actueel background image

Alles over voetbalreizen

Een voetbalwedstrijd op televisie zien is erg leuk, maar het is nog leuker als je er ook daadwerkelijk bij kunt zijn. Het is een kleine investering, maar je krijgt er vaak een legendarische en onvergetelijke dag/avond voor terug. Waar moet je nou op letten? En wat moet je meenemen? Wij nemen je mee in de wereld van voetbalreizen!

Hoe gaan voetbalreizen in zijn werk?

Voordat je überhaupt in een stadion zit, heb je al veel zaken geregeld. Je begint met het verdiepen in waar je naartoe gaat en hoeveel geld je ervoor over hebt. Je kunt een voetbalreis zo gek maken als je zelf wilt. Alle clubs hebben verschillende prijsklassen in hun stadion. Wil je niet veel geld uitgeven? Dan zit je op een minder goede plek. Ga je naar populaire voetballanden en grote clubs zoals Engeland of Duitsland? Dan betaal je vaak een hoop geld. Hierover later meer.

Waar je ook rekening mee moet houden is dat je op tijd boekt en een hotel moet regelen. Hoe groter de groep, hoe lastiger het is om een goed hotel te vinden. Ga hier dus tijdig achteraan. Vooral bij grote Europese wedstrijden is dit handig, omdat hotels vaak overvol zitten met andere fans die naar dezelfde wedstrijd gaan. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een all-inclusive voetbalreis te boeken. Bedenk dan wel dat je veel meer kwijt kan zijn dan dat je alles los koopt. Let ook altijd goed op bij het kopen van tickets waar je zit in het stadion. Dit kan nogal variëren.

Prijzen van voetbalreizen

Spaar goed voor een voetbalreis, want goedkoop is het niet. Zeker als je een topclub bezoekt, moet je rekening houden met hoge prijzen. Zo betaal je voor een reguliere competitiewedstrijd van de Duitse topclub Bayern München al snel €150. Kijk je naar een Champions League-ticket, dan betaal je al snel het dubbele. Ironisch genoeg is in Engeland het verschil in prijzen niet heel groot. Voor een competitiewedstrijd van Arsenal (€180) betaal je niet veel minder dan voor eenzelfde wedstrijd van West Ham United (€160).

Een belangrijk aspect bij het kopen van tickets is om welke wedstrijd het gaat. Is het een competitietopper? Is het een Europees duel? Dan zal je diep in je portemonnee moeten tastem. Om je een indruk te geven, voor de Champions League-wedstrijd Arsenal-Barcelona moet je al snel €500 neertellen.Voor alle tickets geldt, hoe eerder je erbij bent, hoe meer keuze je hebt.

Tickets

Er is niets vervelender dan bij je uitgekozen voetbalwedstrijd aankomen met je vrienden en erachter komen dat je tickets niet geldig zijn. Om dat te voorkomen is het verstandig je tickets te kopen bij betrouwbare aanbieders. Hoe weet je nou welke sites dit zijn? Om teleurstelling te voorkomen raden we je aan om onze tickets pagina door te nemen.

Reizen

Misschien denk je dat met het vliegtuig reizen naar je voetbalwedstrijd het voordeligste is, maar voor veel voetbalreizen dichtbij is ander vervoer ook voordelig. Denk hierbij aan wedstrijden in Duitsland of Noord-Frankrijk. Naar deze landen kun je ook prima de auto of trein pakken. Natuurlijk is vliegen een steeds voordeligere manier van reizen geworden, maar het kost veel tijd om van A naar B te komen.

Je bent langer onderweg met de auto, maar daar staat tegenover dat je veel flexibeler bent eenmaal op je bestemming. Kijk dus nadat je tickets voor je wedstrijd bemachtigd hebt, wat de voordeligste manier van reizen is. Vliegen is dus niet altijd de beste of goedkoopste optie.

Wat neem je mee ?

Wat is nou handig om mee te nemen als je op voetbalreis gaat? Niet teveel. Neem alleen mee wat je echt nodig hebt, de rest kun je beter thuislaten. Wat altijd sfeerverhogend werkt is om iets te dragen van het team dat jij support. Een sjaal, een shirt, desnoods een spandoek, zolang het maar zichtbaar is voor welke club jij bent. Neem, als je een wedstrijd in de winter bezoekt, altijd dikke kleren mee. Het kan namelijk goed koud zijn in een stadion en je zit er toch bijna 2 uur. Nog een handige tip is om eten en drinken mee te nemen. De kosten voor eten en drinken in een stadion liggen namelijk erg hoog. Let wel op: blikjes zijn niet toegestaan, pakjes en flesjes daarentegen wel.

