actueel background image

Eredivisie 2020/2021 (speelronde 29)

09 apr 2021 | 14:48 0

Afgelopen weekend wist de volledige top vijf hun wedstrijd te winnen. Ajax zegevierde nipt in Heerenveen, terwijl PSV geen kind had aan Heracles Almelo. AZ won met 10 man bij Willem II en Vitesse won in de laatste minuut bij FC Twente. Feyenoord was te sterk voor Fortuna Sittard. Onderin de ranglijst wist FC Emmen te winnen, waardoor het nog altijd kans maakt op handhaving in de Eredivisie. In speelronde 29 kan Ajax een flinke stap zetten richting de landstitel. Bekijk hieronder alle wedstrijden in de 29e speelronde van de Eredivisie:

Vitesse – ADO Den Haag (vrijdag, 20:00 uur)

Vitesse staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 55 punten. De Arnhemse club won vorig weekend met 1-2 bij FC Twente. De ploeg kreeg in de laatste minuut een gemakkelijk gegeven strafschop, waardoor het drie punten mee naar huis kon nemen. Nu wacht er een thuisduel tegen de hekkensluiter ADO Den Haag. Vitesse is zes duels op rij ongeslagen en won vijfmaal. In eigen huis werden drie van de laatste vier wedstrijden gewonnen. Eerder dit seizoen won Vitesse met 0-2 in Den Haag.

ADO Den Haag staat op de 18e plaats in de Eredivisie met 12 punten. De Haagse club zal dit seizoen gaan degraderen. Hoewel handhaving nog mogelijk is, lijkt zelfs de club er zelf niet meer in te geloven. De achterstand op nummer 16 VVV-Venlo bedraagt 10 punten. Vorig weekend ging ADO Den Haag pijnlijk met 4-1 onderuit bij FC Utrecht. ADO Den Haag won geen van de laatste 15 wedstrijden. In de laatste twee competitieduels incasseerde de ploeg zelfs negen tegentreffers. De laatste twee duels tegen Vitesse gingen verloren.

Heracles Almelo – Willem II (zaterdag, 18:45 uur)

Heracles Almelo staat op de 9e plaats in de Eredivisie met 36 punten. De ploeg ging vorig weekend met 3-0 onderuit bij PSV, terwijl de vier voorgaande duels niet werden verloren. Heracles Almelo won twee van de laatste vier wedstrijden. In eigen huis won de club vier van de laatste acht wedstrijden en ging het alleen onderuit tegen Ajax (0-2). Vorig seizoen won Heracles Almelo in eigen huis met 4-1 te sterk voor de aankomende opponent.

Willem II staat op de 15e plaats in de Eredivisie met 22 punten. De Tilburgse club is zeker nog niet veilig en moet punten gaan pakken. Afgelopen weekend verloor Willem II met 0-1 van AZ, terwijl de Alkmaarse club nagenoeg de hele wedstrijd met een man minder op het veld stond. Willem II won twee van de laatste zes duels en speelde driemaal gelijk. Eerder dit seizoen won Willem II nog met 4-0 van Heracles Almelo, echter is het nog maar de vraag of zo’n dergelijke uitslag nu weer te verwachten valt.

AZ – Sparta Rotterdam (zaterdag, 20:00 uur)

AZ staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 58 punten. De Alkmaarse club staat in punten gelijk met PSV en maakt nog alle kans op de felbegeerde tweede plaats. AZ won zeven van de laatste acht wedstrijden en ging alleen onderuit bij Vitesse (2-1). De club heeft de smaak te pakken en aast op de tweede plek. Echter zal AZ het aankomend weekeinde wel moeten doen zonder de geschorste Teun Koopmeiners. Eerder dit seizoen stond AZ bij rust met 0-4 voor tegen Sparta Rotterdam, maar eindigde het bizarre duel in een 4-4 gelijkspel.

