Club

AS Saint-Étienne

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Saint-Étienne

De Franse club AS Saint-Étienne werd 10 keer landskampioen en is daarmee de meest succesvolle voetbalclub van Frankrijk. De Groenen spelen momenteel in de Ligue 1 en komen uit in het nationale bekertoernooi. Bekijk hier de uitslagen, het programma en meer.

Programma AS Saint-Étienne

Check hier alle wedstrijden van AS Saint-Étienne die dit seizoen op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van AS Saint-Étienne in de Ligue 1.

Uitslag AS Saint-Étienne

Elke wedstrijduitslag van AS Saint-Étienne zie je in dit schema. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

AS Saint-Étienne selectie

Socials
@asseofficiel
Posts
Volgers
Volgend

Over de club

AS Saint-Étienne, ook wel Association Sportive de Saint-Étienne komt uit in de Ligue 1. Dit is het hoogste voetbalniveau in Frankrijk. De voetbalclub bestaat al sinds 1920 en speelt zijn thuisduels in het prachtige Stade Geoffroy-Guichard. Opmerkelijk genoeg is AS Saint-Étienne de meest succesvolle ploeg van het land. Geen andere club wist namelijk zoveel landstitels binnen te halen. De club werd in totaal al tien keer landskampioen.

Rivaliteit met Olympique Lyonnais

AS Saint-Étienne kent één grote rivaal en dat is Olympique Lyonnais. Deze twee voetbalclubs liggen op slechts twintig kilometer van elkaar af. De onderlinge duels kennen ook wel de benaming Derby du Rhône. Door de rivaliteit zijn er in het verleden diverse rellen geweest tussen de supportersgroepen.

Fanatieke aanhang van AS Saint-Étienne

De supporterskern van AS Saint-Étienne is alom bekend in Frankrijk. Net zoals Feyenoord staat de club ook wel bekend als een arbeidersclub, hoewel dit de laatste jaren is veranderd in een volksclub. De meest fanatieke aanhang van deze voetbalclub heeft de naam ‘Kop Stéphanois’ gekregen. In de thuiswedstrijden ervaart de bezoekende club dan ook vaak een intimiderende sfeer, vandaar ook dat het stadion de bijnaam ‘De Groene Heksenketel’ heeft gekregen. Elke liefhebber van de sport zou hier eens een bezoek moeten komen brengen, bijvoorbeeld door een voetbalreis te boeken.

Prijzenkast van de club uit Saint-Étienne

AS Saint-Étienne kende zijn hoogtijdagen tussen 1957 en 1977. De Franse club wist in die periode namelijk negen landstitels te veroveren en dat deed nog eens dunnetjes over in 1981. Daarnaast won de club zes keer de nationale beker, éénmaal de Coupe de la Lique en vijf keer de Tropheé des Champions. In 1976 werd zelfs de finale van de Europacup I bereikt, deze wedstrijd ging uiteindelijk verloren tegen de Duitse grootmacht Bayern München.

In de 21e eeuw werden slechts twee prijzen gewonnen. De titel in de Ligue 2 in 2004 en de Coupe de la Ligue in 2013.