Alles over voetbalreizen

Een voetbalwedstrijd op televisie zien is erg leuk, maar het is nog leuker als je er ook daadwerkelijk bij kunt zijn. Het is natuurlijk een kleine investering, maar je krijgt er vaak een legendarische en onvergetelijke dag/avond voor terug. Waar moet je nou op letten? En wat moet je meenemen? Wij nemen je mee in de wereld van voetbalreizen!

Hoe gaan voetbalreizen in zijn werk?

Voordat je überhaupt in een stadion zit, heb je al veel zaken geregeld. Maar waar je mee begint is je goed verdiepen in waar je naartoe gaat en hoeveel geld je ervoor over hebt. Je kunt een voetbalreis zo gek maken als je zelf wilt. Alle clubs hebben verschillende prijsklassen in hun stadion. Het is wat dat betreft heel duidelijk. Wil je niet veel geld uitgeven? Dan zit je op een minder goede plek. Ga je naar populaire voetballanden en grote clubs zoals Engeland of Duitsland? Dan betaal je sowieso een hoop geld. Hierover later meer.Waar je ook rekening mee moet houden is dat je op tijd boekt, en ook een hotel moet regelen. Hoe groter de groep, hoe lastiger het is om een goed hotel te vinden. Ga hier dus tijdig achteraan. Vooral bij grote Europese wedstrijden is dit handig, dit omdat hotels vaak overvol zitten met andere toeschouwers die naar dezelfde wedstrijd gaan.Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een all-inclusive voetbalreis te boeken, maar denk er dan wel aan dat je veel meer kwijt bent dan dat je alles los koopt. Let ook altijd goed op bij het kopen van tickets waar je zit in het stadion. Dit kan nogal variëren.

Prijzen van voetbalreizen

Spaar goed voor een voetbalreis, want goedkoop is het niet. Zeker als je een topclub bezoekt, moet je rekening houden met hoge prijzen. Zo betaal je voor een reguliere competitiewedstrijd van de Duitse topclub Bayern München al snel €150. Kijk je naar een Champions League-ticket, dan betaal je al snel het dubbele.Ironisch genoeg is in Engeland het verschil in prijzen niet heel groot. Voor een competitiewedstrijd van Arsenal (€180) betaal je niet veel minder dan voor eenzelfde wedstrijd van West Ham United (€160). Een belangrijk aspect bij het kopen van tickets, is om welke wedstrijd het gaat. Is het een competitietopper? Is het een Europees duel? Dan kun je de portemonnee trekken. Om je een indruk te geven, voor de Champions League-wedstrijd Arsenal-Barcelona kun je al gauw €500 neertellen.Voor alle tickets geldt, hoe eerder je erbij bent, hoe meer keuze je hebt.

Tickets

Er is niets vervelender dan bij je uitgekozen voetbalwedstrijd aankomen met je vrienden en erachter komen dat je tickets niet geldig zijn. Om dat te voorkomen is het verstandig je tickets te kopen bij betrouwbare aanbieders. Hoe weet je nou welke sites dit zijn? Om teleurstelling te voorkomen raden we je aan om onze tickets pagina door te nemen.

Reizen

Misschien denk je dat met het vliegtuig reizen naar je voetbalwedstrijd het voordeligste is, maar voor veel voetbalreizen dichtbij is ander vervoer ook voordelig. Denk hierbij aan wedstrijden in Duitsland of Noord-Frankrijk. Naar deze landen kun je ook prima de auto of trein pakken. Natuurlijk is vliegen een steeds voordeligere manier van reizen geworden, maar het kost veel tijd om van A naar B te komen.Je bent langer onderweg met de auto, maar daar staat tegenover dat je veel mobieler bent eenmaal op je bestemming aangekomen. Kijk dus nadat je tickets voor je wedstrijd bemachtigd hebt, wat de voordeligste manier van reizen is, dit is niet altijd vliegen.

Wat neem je mee ?

Wat is nou handig om mee te nemen als je op voetbalreis gaat? Niet teveel. Neem alleen mee wat je echt nodig hebt, de rest kun je beter thuislaten. Wat altijd sfeerverhogend werkt is om iets te dragen van het team dat jij support. Een sjaal, een shirt, desnoods een spandoek, zolang het maar zichtbaar is voor welke club jij bent.Neem, als je een wedstrijd in de winter bezoekt, altijd dikke kleren mee. Het kan namelijk goed koud zijn in een stadion, en je zit er toch bijna 2 uur. Nog een handige tip is om eten en drinken mee te nemen. De kosten voor eten en drinken in een stadion liggen namelijk erg hoog. Let wel op: blikjes zijn niet toegestaan, pakjes en flesjes daarentegen wel.

