Club

Sparta Rotterdam

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Rotterdam

Sparta Rotterdam op de voet volgen kan eenvoudig bij Voetbaluitslagen.com. Bekijk de uitslagen van de Rotterdamse club en ontdek het programma. Je kan ook de prestaties van de spelers volgen door middel van de statistieken.

Programma Sparta Rotterdam

Bekijk hier alle duels van Sparta Rotterdam die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd uit het programma, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Sparta Rotterdam in de Eredivisie na het reeds gespeelde programma. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities waarin Sparta Rotterdam actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Sparta Rotterdam

Elke wedstrijduitslag van Sparta Rotterdam zie je in dit programma schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd uit het programma en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Sparta Rotterdam selectie

Alles over Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam is de oudste professionele voetbalclub van Nederland en geldt als de tweede club van Rotterdam. Afkomstig uit de wijk Spangen, was Sparta met name in de jaren twintig en vijftig een vooraanstaande club met diverse successen.

Recentelijk geldt Sparta voornamelijk als degradatiekandidaat van het programma in de Eredivisie, die afwisselend in de Eerste Divisie en Eredivisie uitkomt. Sparta speelt haar thuiswedstrijden in stadion het Kasteel, dat een historische gevel heeft dat doet denken aan een kasteel. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 11.000 toeschouwers.

Historie

Sparta is met enige afstand de oudste professionele voetbalclub van Nederland. De club is opgericht in 1888. Met deze vroege oprichting wist Sparta zich ook lange tijd te profileren als profclub in het voetbal programma. Hoewel ook Feyenoord vrij snel opkwam als topclub, mocht Sparta zich tijdens enkele periodes de eerste club van Rotterdam noemen.

Succesperiodes

Door de jaren heen maakte Sparta twee gouden periodes door. De eerste succesvolle periode was in het begin van de 20e eeuw. In 1909, 1911, 1912, 1913 en 1915 werd de club namelijk landskampioen, met tussendoor veelal hoge ereplaatsen. Ook won de club tussen 1909 en 1911 driemaal op rij de beker.

In de jaren dertig en veertig was Sparta consequent een topploeg die meedeed om de titel. In die periode werden de Spartanen geen kampioen. Hier kwam in de jaren vijftig verandering. Na de invoering van het betaald voetbal werden de Rotterdammers meerdere malen afdelingskampioen en in 1959 landskampioen. Ook de beker werd tussendoor één keer gewonnen.

Kwartfinale in Europa

De club groeide snel en bereikte in 1959 als eerste Nederlandse club ooit de kwartfinale van het Europa Cup 1 programma, die verloren werd van Glasgow Rangers.

Het succes van de club hield aan tot het begin van de jaren zeventig. Sparta won nog twee keer de beker en deed consequent mee in de top van de Eredivisie, daarna ging dit achteruit. Dit waren namelijk de jaren dat de Klassieke Top Drie zich liet zien en Ajax, Feyenoord en PSV in negen jaar tijd vier keer de Europa Cup 1 wonnen en één UEFA Cup (nu Europa League).

Tot eind jaren tachtig was Sparta nog een subtopper, waarna het steeds meer veranderde in een middenmoter. In 2002 degradeerde de club voor het eerst naar de Eerste Divisie sinds de invoering van het betaald voetbal, waarna de club veelal pendelde tussen de Eerste Divisie en Eredivisie.

Fans en clubiconen

Vanwege de rijke historie van Sparta, zijn er veel fans. Ook buiten Rotterdam is Sparta een redelijk populaire club, hoewel dit in recente jaren door matige resultaten minder is geworden. De club kent rivaliteit met stadsgenoten Feyenoord en Excelsior, waar historisch gezien met name de rivaliteit met Feyenoord groot is. Op sportieve gronden is recentelijk vooral de rivaliteit met Excelsior groot.

Door de jaren heen heeft Sparta een groot aantal clubiconen gekregen. Een belangrijke naam is Denis Nevile. De Engelsman stond aan de basis van de tweede gouden periode van Sparta in de jaren vijftig. Andere bekende namen uit de historie van Sparta zijn onder meer Louis van Gaal, Pim Doesburg, Tonny van Ede, Edward Metgod, Bok de Korver en meer recentelijk Kevin Strootman en Winston Bogarde.

Het Kasteel

Een van de bekendste voetbalstadions in Nederland is ‘Het Kasteel’. Het stadion is te vinden in de wijk Spanje in Rotterdam en de thuishaven van voetbalclub Sparta. Het Kasteel is het oudste voetbalstadion van ons land en werd geopend in oktober 1916. Door de jaren heen zijn er diverse verbouwingen geweest, maar in 1998/1999 kreeg zo goed als het gehele stadion een metamorfose. De officiële naam van het stadion is Sparta-Stadion Het Kasteel en biedt plaats aan 10.599 toeschouwers. De naam Het Kasteel heeft het te danken aan de twee torentjes die bij de laatste verbouwing behouden zijn gebleven.

Wedden op Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam kent een geschiedenis waarin zij afwisselend in de Eerste Divisie en de Eredivisie uitkomen. Daarom is wedden op het wel of niet degraderen van Sparta Rotterdam erg populair onder gokkers. De standaard 1×2 weddenschap levert vaak hoge odds op voor Sparta, maar de kans dat zij winnen is ook niet zo groot. Mocht de club toch verrassen, dan kan dat mooi uitpakken voor risicovolle spelers.

Odds

De odds voor winst van Sparta Rotterdam zijn vaak enorm hoog. Zij winnen dan ook maar weinig. Interessanter is het om in te zetten op een gelijkspel. Deze uitslag komt redelijk regelmatig voor en de odds zijn voor deze optie vaak aantrekkelijk. Ook is het altijd mogelijk om in te zetten op winst van de tegenstander van de Rotterdammers. Deze odds liggen echter meestal behoorlijk laag. Door middel van een handicap of een combinatieweddenschap zijn deze quoteringen wel te verhogen. Ook inzetten op een doelpunt van een specifieke speler of het voorspellen van een correcte uitslag leveren mooie quoteringen op. Zo wordt wedden op wedstrijden van Sparta Rotterdam toch interessant. Bekijk hier de in Nederland gelicenseerde bookmakers.