en Fortuna. Zo heeft Sparta zich dus in de problemen gewerkt, en zit het nu vast in de degradatiezone. Vorig jaar werd Sparta nog 8ste(!) en kon worden gedacht aan Europees voetbal, het contrast tussen dit en vorig jaar is bij Sparta dus erg groot. Op dit moment is de taak voor Sparta om alle overige wedstrijden te winnen, om mee te beginnen de zo belangrijke wedstrijd tegen PEC.

PEC heeft zich teruggevochten

PEC Zwolle is de laatste tijd erg goed bezig, waar het een tijdje geleden nog stijf onderaan stond, is het zich nu aan het terug knokken en bevindt het zich op dit moment 2 punten van play-off plaatsen af. Er is dus nog alles om voor te spelen, ook voor PEC Zwolle. Als zij winnen zullen zij over Sparta en Willem 2 heen gaan en is er een grotere kans dat ze in de Eredivisie zullen blijven. PEC heeft de laatste tijd steeds meer punten gepakt, hoewel er periodes zijn waarin er ook weer een paar keer achter elkaar wordt verloren. Net zoals Sparta is PEC dus erg onvoorspelbaar, en zo is deze degradatiekraker dus ook.

Statistieken

– PEC heeft 2 punten minder dan Sparta
– Sparta bevindt zich momenteel in de play-off zone
– PEC en Sparta hebben in de laatste 5 wedstrijden evenveel punten gehaald
– PEC heeft meer wedstrijden gewonnen dan Sparta
– Bij winst gaat Sparta uit de degradatiezone
– PEC heeft in de laatste 3 wedstrijden 4 punten gepakt
– Ook Sparta heeft in de laatste 3 wedstrijden 4 punten gepakt
– De eerdere wedstrijd dit seizoen eindigde in een gelijkspel
– PEC Zwolle scoort meer goals dan Sparta, maar kreeg er tot nu toe ook 1 meer tegen

Deze statistieken kunnen spelers helpen met het vinden van een geschikte weddenschap.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
22-09-2021
PEC Zwolle - Sparta
1 - 1
03-04-2021
Sparta - PEC Zwolle
3 - 2
26-09-2020
PEC Zwolle - Sparta
4 - 0
25-08-2019
PEC Zwolle - Sparta
2 - 2
31-03-2018
PEC Zwolle - Sparta
2 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.