actueel background image

Eredivisie 2020/2021 (speelronde 31)

30 apr 2021 | 14:14 0

De 31e speelronde in de Eredivisie zal een bijzondere worden voor de supporters van Ajax. De Amsterdamse club is al voor 99,9% zeker van de landstitel en het kan aankomend weekend dan toch echt gaan gebeuren. Een gelijkspel tegen FC Emmen is voldoende voor het 35e landskampioenschap van AFC Ajax. PSV wist vorig weekend uit te lopen op AZ, terwijl Feyenoord en Vitesse elkaar in evenwicht wisten te houden. Onderin de competitie sprong FC Emmen over VVV-Venlo heen op de ranglijst. ADO Den Haag lijkt zeker van degradatie en heeft weinig meer om voor te spelen. Bekijk hieronder welke wedstrijden er op het programma staan in speelronde 31:

Heracles Almelo – VVV-Venlo (zaterdag, 16:30 uur)

Heracles Almelo staat op de 8e plaats in de Eredivisie met 39 punten. De club wist twee van de laatste vijf wedstrijden te winnen. Afgelopen weekend ging Heracles Almelo met 3-1 onderuit bij FC Emmen, waardoor de ploeg nog altijd niet zeker is van een play-off ticket. In eigen huis is de ploeg al vier duels op rij ongeslagen en werden twee van de vier wedstrijden gewonnen. Kortgeleden werd Willem II nog met 4-0 naar huis gestuurd. Heracles Almelo won de laatste drie thuisduels tegen VVV-Venlo. Vorig seizoen eindigde het affiche in 6-1.

VVV-Venlo staat op de 17e plaats in de Eredivisie met slechts 22 punten. De Limburgse club staat nu echt in de gevarenzone en heeft de punten onwijs hard nodig. Degradatie kwam dit seizoen nog niet zo dichtbij als nu. VVV-Venlo verloor de laatste tien wedstrijden en zit dus in de problemen. VVV-Venlo wist in de laatste drie competitieduels geen enkele keer tot scoren te komen. Vorig weekend werd er met 2-0 verloren van Sparta Rotterdam. Eerder dit seizoen wist VVV-Venlo nog met 3-2 te winnen van Heracles Almelo.

Fortuna Sittard – FC Twente (zaterdag, 18:45 uur)

Fortuna Sittard staat op de 12e plaats in de Eredivisie met 37 punten. De Limburgers beleven een geweldig seizoen en maken zelfs nog kans op een ticket voor play-offs. Een overwinning op FC Twente zou zomaar eens voor een unieke ontknoping kunnen gaan zorgen in de competitie. Vorig weekend werd er eenvoudig met 0-3 gewonnen bij ADO Den Haag. De overwinning kwam als geroepen, aangezien de vier wedstrijden daarvoor werden verloren. In eigen huis verloor Fortuna Sittard vier van de laatste vijf wedstrijden.

FC Twente staat op de 9e plaats in de Eredivisie en heeft eveneens 37 punten. De Tukkers kunnen de punten ook zeer goed gebruiken en moeten eigenlijk winnen in Sittard om de Europese droom levend te houden. FC Twente wist geen van de laatste acht wedstrijden te winnen. Er werd viermaal verloren en even vaak gelijkgespeeld. Afgelopen weekend ging de ploeg met 1-2 onderuit tegen FC Utrecht. Eerder dit seizoen won FC Twente in eigen huis met 2-0 van de aankomende opponent.

RKC Waalwijk – AZ (zaterdag, 20:00 uur)

RKC Waalwijk staat op de 14e plaats in de Eredivisie met 26 punten. De Waalwijkse club is nog niet zeker van handhaving en zal in de resterende wedstrijden nog zeker een goed resultaat moeten boeken. RKC Waalwijk verloor vijf van de laatste zes wedstrijden. In de vorige speelronde bleek Willem II met 1-0 te sterk. In eigen huis zijn de prestaties beter en werden drie van de laatste vijf wedstrijden gewonnen. RKC Waalwijk won slechts één van de laatste zeven thuiswedstrijden tegen de Alkmaarse formatie.

