actueel background image

Eredivisie 2020/2021 (speelronde 34)

14 mei 2021 | 14:22 0

Aankomende zondagmiddag (14:30 uur) zal de allerlaatste speelronde van het Eredivisie-seizoen 2020/2021 worden afgewerkt. De meeste beslissingen zijn afgelopen donderdag al gevallen. PSV is voor 99,9% zeker van de 2e plaats, terwijl ook AZ en Vitesse een Europees ticket hebben weten te bemachtigen. Onderin de competitie viel het doek voor VVV-Venlo en ADO Den Haag. Enkel de laatste play-off tickets en de vervelende 16e plaats staan nog op het spel. Bekijk hieronder welke wedstrijden er worden gespeeld in de 34e speelronde.

AZ – Heracles Almelo

AZ staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 68 punten. De Alkmaarse club speelde een dramatische wedstrijd uit bij FC Groningen en kwam daardoor niet verder dan een 0-0 gelijkspel. AZ kan nog op gelijke hoogte komen met PSV, maar het doelsaldo is behoorlijk in het voordeel van de Eindhovenaren. Het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan, maar de 3e plek levert wel een ticket op de voorrondes van de UEFA Europa League. AZ verloor slechts één van de laatste acht wedstrijden. Eerder dit seizoen won AZ nog met 1-2 in Almelo.

Heracles Almelo staat op de 9e plaats in de Eredivisie met 44 punten. De club moet Sparta Rotterdam voorbijstreven op de play-offs te kunnen bereiken en dat is een resultaat tegen AZ noodzakelijk. Heracles Almelo won twee van de laatste vijf duels, maar speelde de afgelopen week gelijk tegen zowel FC Twente (1-1) en Feyenoord (1-1). Daarnaast verloor Heracles Almelo drie van de laatste vijf uitwedstrijden. De laatste acht uitduels in Alkmaar gingen allemaal verloren. Vorig seizoen eindigde hetzelfde affiche in 2-0.

FC Twente – ADO Den Haag

FC Twente staat op de 12e plaats in de Eredivisie met 38 punten. De Tukkers kennen een toch wel teleurstellend seizoen. Na een flitsende start ging het al snel bergafwaarts, waardoor een Europees ticket al lange tijd geen mogelijkheid meer is. FC Twente won slechts één van de laatste vijf wedstrijden. Vijf van de laatste zes competitieduels gingen verloren. Afgelopen donderdag werd er zelfs met 2-1 verloren bij RKC Waalwijk en moest doelpuntenmaker Danilo met rood het veld verlaten. In eigen huis werden drie van de laatste vijf duels gelijkgespeeld en werd er tweemaal verloren.

ADO Den Haag staat op de 18e plaats in de Eredivisie met 22 punten. De Haagse club verloor kansloos met 1-4 van Willem II. Degradatie was direct een feit, waardoor de ploeg volgend seizoen is te bewonderen in de Keuken Kampioen Divisie. Er werden na het duel 80 supporters aangehouden door de politie, ondanks het feit dat degradatie geen verrassing was. Eerder dit seizoen ging ADO Den Haag met 2-4 onderuit tegen FC Twente in het Cars Jeans Stadion. ADO Den Haag won twee van de laatste drie wedstrijden.

FC Utrecht – PSV

FC Utrecht staat op de 6e plaats in de Eredivisie met 52 punten. De Domstedelingen zijn al geplaatst voor de play-offs en zullen dan ook niet al te veel risico gaan nemen tegen PSV. De afgelopen twee duels van de club eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, zowel tegen sc Heerenveen als Sparta Rotterdam. FC Utrecht is nu vijf duels op rij ongeslagen en zal met het nodige zelfvertrouwen de play-offs ingaan. Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht met 2-1 bij PSV. Vorig seizoen won FC Utrecht in eigen huis nog met 3-0 van de Eindhovenaren.

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 71 punten. Afgelopen donderdag won PSV met 4-2 van PEC Zwolle en zag het AZ gelijkspelen in Groningen. De 2e plek is officieus binnen, want er moet wel een wonder gebeuren wilt de ploeg zijn ticket voor de Champions League nog verliezen. PSV won vijf van de laatste zes wedstrijden en is bezig aan een knappe reeks. PSV won drie van de laatste vijf uitduels in Utrecht, maar de laatste keer was in 2017. Destijds eindigde het duel in 1-7!

Feyenoord – RKC Waalwijk

Feyenoord staat op de 5e plaats in de Eredivisie met 56 punten. De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen zal geen verschil meer maken, de play-offs voor Europees voetbal zijn een feit. Feyenoord wist geen van de laatste vier competitieduels te winnen. Na nederlagen tegen ADO Den Haag (3-2) en Ajax (0-3), werd er donderdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld bij Heracles Almelo. Eerder dit seizoen verspeelde Feyenoord ook al punten tegen de aankomende opponent (2-2).

RKC Waalwijk staat op de 14e plaats in de Eredivisie met 30 punten. De Waalwijkse ploeg heeft een veel beter doelsaldo dan FC Emmen en heeft zichzelf dan ook al officieus veilig gespeeld. Na een wat mindere periode met veel nederlagen werd er afgelopen speelronde met 2-1 gewonnen van FC Twente. De aanvaller Sow was de man-of-the-match met twee treffers. Nu wacht er een uitduel bij Feyenoord. Vorig seizoen bleek dat een vermakelijk duel met een 3-2 eindstand.

