Club

Werder Bremen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Bremen

Ontdek hier hoe het Werder Bremen vergaat in de competitie en het bekertoernooi. Bekijk de uitslagen, het programma van het huidige seizoen en de uitgebreide statistieken.

Programma Werder Bremen

Check hier alle wedstrijden van Werder Bremen die op het programma staan. Ga naar de wedstrijdpagina voor meer informatie.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Werder Bremen. Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Werder Bremen

Elke wedstrijduitslag van Werder Bremen vind je hieronder. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd.

Werder Bremen selectie

Socials
@werderbremen
Posts
Volgers
Volgend

Over de club

Werder Bremen is een voetbalclub uit havenstad Bremen, opgericht in 1899. De club is opgericht door een groep studenten vlak voor het aanbreken van de twintigste eeuw. De club is vernoemd naar de weerd (‘werder’) waar de studenten in eerste instantie voetbalden.

In de eerste jaren ging de club door het leven onder de naam Fussbalverein Werder von 1899. Later werd deze naam veranderd naar Werder Bremen. De bijnaam van de club is Die Grün-Weissen, wat te maken heeft met de clubkleuren. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Weserstadion, dat plaats biedt aan 42.000 supporters. Als club met veel historische successen, is Werder Bremen één van de meest populaire ploegen van het land.

Historie

Vrijwel direct na de oprichting werd Werder Bremen een succesvolle club. Het was de eerste club van de Bremer Voetbalbond die in 1903 de dominantie van Bremer SC 1891 kon doorbreken. In dat jaar werd de club al kampioen.

In 1913 kwam de noord-Duitse voetbalbond met een herstructurering van de competities, waardoor de beste clubs uit het noorden bij elkaar in de competitie kwamen. Hierin werd Werder Bremen kansloos laatste. De competitie hield na een jaar alweer op te bestaan, door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

Na de oorlog ging de club zich hervormen. Ze lieten vanaf dat seizoen vrouwen toe en richtten zich op meer sporten dan voetbal, waaronder tennis. Dit leidde tot de naamsverandering naar Sportverein Werder Bremen. De club speelde vanaf 1933 in de Gauliga, het toenmalige hoogste niveau. Ook was het één van de mede-oprichters van de Bundesliga in 1963.

Werder Bremen was de tweede kampioen van de Bundesliga, door in het seizoen 1964/1965 met slechts vier verloren wedstrijden eerste te eindigen. Ook in 1988, 1993 en 2004 was Bremen de beste, terwijl het enkele keren als tweede eindigde. De jaren tachtig en het eerste decennium van deze eeuw waren de meest succesvolle periodes voor Bremen.

In deze perioden won de ploeg ook enkele keren de Duitse beker en behaalde het ereplaatsen in Europese toernooien, waaronder een finaleplek in de Europa League tijdens het seizoen 2008/2009. De laatste prijs die gewonnen werd, was de DFB-Pokal in 2009.

Fans en clubiconen

Als havenstad en qua inwoners doet Bremen onder voor de grote buur Hamburg, waardoor op voetbalgebied een intense rivaliteit bestaat. De Nord-Derby is een beladen wedstrijd tussen Werder Bremen en Hamburg SV, die erg belangrijk is voor de supporters van beide clubs.

Clubiconen van Werder Bremen zijn onder meer Dieter Burdenski, Claudio Pizarro en Dieter Eilts. Laatstgenoemde kwam maar liefst zeventien jaar uit voor Bremen. Als speler van Bremen werd hij twee keer landskampioen, won de UEFA Winner’s Cup en werd Europees kampioen met Duitsland.

Laatste Europese wedstrijden Werder Bremen

Werder Bremen kwam in het seizoen 2010/11 voor het laatst uit op Europees niveau. In de Champions League diende er eerst afgerekend te worden met UC Sampdoria in de voorronde. De eerste wedstrijd wonnen de Duitsers met 3-1. Een belangrijke overwinning zo bleek tijdens de uitwedstrijd. De Italianen wonnen deze wedstrijd met 3-2 maar door de 3-1 overwinning van Werder Bremen een week eerder, gingen zij door naar de groepsfase.

In de groepsfase kreeg Werder Bremen het zwaar voor de kiezen. Met Tottenham Hotspur, Internazionale en FC Twente belandde de club in een lastige poule. Werder Bremen won slechts twee van de zes wedstrijden en kreeg de genadeklap van FC Twente in de uitwedstrijd die met 0-2 verloren ging. Deze wedstrijd was ook voorlopig de laatste die Werder Bremen speelde in Europa.