actueel background image

Tobclubs tegenover elkaar in de Premier League

20 jan 2023 | 12:00 0

Op papier een heerlijke topper, in werkelijkheid een wedstrijd tussen twee clubs in crisis. Liverpool en Chelsea treffen elkaar zaterdagmiddag op Anfield. De winnaar haakt aan in de strijd om Europees voetbal. Voor de verliezer dreigt een rampseizoen. 

Vooruitblik

Liverpool – Chelsea hoort een wedstrijd om de titel te zijn, maar is een wedstrijd tussen de nummers negen en tien van de Premier League. Allebei hebben ze 28 punten. Liverpool heeft nog wel een wedstrijd tegoed en dus drie verliespunten minder. Op basis van thuiswedstrijden staat Liverpool vijfde. Het thuisvoordeel kan wel eens cruciaal zijn zaterdag.

Ploeterend Liverpool

Vorig seizoen liep Liverpool de landstitel en de Champions League op een haar na mis. Dit seizoen waren de verwachtingen weer hooggespannen, maar het vertrek van sterspeler Sadio Mané naar Bayern München heeft zijn spoor nagelaten. Zonder hem lukt het Liverpool maar niet om te imponeren.

De laatste twee wedstrijden in de Premier League gingen verloren. Op bezoek bij Brentford en Brighton kreeg de ploeg van Jürgen Klopp serieus klop. Met 3-1 en 3-0 was Liverpool twee keer volslagen kansloos. Met name het gebrek aan kansen is een serieus probleem aan het worden. Ook nieuweling Cody Gakpo heeft dat in zijn eerste wedstrijden nog niet op kunnen lossen.

De laatste wedstrijd werd wel gewonnen. Op bezoek bij de Wolves werd het in de FA Cup 1-0. Al was ook die wedstrijd niet om over naar huis te schrijven. Er moet snel wat veranderen bij Liverpool, wil de ploeg nog iets van het seizoen maken. Tegen een eveneens ploeterend Chelsea ligt er een gouden kans.

Chelsea in paniek

Voor Chelsea lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan, al wil de clubleiding dit niet accepteren. De Londenaren zijn zeer actief op de transfermarkt en willen alles kopen dat los en vast zit. Mykhaylo Mudryk kwam van Shakthar, Benoît Badiashile van Monaco, David Fofana van Molde, Andrey Santos van Vasco da Gama en Joāo Felix van Atlético Madrid.

Met die transfers is ruim 143 miljoen euro gemoeid. En dan ligt er ook nog een bod van 30 miljoen euro bij PSV voor Noni Madueke. Chelsea geeft dus niet op en hoopt zich nog altijd te plaatsen voor de Champions League. Winst op Liverpool lijkt in die strijd cruciaal. Alleen dan kan de ploeg weer langzaam naar boven kijken. Bij verlies kan de blik juist naar onder.

Het verleden op Anfield geeft hoop. De laatste twee ontmoetingen in Liverpool verloor Chelsea niet. Eén keer werd het gelijk en één keer werd er gewonnen. De laatste keer dat Chelsea op Anfield verloor was in 2020. Toen stond er na negentig minuten voetbal een spectaculaire 5-3 op het bord.

Statistieken

– Chelsea mist Joāo Felix, hij is geschorst
– Chelsea won slechts 1 van de laatste 5 wedstrijden
– Liverpool verloor de laatste 2 competitieduels
– Liverpool staat teleurstellend negende
– Chelsea nog teleurstellender tiende
– Chelsea gaf deze winter 143,5 miljoen euro uit

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
14-05-2022
Chelsea - Liverpool
0 - 0
27-02-2022
Chelsea - Liverpool
0 - 0
02-01-2022
Chelsea - Liverpool
2 - 2
28-08-2021
Liverpool – Chelsea
1 - 1
04-03-2021
Liverpool – Chelsea
0 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.