De 6 beste steden voor voetbalreizen

Als het gaat om voetbalreizen, zijn er natuurlijk ook voetbalsteden die je gezien moét hebben. Natuurlijk zijn dit de steden waarbij de grootste voetbalclubs spelen, maar er zit ook een stad bij die je niet meteen zou verwachten.

Barcelona

Barcelona - Celta
Erg voor de hand liggend maar Barcelona is het thuis van misschien wel de beste voetbalclub ter wereld, FC Barcelona. Het maakt niet uit naar welke wedstrijd je gaat, de kans dat je oogstrelend voetbal te zien krijgt is erg groot. Buiten het voetbal is het stadion van Barcelona, Camp Nou, ook een trekpleister. Het is één van de grootste stadions ter wereld en in combinatie met de sfeer en het voetbal is het zeker de moeite waard.Ook hoef je je na een wedstrijd in Camp Nou niet te vervelen. De stad is bruisend en er is altijd wel iets te doen. Van uitgaan tot goed eten, in Barcelona zit je goed.
Check Barcelona op VoetbalTravel.nl.

Madrid

Real MadridEen andere Spaanse stad die zeker de moeite waard is als het gaat om voetbal is Madrid. De hoofdstad kent met Real Madrid en Atletico Madrid twee topclubs. Dit maakt het aantrekkelijk om een bezoek te brengen aan Madrid. Tevens is de grootste rivaal van Real Madrid, op Barcelona na, Atletico. Mocht je deze topper bezoeken (overigens erg prijzig), dan krijg je zeker waar voor je geld.In het weekend ademt Madrid voetbal. Voornamelijk als Real en Atletico beide een thuiswedstrijd spelen. Met de aangename cultuur in Spanje en het vermakelijke voetbal, is een voetbalreis naar Madrid zeker het overwegen waard.
Check Real Madrid op VoetbalTravel.nl.

Londen

Chelsea
Erg dichtbij, de reis naar Londen is goed betaalbaar, maar de kosten in Londen zijn hoog. Dit komt door de Engelse pond. Wat hier tegenover staat is dat Londen hét bolwerk van het Engelse voetbal is. Met clubs als Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United, en Queen Park Rangers is Londen een walhalla voor voetballiefhebbers.Let wel, als je naar een populaire voetbalwedstrijd in Londen gaat, zorg dan dat je tijdig tickets boekt en een hotel regelt. In Londen zijn er weliswaar genoeg hotels, maar veel daarvan liggen een heel eind van de stadions. Arsenal ligt bijvoorbeeld buiten het centrum. En je doet er in Londen verstandig aan tijdig naar het stadion te vertrekken. De metro is hierbij een goed vervoersmiddel. Je stapt namelijk uit bij metrohalte Arsenal.
Check Chelsea op VoetbalTravel.nl.

München

Bayern Munchen
Deze stad is de thuishaven van één van de grootste clubs in het Europese voetbal, Bayern München. De Duitse club ademt sfeer en passie, dit is terug te zien op het veld. Met een nog jong stadion, de Allianz Arena, is het een reis om deze grootmacht te kunnen bekijken zeker een overweging waard.Zoals eerder aangegeven zijn de prijzen voor een kaartje in Duitsland wel erg hoog. Hoge prijzen betaal je voor bijna elke club, maar bij Bayern is dit zeker de investering waard. De club speelt oogstrelend voetbal en Duitsers staan erom bekend enorm mee te leven met hun club.
Check Bayern op VoetbalTravel.nl.

Manchester

Manchester City
Met zowel Manchester City als Manchester United is ook Manchester een stad die voetbal ademt. Beide topploegen hebben een gigantische achterban en kunnen rekenen op een groot aantal supporters bij elke wedstrijd. Leuk om mee te maken, Engelsen zijn namelijk nogal hartstochtelijk als het om aanmoedigen van hun club gaat.Ga je liever naar een oud stadion dat veel geschiedenis in zich heeft, dat is het stadion van Manchester United, Old Trafford een goede optie. Tevens spelen hier 2 Nederlanders, Danny Blind en Memphis Depay.Geef je de voorkeur aan een immens en modern stadion, dan zit je bij Manchester City gebakken. Het Emirates stadion heeft ruim 60.000 zitplaatsen, dus de kans is groot dat jij een plek weet te bemachtigen.Wij hopen je met deze informatie een goed eind op weg te helpen in de zoektocht naar je ideale voetbalreis. Geniet van je reis!
Check Manchester United op VoetbalTravel.nl.