actueel background image

Voorbeschouwing: Sevilla FC – Chelsea FC (2 december 2020)

02 dec 2020 | 10:37 0

Woensdagavond staan er weer genoeg topwedstrijden op het programma in de UEFA Champions League. Sevilla FC zal in eigen huis het sterke Chelsea FC ontvangen. Beide clubs zijn allang geplaatst voor de volgende ronde, waardoor alleen nog de koppositie in de groep op het spel staat. Hoogstwaarschijnlijk zullen beide ploegen spelers gaan sparen en enkele bankzitters speeltijd gunnen in het miljoenenbal. Dat maakt de wedstrijd alleen maar interessanter.

Vooruitblik

Sevilla FC en Chelsea FC staan beide op 10 punten, terwijl de concurrenten slechts één punt wisten te vergaren. Spanning is dus ver te zoeken. Hoogstwaarschijnlijk wordt na vanavond wel duidelijk welke club zich plaatst als nummer één in de groep. In Londen speelde de clubs doelpuntloos gelijk en was er niet echt een betere ploeg aan te wijzen. Wij verwachten vanavond niet al te veel spektakel, maar wel op zijn minst twee doelpunten. Sevilla FC zien wij als de favoriet, aangezien de Spaanse ploeg in eigen huis speelt.

Sevilla FC presteert goed

Sevilla FC is naast Real Sociedad toch wel één van de opvallendste teams in de La Liga. De club staat momenteel op de vijfde plaats in eigen land en dat komt mede doordat het al vijf wedstrijden op rij wist te winnen. In de UEFA Champions league won de ploeg drie duels op rij. Er werd gewonnen van Krasnodar (3-2, 1-2) en het Franse Rennes (1-0). Hierdoor is de ploeg al geplaatst voor de knock-outfase van het miljoenenbal. Sevilla FC heeft evenveel punten als Chelsea FC, alleen een minder goed doelsaldo. De kans dat de thuisploeg met de normale basisopstelling aan de start verschijnt is klein. Hoogstwaarschijnlijk krijgt Idrissi speeltijd bij de Spaanse club.

Sterke reeks van Chelsea FC

Het is duidelijk dat twee clubs in vorm tegen elkaar strijden op de woensdagavond. Chelsea FC verloor namelijk geen van de laatste 14 wedstrijden en heeft de smaak duidelijk te pakken. Afgelopen weekend kreeg de Londense ploeg de uitgelezen kans om koploper te worden in de Premier League. Er moest gewonnen worden van Tottenham Hotspur, echter eindigde het duel in 0-0. Chelsea FC won zes van de laatste zeven wedstrijden en dat komt grotendeels door het scorende vermogen van de ploeg. Mogelijk zal sterspeler Timo Werner op de bank plaatsnemen en worden vervangen door de ervaren spits Olivier Giroud.

Statistieken

– Sevilla FC staat op de 5e plek in de La Liga
– Sevilla FC won de laatste vijf duels
– In vier van de laatste zes duels van Sevilla FC werd er drie keer of vaker gescoord
– Chelsea FC staat op de 3e plek in de Premier League
– Chelsea FC won zes van de laatste zeven wedstrijden
– Chelsea FC verloor geen van de laatste 14 duels

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de champions league?

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.