 

De 6 beste steden voor voetbalreizen

Als het gaat om voetbalreizen, zijn er natuurlijk ook voetbalsteden en -wedstrijden die je gezien moet hebben. Natuurlijk zijn dit de steden waar de grootste voetbalclubs spelen. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. Er zit ook een stad bij die je niet meteen zou verwachten.

Barcelona

Erg voor de hand liggend: Barcelona is de stad van misschien wel de beste voetbalclub ter wereld, FC Barcelona. Het maakt niet uit naar welke wedstrijd je gaat, de kans dat je oogstrelend voetbal te zien krijgt is erg groot. Buiten het voetbal is het stadion van FC Barcelona, Camp Nou, ook een trekpleister. Het is één van de grootste stadions ter wereld en in combinatie met de sfeer en het voetbal is het zeker de moeite waard. Ook hoef je je na een wedstrijd in Camp Nou niet te vervelen. De stad is bruisend en er is altijd wel iets te doen. Van uitgaan tot goed eten, in Barcelona zit je goed.
fans fc barcelona tribune stadion

Madrid

Een andere Spaanse stad die zeker de moeite waard is als het gaat om voetbal is Madrid. De Spaanse hoofdstad kent met Real Madrid en Atlético Madrid twee topclubs. Dit maakt het aantrekkelijk om een bezoek te brengen aan Madrid. Tevens is de grootste rivaal van Real Madrid, op Barcelona na, Atlético. Mocht je deze topper bezoeken (overigens erg prijzig), dan krijg je zeker waar voor je geld.

In het weekend ademt Madrid voetbal. Voornamelijk als Real en Atlético beide een thuiswedstrijd spelen. Met de aangename cultuur in Spanje en het vermakelijke voetbal, is een voetbalreis naar Madrid zeker het overwegen waard.
real madrid fans in stadion

Londen

Londen is lekker dichtbij, de reis is gemakkelijk, maar de kosten in de stad zijn aan de hoge kant. Dit komt door de Engelse pond. Wat hier tegenover staat is dat Londen hét bolwerk van het Engelse voetbal is. Met clubs als Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United, en Queen Park Rangers is Londen een walhalla voor voetballiefhebbers. Let wel, als je naar een populaire voetbalwedstrijd in Londen gaat, zorg dan dat je tijdig tickets boekt en een hotel regelt. In Londen zijn er weliswaar genoeg hotels, maar veel daarvan liggen een heel eind van de stadions. Arsenal ligt bijvoorbeeld buiten het centrum. En je doet er in Londen verstandig aan tijdig naar het stadion te vertrekken. De metro is hierbij een goed vervoersmiddel. Je stapt namelijk uit bij metrohalte Arsenal.
arsenal speler stadion wedstrijd

München

De Duitse stad München is de thuishaven van één van de grootste clubs in het Europese voetbal, Bayern München. De Duitse club ademt sfeer en passie, dit is terug te zien op het veld. Met een nog jong stadion, de Allianz Arena, is het een reis om deze grootmacht te kunnen bekijken zeker een overweging waard. Zoals eerder aangegeven zijn de prijzen voor een kaartje in Duitsland wel erg hoog. Hoge prijzen betaal je voor bijna elke club, maar bij Bayern is dit zeker de investering waard. De club speelt topvoetbal en Duitsers staan erom bekend enorm mee te leven met hun club.
fans bayern munchen foto maken stadion allianz arena

Manchester

Met zowel Manchester City als Manchester United is ook Manchester een stad die voetbal ademt. Beide topploegen hebben een gigantische achterban en kunnen rekenen op een groot aantal supporters bij elke wedstrijd. Engelsen zijn namelijk nogal hartstochtelijk als het om aanmoedigen van hun club gaat. Ga je liever naar een oud stadion dat veel geschiedenis in zich heeft, dat is het stadion van Manchester United, Old Trafford, een goede optie. Geef je de voorkeur aan een immens en modern stadion, dan zit je bij Manchester City gebakken. Het Emirates stadion heeft ruim 60.000 zitplaatsen, dus de kans is groot dat jij een plek weet te bemachtigen. Wij hopen je met deze informatie een goed eind op weg te helpen in de zoektocht naar je ideale voetbalreis. Geniet van je reis!
stadion old trafford manchester van bovenaf