PEC Zwolle – FC Groningen

PEC Zwolle staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 35 punten. De ploeg is zeker van een nieuw seizoen op het hoogste niveau en zal na deze wedstrijd op zomervakantie gaan. De Zwollenaren verloren de laatste drie wedstrijden, wat mogelijk ook ligt aan het feit dat er niets meer is om voor te spelen. Er werd afgelopen donderdag met 4-2 verloren bij PSV, mede door een bizarre eigen treffer. In eigen huis won PEC Zwolle wel drie van de laatste vijf wedstrijden. PEC Zwolle won de laatste drie thuiswedstrijden tegen FC Groningen. Vorig seizoen eindigde het duel in 1-0.

FC Groningen staat op de 7e plaats in de Eredivisie met 50 punten. De Groningers hebben zich geplaatst voor de play-offs. Een gelijkspel tegen AZ (0-0) bleek voldoende voor een play-off ticket. FC Groningen won echter slechts één van de laatste vijf wedstrijden en dat was op bezoek bij FC Emmen (0-4). Drie van de laatste vijf uitduels gingen verloren. Eerder dit seizoen wist FC Groningen in eigen huis met 1-0 te winnen van PEC Zwolle.

sc Heerenveen – Sparta Rotterdam

sc Heerenveen staat op de 11e plaats in de Eredivisie met 39 punten. De Friese club begon geweldig aan het seizoen 2020/2021, maar na een langdurige mindere periode zakte de ploeg weg op de ranglijst. De play-offs zijn niet meer haalbaar, waardoor er nog slechts één wedstrijd rest voor de eer. De club uit Heerenveen won slechts één van de laatste vijf wedstrijden en wacht nu al vier duels op rij op een overwinning. Eerder dit seizoen won sc Heerenveen met 1-4 op het Kasteel in Rotterdam.

Sparta Rotterdam staat op de 8e plaats in de Eredivisie met 44 punten. De laatste wedstrijd van het seizoen kan een hele speciale worden voor de Spartanen. Bij winst is de ploeg namelijk zeker van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Een geweldige prestatie, maar er moet wel eerst gewonnen worden in Friesland. Sparta Rotterdam is nu vier duels op rij ongeslagen, maar verloor wel de laatste vier duels bij sc Heerenveen.

Vitesse – Ajax

Vitesse staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 61 punten. De ploeg speelde afgelopen donderdagmiddag met 3-3 gelijk bij Fortuna Sittard en verzekerde zichzelf van de voorrondes voor de nieuwe Conference League. De Arnhemmers zullen het seizoen afsluiten met een thuisduel tegen Ajax. Er werd eerder dit seizoen met 2-1 verloren in de Johan Cruijff Arena en ook de bekerfinale tegen Ajax eindigde in een 2-1 nederlaag. Vitesse won slechts één van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen de landskampioen.

Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 85 punten. De Amsterdammers pakte de 35e landstitel in de clubgeschiedenis en wonnen de KNVB Beker. Een prima seizoen en de zomervakantie kan beginnen. Ajax won de laatste vier wedstrijden in de Eredivisie, waaronder afgelopen donderdag tegen VVV-Venlo (3-1). Daarnaast werden vier van de laatste vijf uitduels gewonnen. Vorig seizoen werd er met 2-2 gelijkgespeeld in Arnhem.

VVV-Venlo – FC Emmen

VVV-Venlo staat op de 17e plaats in de Eredivisie met 23 punten. De Limburgse club ging met 3-1 onderuit bij Ajax en zag de concurrentie winnen. VVV-Venlo degradeerde direct uit de Eredivisie. Desondanks besloot de club om verder te gaan met trainer Luhukay, maar zal topscorer Giakoumakis vertrekken. VVV-Venlo won op 27 januari voor het laatst een competitieduel. 12 van de laatste 13 duels gingen verloren, er werd éénmaal gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk (3-3). Eerder dit seizoen won VVV-Venlo nog met 3-5 in Emmen.

FC Emmen staat op de 16e plaats in de Eredivisie met 27 punten. De ploeg verloor op de 1e speeldag van VVV-Venlo, maar maakt nog alle kans op handhaving op het hoogste niveau. FC Emmen won vier van de laatste zes wedstrijden en moet ook nu een resultaat boeken op van de 16e plek af te komen. Afgelopen donderdag won FC Emmen nog met 3-1 van sc Heerenveen, mede dankzij twee strafschoppen. In januari 2019 won FC Emmen met 2-3 op bezoek bij VVV-Venlo.

Willem II – Fortuna Sittard

Willem II staat op de 15e plaats in de Eredivisie met 28 punten. De Tilburgenaren wonnen in de vorige speelronde met 1-4 bij ADO Den Haag, waardoor directe degradatie werd afgewend. De volgende opdracht is het voorkomen van nacompetitie en daarvoor moet er wellicht gewonnen worden van Fortuna Sittard. Willem II heeft het allemaal in eigen hand. De Tilburgse club won twee van de laatste vijf wedstrijden, waaronder tegen concurrent RKC Waalwijk (1-0). Eerder dit seizoen ging Willem II met 3-2 onderuit in Sittard.

Fortuna Sittard staat op de 10e plaats in de Eredivisie met 41 punten. De Limburgse club kan terugkijken op een goed seizoen, waarin het geen moment in degradatiegevaar is gekomen. Fortuna Sittard won twee van de laatste vijf wedstrijden en speelde afgelopen week met 3-3 gelijk tegen Vitesse. Fortuna Sittard won slechts één van de laatste tien uitduels bij Willem II en dat was in 1996. De laatste negen uitduels werden niet gewonnen in het Koning Willem II Stadion.

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.