Sparta Rotterdam staat op de 11e plaats in de Eredivisie met 34 punten. De Spartanen wonnen vorig weekend met 3-2 van PEC Zwolle, het winnende doelpunt viel in de blessuretijd van de tweede helft. Sparta is nu vijf duels op rij ongeslagen en won drie wedstrijden. Echter werd slechts één van de laatste zes uitduels ook daadwerkelijk gewonnen. Sparta Rotterdam won in 1996 voor de laatste keer in Alkmaar. Vorig seizoen eindigde het duel in 5-1.

Fortuna Sittard – FC Emmen (zaterdag, 20:00 uur)

Fortuna Sittard staat op de 12e plaats in de Eredivisie met 34 punten. De Limburgse club verloor vorig weekend met 2-0 bij Feyenoord, maar kent desondanks een prima seizoen. Er is van degradatiestress geen sprake, ondanks een mindere reeks. Fortuna Sittard verloor vier van de laatste vijf wedstrijden. Eerder dit seizoen kwam de ploeg ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel in Emmen. Fortuna Sittard wist dan ook maar één van de laatste vijf onderlinge duels met FC Emmen te winnen.

FC Emmen staat op de 17e plaats in de Eredivisie met 18 punten. De club kwam dit seizoen pas laat opgang en moet nu vechten voor zijn laatste kans op handhaving. FC Emmen won vorig weekend met 3-1 van RKC Waalwijk, waardoor het gat met de veilige plekken nog maar vier punten bedraagt. FC Emmen is bezig aan een geweldige reeks. De club is zes wedstrijden op rij ongeslagen en won driemaal. Er werd zelfs een punt gepakt bij Feyenoord en FC Groningen. Het zelfvertrouwen lijkt dan ook weer te zijn teruggekeerd binnen de selectie.

PEC Zwolle – FC Twente (zaterdag, 21:00 uur)

PEC Zwolle staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 29 punten. De voetbalclub heeft weinig meer om voor te spelen en zal uitkijken naar de zomerstop. PEC Zwolle verloor drie van de laatste vier wedstrijden. Er werd tussendoor alleen nipt met 2-1 gewonnen van degradatiekandidaat VVV-Venlo. In eigen huis zijn de resultaten een stuk beter. PEC Zwolle verloor slechts twee van de laatste tien thuiswedstrijden, waaronder tegen koploper Ajax. Daarnaast aast PEC Zwolle op revanche, aangezien het eerder dit seizoen met 5-1 verloor in Enschede.

FC Twente staat op de 8e plaats in de Eredivisie met 37 punten. De Tukkers verloren vorig weekend met 1-2 van Vitesse, mede door een onterecht gegeven strafschop. FC Twente wist geen van de laatste zes wedstrijden te winnen. De ploeg speelde viermaal gelijk en verloor twee wedstrijden. Er werd verloren van hoogvliegers AZ en Vitesse. FC Twente won ook slechts één van de laatste vijf uitduels. In 2017 won FC Twente voor het laatst bij PEC Zwolle (1-2).

FC Utrecht – Feyenoord (zondag, 12:15 uur)

FC Utrecht staat op de 7e plaats in de Eredivisie met 43 punten. Een plekje in de play-offs komt steeds dichterbij, waardoor de ploeg ondanks een slecht seizoen nog een Europees ticket kan gaan veroveren. FC Utrecht won drie van de laatste vijf wedstrijden. Vorig weekend was de ploeg met 1-4 te sterk voor ADO Den Haag. In eigen huis verloor FC Utrecht de laatste twee wedstrijden tegen FC Emmen (0-1) en Vitesse (1-3). Het uitduel bij Feyenoord eindigde eerder dit seizoen in 1-1.

Feyenoord staat op de 5e plaats in de Eredivisie met 51 punten. De Rotterdamse club lijkt hard op weg om eveneens de play-offs te gaan spelen en dat is toch enigszins teleurstellend. Feyenoord won twee van de laatste vijf wedstrijden. De Rotterdammers speelde onlangs gelijk tegen PSV (1-1) en FC Emmen (1-1). Vorig weekend werd er met 2-0 gewonnen van Fortuna Sittard. In uitduels zijn de resultaten dramatisch. Feyenoord wist geen van de laatste zeven uitwedstrijden te winnen. In 2019 won Feyenoord nog met 1-2 in Utrecht.

