actueel background image

Halve finale Champions League (19 augustus 2020)

19 aug 2020 | 14:43 0

Afgelopen week wist Bayern München voor een ongekend resultaat te zorgen in de kwartfinale van de UEFA Champions League. De Duitse topclub wist FC Barcelona met maar liefst 2-8 te verslaan. Bayern München was de hele wedstrijd oppermachtig en bijzonder efficiënt. De club maakte zijn favorietenstatus waar, maar moet in de halve finale wel uitkijken tegen het verrassende Olympique Lyon. De Franse club schakelde Manchester City uit door met 1-3 te winnen.

Kan Olympique Lyon voor een nieuwe daverende verrassing zorgen of zal Bayern München over de tegenstander heen walsen?

Vooruitblik

Bayern München is de laatste jaren niet zo sterk en compleet geweest als het momenteel is. De topclub lijkt dan ook de top kandidaat voor de Champions League titel. De galavoorstelling tegen FC Barcelona heeft voor veel zelfvertrouwen gezorgd binnen de selectie. Echter kunnen wij hetzelfde zeggen over Olympique Lyon. Desondanks verwachten wij dat de Duitsers ook nu geen spaan heel zullen laten van hun tegenstander en met ruime cijfers de finale van de UEFA Champions League bereiken.

olympique lyonnais

Olympique Lyon verrast in de Champions League

Olympique Lyon beleefde een dramatisch seizoen in de Ligue 1 en eindigde op de 7e plaats. De club greep hierdoor naast een Europees ticket. De enige manier om ook volgend seizoen op het hoogste Europese podium te mogen acteren, is door de Champions League te winnen. Die kans is aanwezig, aangezien Olympique Lyon al diverse topclubs wist te verslaan. De Franse club versloeg Juventus over twee wedstrijden en ook Manchester City werd met 1-3 verslagen. Desondanks won Olympique Lyon slechts vijf van de laatste 13 duels. In de laatste zes Champions League wedstrijden van de club werd er gemiddeld driemaal gescoord.

Bayern Munchen

Bayern München wervelt door

Bayern München beschikt momenteel over de beste voetbalploeg ter wereld. De club won de laatste negen wedstrijden in de Champions League. Slechts in één van de negen overwinning kwam de ploeg minder vaak dan drie keer tot scoren. De statistieken zijn geweldig en dat is grotendeels te danken aan spits Robert Lewandowski. De Poolse aanvaller kwam 13 keer tot scoren in de laatste 10 wedstrijden. De laatste 19 wedstrijden werden allemaal gewonnen door de ‘Recordmeister’. De voetbalshow tegen FC Barcelona toonde eens te meer aan dat Bayern München de favoriet is voor de eindzege in de UEFA Champions League.

Statistieken

– Olympique Lyon eindigde op de 7e plaats in de Ligue 1
– Olympique Lyon schakelde eerder Juventus en Manchester City uit
– Olympique Lyon won vijf van de laatste 13 wedstrijden
– In zeven van de laatste 10 CL-wedstrijden van Olympique Lyon scoorde beide ploegen
– Bayern München eindigde op de 1e plaats in de Bundesliga
– Bayern München schakelde eerder Chelsea en FC Barcelona uit
– Bayern München won de laatste negen wedstrijden in de Champions League
– Robert Lewandowski scoorde 13 doelpunten in de laatste 10 duels

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.