actueel background image

Armlastig Olympique Lyon treft het wervelende PSG

07 jan 2022 | 13:54 0

In de Ligue 1 kan er op de zondagavond (20:45 uur) worden genoten van een kraker. De wedstrijd tussen Olympique Lyon en Paris Saint-Germain is op papier een topper, maar daarvoor is weinig bewijs te vinden op de ranglijst. Olympique Lyon kent een bijzonder teleurstellend seizoen en heeft vrij weinig meer om voor te spelen. PSG is daarentegen weer op titelkoers en heeft een voorsprong van 13 punten op de eerste achtervolger. Echter moet de topclub wel enkele sterspelers missen, maar dat zal weinig afdoen aan het kwaliteitsverschil tussen de twee clubs.

Titelfavoriet PSG lijkt een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan.

Vooruitblik

Paris Saint-Germain is de enige echte titelkandidaat in Frankrijk. De spanning is dan ook ver te zoeken. De club uit Parijs beschikt over een sterrenploeg en kan met het grootste gemak zijn tegenstander oprollen. Dat kan niet gezegd worden over Olympique Lyon. De thuisploeg kent een rampseizoen en zal zich in de tweede seizoenshelft toch op een andere manier moeten gaan tonen. De kans dat er een resultaat geboekt gaat worden tegen PSG, die is minimaal. Zeker gezien het feit dat PSG de laatste drie uitduels in Lyon eenvoudig wist te winnen.

Rampseizoen van Olympique Lyon

Olympique Lyon staat op de 13e plaats in de Ligue 1 met 24 punten uit 18 wedstrijden. De club wist slechts zes van de 18 duels te winnen en zal hard aan de bak moeten om nog een Europees ticket in de wacht te kunnen slepen. Olympique Lyon wist geen van de laatste vijf wedstrijden te winnen. Sterker nog, de laatste vier wedstrijden eindigde in een gelijkspel. Vlak voor de jaarwisseling werd er teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Metz. De Braziliaanse middenvelder Paqueta is het enige lichtpuntje .De speler kwam dit seizoen tot zes doelpunten en drie assists. Drie van de laatste vijf onderlinge duels met PSG gingen verloren, slechts één keer werd er gewonnen.

PSG op titelkoers

Paris Saint-Germain staat op de 1e plaats in de Ligue 1 met 46 punten uit 19 wedstrijden. De Franse topclub beschikt over de beste aanvalslinie van de wereld. De aanvallers Messi, Mbappe en Neymar zijn vanzelfsprekend dodelijk voor het doel. De Braziliaan zal er echter niet bij zijn tegen Olympique Lyon. PSG geniet van een ruime voorsprong en zal hoogstwaarschijnlijk in de tweede seizoenshelft weer regelmatig aantreden met de B-ploeg. De focus gaat naar de UEFA Champions League, maar zondagavond zullen de beschikbare sterspelers gewoon op het veld staan.

Paris Saint-Germain wist dit seizoen zes van de negen uitduels te winnen. Echter speelde de ploeg ook driemaal gelijk buitenshuis, iets dat nog te vaak voorkomt. PSG won drie van de laatste vijf uitwedstrijden. Echter waren twee van de drie overwinningen in het bekertoernooi tegen een club dat op een lager niveau uitkomt. Vorig seizoen wist PSG nog met 2-4 te winnen bij Olympique Lyon. Destijds was de Fransman Mbappe goed voor twee doelpunten.

Statistieken

– Olympique Lyon staat op de 13e plaats in de Ligue 1
– Olympique Lyon won 6 van de laatste 18 competitieduels
– Olympique Lyon speelde de laatste vier duels gelijk
– Olympique Lyon won geen van de laatste vijf wedstrijden
– PSG staat op de 1e plaats in de Ligue 1
– PSG won zes van de laatste negen uitduels in de Ligue 1
– PSG won drie van de laatste vijf uitwedstrijden
– PSG won vorig seizoen met 2-4 bij Olympique Lyon

Laatste 5 ontmoetingen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
19-09-2021
PSG - Olympique Lyon
2-1
21-03-2021
Olympique Lyon – PSG
2-4
13-12-2020
PSG - Olympique Lyon
0-1
31-07-2020
PSG - Olympique Lyon
0-0 (0-1)
04-03-2020
Olympique Lyon – PSG
1-5

Quoteringen van BetCity.nl

De online bookmaker BetCity.nl heeft ervoor gekozen om deze wedstrijd in de schijnwerpers te zetten. Het treffen tussen Olympique Lyon en Paris Saint-Germain is de ‘wedstrijd van de week’. Alle spelers die minimaal 20 euro storten dit weekend ontvangen een free-bet ter waarde van 5 euro voor het duel in de Ligue 1. Hieronder staan de populairste voetbal weddenschappen van het moment:

Olympique Lyon wint: 3,70 euro
Gelijkspel: 4,00 euro
PSG wint: 1,84 euro

Minimaal 2,5 doelpunten: 1,44 euro
Minimaal 3,5 doelpunten: 2,17 euro
Mbappe scoort het 1e doelpunt: 4,80 euro

Wedden op de Ligue 1 >Ga naar Betcity

Wedstrijd van de Week bij BetCity.nl

De Franse kraker in de Ligue 1 is dus de ‘Wedstrijd van de Week’ bij de legale bookmaker BetCity.nl. Deelnemers die minimaal 20 euro storten krijgen een free-bet van 5 euro. Let op, deze promotie dient op de stortingspagina nog te worden geactiveerd. Boven de betaalmethodes staat de bonusknop voor deze promotie. De speler kan enkel de winst van de free-bet incasseren, de inzet zelf zal niet worden uitgekeerd.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.