actueel background image

Voorbeschouwing: PEC Zwolle – Ajax (11 september 2021)

10 sep 2021 | 11:09 0

Zaterdagavond speelt regerend landskampioen Ajax een uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Opvallend genoeg heeft de Amsterdamse club de laatste jaren weinig problemen met de Zwollenaren. In 2014 wist PEC Zwolle voor het laatst een thuisduel te winnen van Ajax, sindsdien gingen alle wedstrijden verloren. Het is nog maar de vraag of er zaterdagavond weer eens gestunt kan gaan worden. Zeker in een wetenschap dat de thuisploeg een dramatische seizoenstart achter de rug heeft, waarin het driemaal op rij verloor. Ajax morste enkel punten bij FC Twente en moet daardoor in de achtervolging op koploper en rivaal PSV.

Vooruitblik

PEC Zwolle heeft nog geen enkel punt weten te verzamelen in het Eredivisie-seizoen 2021/2022. Sterker nog, de ploeg kwam nog geen enkele keer tot scoren. De supporters van PEC Zwolle zijn dus wel toe aan een mooie stunt. De kans dat Ajax verslagen gaat worden lijkt wel heel minimaal. De laatste 11 onderlinge duels werden gewonnen door de Amsterdamse club. In vier van de laatste vijf onderlinge wedstrijden won Ajax zelfs met een verschil van op zijn minst twee goals. Wij verwachten dan ook nu weer een eenvoudige overwinning voor de bezoekers.

PEC Zwolle moet zijn rug rechten

PEC Zwolle had wel wat anders verwacht van de seizoenstart. De club verloor driemaal op rij en staat dan ook onderaan met nul punten. De Zwollenaren gingen onderuit tegen Vitesse (0-1), NEC (2-0) en Willem II (1-0). Pijnlijke resultaten, vooral omdat nog geen enkele keer het net werd gevonden. PEC Zwolle beschikt met Clement, Tedic en Paal over voldoende snelheid en kwaliteiten, maar het geluk lijkt nog te ontbreken. In de drie wedstrijden werden er namelijk voldoende kansen gecreëerd, maar geen enkele kans is benut. In 2014 wist PEC Zwolle voor de laatste keer een thuisoverwinning te boeken op Ajax. Een jaar later werd er gelijkgespeeld, maar de laatste zes thuisduels tegen de Amsterdamse club gingen kansloos verloren. Vorig seizoen eindigde het duel in 0-2, wat overigens ook de ruststand was.

Ajax in de achtervolging

Ajax begon het seizoen met een overwinning op NEC (5-0), waarna er gelijk werd gespeeld tegen FC Twente (1-1). Vlak voor de interlandperiode werd er met 5-0 gewonnen van Vitesse en in dat duel maakte Ajax een geweldige indruk. Ajax ziet veel basisklanten terugkeren, aangezien de interlandperiode net achter de rug is. De spelers die achterbleven, speelden nog een oefenwedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders wonnen dat duel met 2-1. Ajax is al 20 uitwedstrijden op rij ongeslagen en won de laatste vijf uitduels in Zwolle. In de laatste drie uitduels bij PEC Zwolle kwam de Amsterdamse ploeg tienmaal tot scoren.

Statistieken

– PEC Zwolle staat op de 18e plaats met 0 punten
– PEC Zwolle scoorde nog geen doelpunt dit seizoen
– PEC Zwolle verloor de laatste zes thuisduels tegen Ajax
– PEC Zwolle won in 2014 voor het laatst thuis van Ajax
– Ajax staat op de 2e plaats met 7 punten
– Ajax incasseerde pas één tegendoelpunt dit seizoen
– Ajax is al 20 uitduels op rij ongeslagen
– Ajax won de laatste zes uitduels in Zwolle

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.