actueel background image

PEC Zwolle en Willem II strijden om felbegeerde punten

13 jan 2022 | 15:12 0

In de Eredivisie ligt alles nog open en kan er veel gebeuren. Dat geldt niet alleen voor de titelkandidaten, maar ook zeker voor de degradatiekandidaten. In de 19e speelronde treffen PEC Zwolle en Willem II elkaar in een heuse degradatiekraker. De Zwollenaren staan op de laatste plaats en moeten een geweldige reeks gaan neerzetten op directe degradatie nog te kunnen voorkomen. Willem II kan bij een overwinning nog verder afstand nemen van de degradatiezone.

Een heuse degradatiekraker waarin beide ploegen de punten hard nodig hebben.

Vooruitblik

PEC Zwolle geniet het thuisvoordeel, maar daar is ook alles mee gezegd. De ploeg staat op de laatste plaats in de Eredivisie en zit diep in de problemen. De ploeg behaalde wel enkele goede resultaten in eigen huis, terwijl Willem II bezig is aan een dramatische reeks. De ploegen doen weinig voor elkaar onder, het is alleen de vraag welke ploeg het beste voor de dag komt. Een gelijkspel is vanzelfsprekend ook een goede optie.

PEC Zwolle moet stunten in 2022

PEC Zwolle staat op de 18e plaats in de Eredivisie met 6 punten. De Zwollenaren beleven een verschrikkelijk slecht seizoen en zijn degradatiekandidaat nummer één. De achterstand op de huidige nummer 16 is opgelopen tot maar liefst 7 punten. In de tweede seizoenshelft moet PEC Zwolle dan ook punten gaan pakken, anders speelt het volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. In 18 wedstrijden kwam PEC Zwolle slechts negen keer tot scoren en moest het 32 tegentreffers incasseren. Slechts één competitieduel werd gewonnen, terwijl er 14 keer werd verloren. De laatste drie competitieduels gingen verloren tegen Vitesse (1-0), FC Twente (1-3) en Fortuna Sittard (0-1). Vorig seizoen eindigde hetzelfde affiche in een doelpuntloos gelijkspel.

Willem II moet de dramatische reeks beëindigen

Willem II staat op de 14e plaats in de Eredivisie met 18 punten. De club uit Tilburg verloor de laatste negen wedstrijden en is dus bezig aan een bijzonder zwakke reeks. Vlak voor de winterstop ging Willem II nog met 0-1 onderuit tegen NEC Nijmegen. In uitduels zijn de prestaties niet veel beter en werd slechts één van de laatste 10 duels gewonnen. Dat was in september op bezoek bij RKC Waalwijk (1-2). Willem II wist drie van de laatste vier uitduels in Zwolle te winnen. In 2016 werd er voor het laatst verloren op bezoek bij PEC Zwolle. De bezoekers moeten de Zweed Bergstrom missen in het aankomende competitieduel.

Statistieken

– PEC Zwolle staat op de 18e plaats met 6 punten
– PEC Zwolle speelde twee van de laatste vijf duels gelijk
– PEC Zwolle won pas één competitieduel dit seizoen
– PEC Zwolle won in 2016 voor het laatst in eigen huis van Willem II
– Willem II staat op de 14e plaats met 18 punten
– Willem II verloor de laatste negen wedstrijden
– Willem II won één van de laatste 10 uitwedstrijden
– Willem II won drie van de laatste vier uitduels in Zwolle

Laatste 5 onderlinge ontmoetingen

28-08-2021
Willem II – PEC Zwolle
1-0
22-01-2021
Willem II – PEC Zwolle
1-3
24-10-2020
PEC Zwolle – Willem
0-0
26-01-2020
Willem II – PEC Zwolle
0-0
02-08-2019
PEC Zwolle – Willem
1-3

Quoteringen van BetCity.nl

De online bookmaker BetCity.nl zal ook in de 19e speelronde weer weddenschappen gaan aanbieden voor het wedden op de Eredivisie wedstrijden. Hieronder staan de populairste quoteringen voor de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Willem II:

PEC Zwolle wint: 2,15 euro
Gelijkspel: 3,35 euro
Willem II: 3,70 euro

Minimaal 2,5 doelpunten: 2,16 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.