actueel background image

Eredivisie play-offs: de allesbeslissende finale

10 jun 2023 | 11:21 0

Afgelopen woensdag werd de eerste wedstrijd van de play-offs om Conference League-voetbal gespeeld. Sparta en FC Twente troffen elkaar op het Kasteel in Rotterdam. De ploegen hebben het ontzettend spannend gemaakt, want die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Wij blikken vooruit op de return en dat is dus de allesbeslissende wedstrijd.

Zerrouki FC Twente

Vooruitblik

Beide ploegen zijn ontzettend aan elkaar gewaagd. Dat blijkt ook wel weer uit de uitslag van de vorige wedstrijd. Het komt nu echt aan op de return en alles is nog mogelijk. De bookmakers zijn ervan overtuigd dat FC Twente de play-offs gaat winnen. Het zal erom spannen!

Spektakel gegarandeerd

Het spektakel vond in de eerste wedstrijd pas plaats in de tweede helft. Het was Sparta dat – na een overtreding van Václav Černý op Koki Saito in strafschopgebied – door middel van een penalty in de 46e minuut op 1-0 voorsprong kwam. Beide ploegen hebben daarna best nog wat kansen kunnen creëren, maar niet weten te benutten. Lange tijd leek het erop dat Sparta de wedstrijd ging winnen. Totdat Ramiz Zerrouki in de 93e minuut de gelijkmaker scoorde. Ongeloof bij Sparta, vreugde bij Twente.

Sparta begon de afgelopen wedstrijd fel en liet zien baas te zijn in eigen huis. Er was gevaar, maar het elftal creëerde geen grote kansen. Na rust veranderde alles. Twente voerde de druk op en ondanks de penalty die de ploeg tegen kreeg, veranderde de tweede helft steeds meer in een knokwedstrijd. Er werd echt gestreden. Een strijd die beide clubs komende zondag nogmaals moeten neerzetten, want het is erop of eronder voor Europees voetbal. Een play-off finale was nog nooit zo spannend, vinden wij.

Beide teams hebben de lat dus enorm hoog gelegd voor komende zondag. In 90 minuten moet het beslist worden. Je hebt natuurlijk altijd nog een verlenging en eventueel penalty’s, maar het ideale scenario is dat de wedstrijd in de reguliere speeltijd wordt beslist.

Statistieken

– Alles is nog mogelijk in deze wedstrijd
– De bookmakers voorspellen een overwinning voor FC Twente
– De vaakst voorkomende uitslag in wedstrijden tussen FC Twente en Sparta is 1-1. 6 wedstrijden zijn geëindigd met dit resultaat.
– FC Twente heeft geen van zijn laatste 8 thuiswedstrijden verloren.
– In eigen huis heeft FC Twente in hun laatste 3 ontmoetingen met Sparta niet verloren.
– FC Twente scoort gemiddeld 2.58 keer in thuiswedstrijden en Sparta 1.77 keer in uitwedstrijden.

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
08-06-2023
Sparta - FC Twente
1 - 1
23-04-2023
FC Twente - Sparta
3 - 3
10-12-2022
FC Twente - Sparta
2 - 1
11-11-2022
Sparta - FC Twente
1 - 1
22-04-2022
FC Twente - Sparta
2 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.