AZ staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 61 punten. Afgelopen weekend ging de Alkmaarse ploeg met 2-0 onderuit bij Ajax, waardoor het PSV zag uitlopen op de ranglijst. De tweede plaats is nog altijd een mogelijkheid, maar dan mag de ploeg geen punten meer laten liggen en moet het aan het doelsaldo gaan werken. AZ won acht van de laatste tien wedstrijden en moet winnen om hoop te kunnen houden op de tweede plek. Eerder dit seizoen won AZ met 3-0 van RKC Waalwijk, mede door twee treffers van de aanvallende middenvelder Gudmundsson.

Vitesse – PEC Zwolle (zaterdag, 20:00 uur)

Vitesse staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 57 punten. De Arnhemse club verloor kortgeleden de bekerfinale en kwam vorig weekend niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Feyenoord. De achterstand op AZ bedraagt vier punten, waardoor de club straks hoogstwaarschijnlijk moet deelnemen aan de play-offs. Vitesse won slechts één van de laatste vijf wedstrijden en moet winnen om hoop te kunnen houden op de derde plek. Vitesse is al vijf thuiswedstrijden op rij ongeslagen en won drie van de vijf duels. Vorig seizoen won Vitesse met 3-0 van PEC Zwolle in Arnhem.

PEC Zwolle staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 35 punten. De ploeg maakt geen kans meer op de play-offs en degradatie is afgewend. Er is dus weinig meer om voor te spelen voor PEC Zwolle. Het is nog maar de vraag wat de ploeg kan opbrengen nu het zich in niemandsland bevindt. PEC Zwolle won overigens wel de laatste twee duels tegen FC Twente (1-0) en sc Heerenveen (0-2). Echter gingen wel vier van de laatste vijf uitwedstrijden in de Eredivisie verloren.

FC Utrecht – Willem II (zaterdag, 21:00 uur)

FC Utrecht staat op de 6e plaats in de Eredivisie met 47 punten. De Domstedelingen gaan de play-offs spelen voor Europees voetbal, dat is zo goed als zeker. Het doel is nu om met een goed gevoel de play-offs in te gaan en daarvoor zijn overwinningen nodig. FC Utrecht won drie van de laatste vijf wedstrijden. Vorig weekend werd er met 1-2 gewonnen bij FC Twente en kort daarvoor pakte de ploeg een punt tegen Ajax (1-1). De laatste drie thuisduels van FC Utrecht gingen verloren tegen FC Emmen (0-1), Vitesse (1-3) en Feyenoord (1-2). FC Utrecht won vier van de laatste vijf thuisduels tegen Willem II.

Willem II staat op de 15e plaats in de Eredivisie met 25 punten. De Tilburgse club staat nu op een veilige positie, maar die plek is nog lang niet een zekerheid. Punten zijn nodig en die moeten ook snel worden gepakt. De vraag is of dat zal gaan gebeuren in Utrecht. Willem II won maar één van de laatste vier wedstrijden en dat was afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk (1-0). In uitduels gaat het niet veel beter en werd slechts één van de laatste 14 uitwedstrijden gewonnen. Het zal een moeilijke middag gaan worden voor de bezoekende club.

ADO Den Haag – Feyenoord (zondag, 12:15 uur)

ADO Den Haag staat op de 18e plaats in de Eredivisie met 16 punten. De Haagse club zal gaan degraderen, daar is geen ontkomen meer aan. Daarnaast lijkt het doek ook financieel te gaan vallen, aangezien de selectie en alle medewerkers te horen hebben gekregen geen salaris te kunnen ontvangen in de aankomende zomermaanden. Het is treurig en dat zal ook in de hoofden van de spelers gaan zitten. ADO Den Haag won één van de laatste 20 wedstrijden. Vorig weekend ging de ploeg kansloos onderuit tegen Fortuna Sittard (0-3). Eerder dit seizoen verloor ADO Den Haag met 4-2 in de Kuip.

