actueel background image

Vitesse sluit het jaar af tegen PEC Zwolle

21 dec 2021 | 16:08 0

In de Eredivisie is het bijna tijd voor de winterstop. Na een bijzonder druk programma voor de voetbalclubs mogen de spelers straks gaan genieten van een welverdiende rustperiode. Vitesse kan de eerste seizoenshelft afsluiten met een knappe 4e plaats in de competitie, maar dan zal er wel eerst moeten worden gewonnen van PEC Zwolle. Dat lijkt normaliter geen enkel probleem, aangezien de Zwollenaren op de laatste plek staan in de Eredivisie. De Arnhemmers kunnen vlak voor de jaarwisseling nog wat extra zout in de wonden strooien van de bezoekers.

Vooruitblik

Vitesse beschikt op alle posities over meer kwaliteit en geniet het thuisvoordeel in de laatste wedstrijd van 2021. De Arnhemse club kent een prima eerste seizoenshelft en komt eenvoudig tot scoren. Dat kan niet gezegd worden over PEC Zwolle. De Zwollenaren kennen een dramatisch seizoen en moeten sterk rekening gaan houden met degradatie aan het einde van het voetbalseizoen. Echter bestaat er een grote kans dat de bezoekers wel tot scoren zullen komen, aangezien Vitesse in 11 van de laatste 12 duels een tegentreffer moest toestaan. Aan het einde van de wedstrijd zal Vitesse drie punten mogen bijschrijven.

Het is aannemelijk dat Vitesse de wedstrijd wint en wellicht een uitgelezen kans om aan het doelsaldo (-1) te werken.

Vitesse aast op de 4e plaats

Vitesse staat momenteel op de 5e plaats in de Eredivisie en heeft slechts één punt achterstand op FC Utrecht. De 4e plek lonkt en het zou de kers op de taart betekenen. Vitesse wist namelijk ook de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Daarnaast kreeg de club op maandag 20 december te horen dat het zal overwinteren in de UEFA Conference League. Vorig weekend leek Vitesse wederom drie punten te pakken, ditmaal tegen Sparta Rotterdam. De ploeg kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar zag uiteindelijk de Spartanen terugkomen tot 2-2. Vitesse is al zeven duels op rij ongeslagen en wist vier van de laatste vijf wedstrijden te winnen. In eigen huis werden de laatste drie wedstrijden tegen PEC Zwolle gewonnen.

PEC Zwolle hoopt op een stunt

PEC Zwolle staat op de 18e plaats in de Eredivisie en wist pas zes punten te verzamelen. De ploeg moet in de tweede helft van het seizoen behoorlijk veel goede resultaten gaan boeken om degradatie nog te kunnen voorkomen. Er kan al een goede start aan worden gegeven door de laatste wedstrijd van 2021 te winnen. De achterstand op de nummer 17 bedraagt nu alweer zes punten en dat is een nog niet eens een veilige positie op de ranglijst. PEC Zwolle wist geen van de laatste zeven competitieduels te winnen, sterker nog er werd vijfmaal verloren. Pijnlijke statistieken voor de Zwollenaren.

Het pijnpunt bij PEC Zwolle zit hem in de doelgerichtheid en de kwaliteit in de aanvalslinie. Dit seizoen noteerde de club negen doelpunten en driemaal was Mees de Wit daarvoor verantwoordelijk. Overigens kreeg PEC Zwolle dit seizoen 31 doelpunten om de oren en daarin presteren tal van andere clubs nog een stuk slechter. De club won trouwens nog nooit een wedstrijd op bezoek bij Vitesse. In 2017 werd er wel met 0-0 gelijkgespeeld in Arnhem.

Statistieken

– Vitesse staat op de 5e plaats in de Eredivisie met 30 punten
– Vitesse is zeven duels op rij ongeslagen
– Vitesse won vier van de laatste vijf wedstrijden
– Vitesse verloor nog nooit een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle
– PEC Zwolle staat op de 18e plaats in de Eredivisie met 6 punten
– PEC Zwolle wist geen van de laatste zeven duels te winnen
– PEC Zwolle verloor vijf van de laatste zeven wedstrijden
– PEC Zwolle kwam pas negenmaal tot scoren dit seizoen

Laatste 5 uitslagen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
15-08-2021
PEC Zwolle - Vitesse
0 - 1
01-05-2021
Vitesse - PEC Zwolle
2 - 1
05-12-2020
PEC Zwolle - Vitesse
2 - 1
29-02-2020
PEC Zwolle - Vitesse
4 - 3
16-08-2019
Vitesse - PEC Zwolle
3 - 0

Quoteringen van Bet365

De online bookmaker Bet365 mag legaal weddenschappen aanbieden, waaronder op de wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder staan de populairste weddenschappen en quoteringen voor de wedstrijd tussen Vitesse en PEC Zwolle:

Vitesse wint: 1.44 euro
Gelijkspel: 4,50 euro
PEC Zwolle wint: 7,00 euro

Minimaal 2,5 doelpunten: 1,85 euro
Minimaal 3,5 doelpunten: 3,25 euro
Openda scoort: 1,90 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.