actueel background image

Eredivisie play-offs: de finale

08 jun 2023 | 11:25 0

De afgelopen weken waren het FC Twente, SC Heerenveen, FC Utrecht en Sparta die onderling met elkaar de strijd aangingen in de play-offs om een Conference League ticket. 8 en 11 juni wordt de finale gespeeld. Sparta en FC Twente treffen elkaar daar. De eerste wedstrijd wordt donderdag gespeeld op het Kasteel en op die wedstrijd blikken we vooruit.

Sparta rotterdam 2023

Vooruitblik

Voor FC Twente en Sparta zit het seizoen er zeker nog niet op. Sterker nog, de twee belangrijkste wedstrijden van dit seizoen staan komende week nog op de planning. Een terechte finale, gezien het tussen de nummer vijf en de nummer zes van de Eredivisie gaat. Bij de bookmakers is FC Twente de duidelijke favoriet, maar Sparta moet zeker niet onderschat worden.

Sparta wil koste wat kost het ticket bemachtigen

Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, dat is zeker. Om je daar even een beeld bij te geven: het laatste onderlinge Eredivisie-duel eindigde in een 3-3 gelijkspel. De Spartanen draaiden een prima seizoen in de Eredivisie. Waar de club in seizoen 2021/2022 nog ternauwernood degradatie wist te voorkomen, speelde Sparta nu lange tijd mee in de top.

Het is 38 jaar geleden dat Sparta Europees voetbal speelde. Europees voetbal was lange tijd een droom, maar nu kan die droom uitkomen als het voorbij FC Twente weet te komen. Aan penaltykiller Nick Olij zal het in ieder geval niet liggen, want hij heeft de afgelopen periode laten zien dat hij meer dan capabel is om penalty’s te stoppen. Kan Sparta in deze wedstrijd profiteren van het thuisvoordeel?

FC Twente vooral aanvallend sterk

Ook FC Twente droomt natuurlijk van Europees voetbal, alhoewel het voor de Tukkers zeker geen 38 jaar geleden is. Twente maakte namelijk in het huidige Conference League-seizoen al een aantal wedstrijden mee. De club kwam in de knock-out fase niet langs Fiorentina, de Italiaanse club die gister nog de finale speelde tegen West Ham United. FC Twente wil dus maar al te graag laten zien dat het wel kan presteren op Europees niveau.
Dat begint bij het winnen van deze play-offs finale tegen Sparta.

Uit de afgelopen wedstrijden blijkt dat Twente vooral aanvallend erg sterk is. Dat gaan zij uiteraard weer laten zien tegen Sparta. Twente is in vorm: de club sloot het Eredivisie-seizoen af met een 3-1 overwinning op Ajax. De club had een beste winstreak en de enige dwarsligger die daar een eind aan maakte, was Sparta. Het belooft een spektakel te worden.

Statistieken

• De vaakst voorkomende uitslag in wedstrijden tussen Sparta en FC Twente is 1-1. 6 wedstrijden zijn geëindigd met dit resultaat.
• FC Twente heeft niet verloren in zijn laatste 7 wedstrijden
• De laatste onderlinge wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel
• In wedstrijden tussen Sparta en FC Twente scoort Sparta gemiddeld 1 en FC Twente 1.8 keer.
• Bij de bookmakers is FC Twente duidelijk favoriet

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
23-04-2023
FC Twente - Sparta
3 - 3
10-12-2022
FC Twente - Sparta
2 - 1
11-11-2022
Sparta - FC Twente
1 - 1
22-04-2022
FC Twente - Sparta
2 - 0
20-11-2021
Sparta - FC Twente
0 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.