competitie background image competitie background image
Competitie

Champions League Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Blijf op de hoogte van de Champions League voor vrouwen. Bekijk de (live) uitslagen en het volledige wedstrijdprogramma.

Champions League Vrouwen programma

Welke vrouwenteam wint dit seizoen de Champions League? Alle wedstrijden van de Champions League voor vrouwen vind je in het programma hieronder.

Champions League Vrouwen stand

Gaan de vrouwen van Olympique Lyon opnieuw aan de haal met de hoofdprijs in de Champions League? Of kan een ander team weerstand bieden aan deze grootmacht? Bekijk de stand in de groepsfase.

Champions League Vrouwen uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de Champions League van de Vrouwen? Check ze hier.

De bookmakers keurmerken

Interessant om te weten

De Champions League voor vrouwen is het hoogst haalbare in Europa op clubniveau. Dit toernooi is het strijdtoneel voor de beste clubs van Europa. Er gaan geen miljarden om in de vrouwen Champions League, zoals dat bij de mannen wel het geval is.

Editie 2020/2021

Waar de finale in 2019 in Boedapest (Ferencváros stadion) plaatsvond, zou de finale in 2020 in Oostenrijk gespeeld worden. Althans dat was het plan tot de uitbraak van het corona-virus roet in het eten gooide. Oostenrijk is nu in 2021 het gastland voor de finale. Het Franz-Horrstadion in Wenen, normaal thuisbasis van FK Austria Wien, biedt plaats aan 12.500 bezoekers. De finale wordt gespeeld op 23 mei 2021.

De Champions League voor vrouwen in 2019/2020 is helaas niet afgerond door het de maatregelen rondom het corona-virus.

Lotingen

Er zijn een aantal aspecten die de loting beïnvloeden.

Bij de 16e finale:

 • De zestien teams met de hoogste UEFA Coëfficiënt worden in één pot gedaan, zodat ze elkaar niet kunnen loten
 • De teams uit de eerste pot spelen de eerste wedstrijd uit en de tweede thuis.
 • Teams uit hetzelfde land kunnen elkaar niet loten

Bij de 8e finale

 • De acht teams met de hoogste UEAFA Coëfficiënt worden in één pot gedaan, zodat ze elkaar niet kunnen loten
 • De teams uit de eerste pot spelen de eerste wedstrijd uit en de tweede thuis.
 • Teams uit hetzelfde land kunnen elkaar niet loten.

Vanaf de kwartfinale

 • Alle teams gaan tezamen in één pot en iedereen kan elkaar loten, ongeacht het land.

Historie

Naar aanleiding van de opkomende populariteit van het vrouwenvoetbal, werd in 2001 besloten om een Europees toernooi voor clubs met vrouwenteams te organiseren. De eerste editie stond bekend als de UEFA Women’s CUP. Voorafgaand aan het seizoen van 2009/10 werd de naam gewijzigd in UEFA Women’s Champions League.

Onder de oude naam konden slechts de landskampioenen deelnemen en de titelhouder. Ook werd de finale nog in twee wedstrijden gespeeld en was er vanaf de kwartfinale een knock-out systeem.

Na de naamswijziging kreeg het toernooi ook een iets andere opzet. Naast kampioenen worden ook meerdere nummers twee toegelaten tot de Champions League en vanaf de laatste 32 gaat het knock-out systeem al in. Ook de finale bestond vanaf 2010 nog maar uit één wedstrijd, welke niet op de dag van de mannenfinale samenvalt.

Media

Vrouwenvoetbal loopt nog achter op de mannenwereld, maar krijgt steeds meer media aandacht. Zo zendt de UEFA de wedstrijd live uit op haar Youtube kanaal en zijn er zo’n 25 Europese landen die de wedstrijd op TV uitzenden.

Voor de winnaars van de Champions League staat een prijs klaar van €250.000 en voor de verliezend finalist €200.000. Bij de mannen krijgt de winnaar alleen al €4.000.000, waarbij het bedrag nog veel hoger oploopt door eerdere prijzengelden. Een behoorlijk verschil dus.

Tickets voor het toernooi

Iedere landskampioen krijgt automatisch een ticket voor het Europese hoofdtoernooi. De volgende landen krijgen echter twee tickets:

 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Engeland
 • Zweden
 • Spanje
 • Denemarken
 • Tsjechië
 • Italië
 • Zwitserland
 • Rusland
 • Schotland
 • Oostenrijk

Dit wordt door de UEFA gebaseerd op de coëfficiënten ranglijst. Nederland staat net achter op Oostenrijk, dus het is niet onmogelijk dat zij in de komende jaren een tweede ticket kunnen bemachtigen.

Olympique Lyonnais

De vrouwen van Olympique Lyon zijn sterker dan ieder mannen team en hebben al groots gepresteerd in de Champions League. Het Franse team won het Europese clubtoernooi in 2011, 2012, 2016, 2017, 2018 en 2019. Daarnaast stond het ook in 2010 en 2013 in de finale, dus acht jaar op een rij speelde Olympique in de finale van de Champions League. Wat dat betreft blijkt wel dat de Franse club veel geïnvesteerd heeft in het vrouwenvoetbal.

Bij de mannen is het Real Madrid dat recordhouder is met vijf achtereen volgende finales en tevens overwinningen in de Champions League. Echter moeten we daar voor terug naar eind jaren 50.