VVV-Venlo – PSV (zondag, 14:30 uur)

VVV-Venlo staat op de 16e plaats in de Eredivisie met 22 punten. De Limburgse club moet uitkijken, aangezien de degradatiestreep steeds dichterbij lijkt te komen. De prestaties van de club zijn dramatisch te noemen. VVV-Venlo verloor de laatste acht wedstrijden. Vorig weekend kreeg tegenstander FC Groningen al snel een rode kaart, maar VVV verloor alsnog met 0-1. In eigen huis gingen de laatste vier wedstrijden verloren. Eerder dit seizoen ging VVV-Venlo met 4-1 onderuit in Eindhoven.

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 58 punten. De Eindhovenaren moeten de landstitel aan Ajax laten en zelf strijden voor de tweede plek. PSV staat in punten gelijk met AZ en ook Vitesse aast nog op het ticket voor de voorrondes van de Champions League. PSV won slechts twee van de laatste vijf wedstrijden. Er werd gelijkgespeeld tegen Feyenoord (1-1), verloren bij AZ (2-0) en gewonnen van Heracles Almelo (3-0). Vorig seizoen kwam PSV niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij VVV-Venlo.

FC Groningen – sc Heerenveen (zondag, 14:30 uur)

FC Groningen staat op de 6e plaats in de Eredivisie met 46 punten. De Groningse club won met 10 man bij VVV-Venlo (0-1) en kan weer omhoog gaan kijken. FC Groningen won slechts één van de laatste vier wedstrijden en ging zelfs tweemaal onderuit. Desondanks zijn de play-offs binnen handbereik. Dat komt voornamelijk door de resultaten in thuisduels. FC Groningen verloor slechts één van de laatste tien thuiswedstrijden. De laatste drie onderlinge ontmoetingen met sc Heerenveen eindigde in een 1-1 gelijkspel, waaronder het uitduel eerder dit seizoen.

sc Heerenveen staat op de 10e plaats in de Eredivisie met 34 punten. De Friese club won in 2016 voor de laatste keer de derby tegen de Groningse ploeg. De kans lijkt klein dat het in 2021 wel weer zal gaan gebeuren. sc Heerenveen won namelijk maar één van de laatste 10 uitwedstrijden. Er werd vorig weekend met 1-2 verloren van Ajax. De laatste uitwedstrijd in de Euroborg werd met 2-0 verloren. Heerenveen scoorde in zeven van de laatste acht uitduels tegen FC Groningen.

RKC Waalwijk – Ajax (zondag, 16:45 uur)

RKC Waalwijk staat op de 14e plaats in de Eredivisie met 26 punten. De Waalwijkse ploeg verloor vorig weekend bij FC Emmen (3-1), waardoor het nog altijd niet helemaal veilig is. RKC Waalwijk verloor drie van de laatste vier wedstrijden. De club heeft nog maar enkele punten nodig om zich te verzekeren van een nieuw seizoen op het hoogste niveau. De kans lijkt klein dat de ploeg punten gaat pakken tegen koploper Ajax. De laatste twee officiële duels tegen de Amsterdammers werden met 3-0 verloren.

Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 69 punten. De club heeft 11 punten voorsprong op de achtervolgers en een wedstrijd minder gespeeld. Als Ajax wint in Waalwijk, dan speelt het in de volgende speelronde een kampioenswedstrijd tegen AZ. De Amsterdammers verloren afgelopen donderdagavond met 1-2 van AS Roma en lijken sterkhouders Daley Blind en Maarten Stekelenburg hard te missen. Ajax won zeven van de laatste acht wedstrijden. Eerder dit seizoen had de club geen kind aan RKC Waalwijk en werd er eenvoudig met 3-0 gewonnen.

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.