Club

Olympique Lyonnais Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Locatie:
Lyon

Programma Olympique Lyonnais Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van Olympique Lyonnais Vrouwen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Olympique Lyonnais Vrouwen in de 1e Franse Divisie. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities waarin Olympique Lyonnais actief is. Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Olympique Lyonnais Vrouwen

Alle uitslagen van Olympique Lyonnais Vrouwen zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Olympique Lyonnais Vrouwen selectie

Socials
@olympiquelyonwomen
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Olympique Lyon (vrouwen)

De vrouwenvoetbalclub Olympique Lyon staat bekend als de beste club ter wereld. De dames van Olympique Lyonnais spelen in de Division 1, het hoogste voetbalniveau van Frankrijk. De damesafdeling bestaat al sinds 1970, echter speelt de ploeg pas sinds 2004 onder de naam van de professionele Franse voetbalclub. Olympique Lyon won 17 keer de landstitel en wist zesmaal de UEFA Women’s Champions League te veroveren. In 2010 en 2013 stond Olympique Lyon ook in de CL-finale, echter gingen de beide finales verloren. De club speelt haar thuisduels in het Plaine des Jeux, wat plaats biedt aan ruim 2200 toeschouwers.

Oprichting

De vrouwen van Olympique Lyon spelen sinds 2004 onder de naam van de Franse topclub. Daarvoor was de club 34 jaar actief onder de naam FC Lyon. In 2007 wist Olympique Lyon voor de eerste keer de landstitel te veroveren. De club herhaalde dat kunststukje een jaar later. In beide seizoenen bleek de damesvoetbalclub ook het sterkste in het nationale bekertoernooi.

In 2007 en 2008 contracteerde Olympique Lyon grote namen, namelijk de middenveldster Louisa Nécib en de Zweedse aanvalster Lotta Schelin. Het tweetal stond op dat moment bekend als de beste voetbalsters ter wereld. In 2008 bereikte Olympique Lyon direct de halve finale van de Champions League, maar moest het toen zijn meerdere erkennen in Umea IK.

Prijzenkast

Olympique Lyon schreef geschiedenis door in maar liefst 7 keer de UEFA Champions League te winnen. Daarnaast won Olympique Lyon ook de Wereldbeker voor clubteams in 2012. De Franse ploeg won 17 keer de landstitel en 10 keer de Coupe de France.