Feyenoord staat op de 5e plaats in de Eredivisie met 55 punten. Het feit dat de club niet hoger staat heeft het compleet aan zichzelf te danken. Slechts drie van de laatste tien duels werden door de Rotterdamse topclub gewonnen. Afgelopen weekend kwam Feyenoord niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Vitesse. De play-offs lijken het hoogst haalbare dit seizoen. Daarnaast moet Feyenoord in de komende twee duels ook sterkhouder Steven Berghuis missen vanwege een rode kaart. De laatste twee uitduels in Den Haag eindigde overigens in 2-2.

Ajax – FC Emmen (zondag, 14:30 uur)

Ajax staat op de eerste plaats met 76 punten en is voor 99,9% zeker van de landstitel. Een gelijkspel tegen FC Emmen voldoet voor de titel in de Eredivisie. Ajax won drie van de laatste vijf wedstrijden. De KNVB Beker werd gewonnen tegen Vitesse (2-1) en vervolgens werd ook AZ (2-0) verslagen. In eigen huis won Ajax zeven van de laatste tien duels, er werd alleen verloren van AS Roma (1-2). In de laatste vijf competitieduels incasseerde de ploeg slechts vier tegentreffers. De laatste twee thuisduels tegen FC Emmen eindigde beide in 5-0.

FC Emmen staat op de 16e plaats in de Eredivisie met 24 punten. De ploeg won vorig weekend met 3-1 van Heracles Almelo, waardoor het VVV-Venlo wist te passeren op de ranglijst. FC Emmen is al acht duels op rij ongeslagen. De club won vijf wedstrijden en speelde driemaal gelijk. De laatste drie duels werden gewonnen tegen RKC Waalwijk (3-1), Fortuna Sittard (1-3) en Heracles Almelo (3-1). Eerder dit seizoen wist Ajax met 0-5 te winnen in Emmen. Het lijkt dan ook sterk dat FC Emmen het kampioensfeestje van Ajax zal gaan verpesten.

FC Groningen – Sparta Rotterdam (zondag, 14:30 uur)

FC Groningen staat op de 7e plaats in de Eredivisie met 46 punten. De club kan zich gaan opmaken voor de play-offs voor Europees voetbal. De laatste weken gaat het niet best met FC Groningen en werd slechts één van de laatste vijf duels gewonnen. Na een 0-2 nederlaag tegen sc Heerenveen werd er vorig weekend met 1-0 verloren van PSV. In eigen huis verloor FC Groningen slechts één van de laatste vijf wedstrijden. Vorig seizoen won FC Groningen nog met 2-0 van Sparta Rotterdam in de Euroborg.

Sparta Rotterdam staat op de 11e plaats in de Eredivisie met 37 punten. De Rotterdamse club heeft zijn zaakjes goed op orde en zal ook volgend seizoen weer te bewonderen zijn op het hoogste niveau. Sparta verloor slechts één van de laatste vijf wedstrijden, drie duels werden gewonnen. Afgelopen weekend was Sparta Rotterdam met 2-0 te sterk voor VVV-Venlo. Eerder dit seizoen ging de ploeg met 2-3 onderuit tegen FC Groningen op Het Kasteel.

PSV – sc Heerenveen (zondag, 16:45 uur)

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 64 punten. De tweede plaats is het hoogst haalbare en zou een ticket voor de voorrondes van de UEFA Champions League opleveren. De voorsprong op concurrent AZ bedraagt drie punten, dus de ploeg heeft zijn lot in eigen hand. PSV won de laatste drie wedstrijden en kreeg in die duels geen enkel tegendoelpunt. Er werd gewonnen van Heracles Almelo (3-0), VVV-Venlo (0-2) en FC Groningen (1-0). Eerder dit seizoen speelde PSV nog met 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen.

sc Heerenveen staat op de 10e plaats in de Eredivisie met 37 punten. De Friese club kan zich nog altijd kwalificeren voor de play-offs, maar dan moet het toch nog enkele goede resultaten gaan boeken. De club uit Heerenveen won maar één van de laatste vijf wedstrijden en dat was uitgerekend tegen FC Groningen (0-2). Vorig weekend werden Joey Veerman en Henk Veerman positief getest op het coronavirus, mede daardoor verloor de ploeg met 0-2 van PEC Zwolle. Drie van de laatste vier uitduels in Eindhoven gingen verloren, er werd één keer gelijkgespeeld.

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.