actueel background image

Premier League: beslissing om Champions League-tickets lonkt

21 apr 2023 | 09:48 0

Dat Arsenal en City uitmaken wie kampioen wordt in de Premier League, dat ligt vast. Dat is direct ook het enige dat al vast ligt. Dit weekend kan ook de strijd om de Champions League-plekken wel eens beslist gaan worden. We blikken vooruit op een mooi Premier League-weekend.

Arsenal onder druk

Arsenal bibbert. Na het puntenverlies op bezoek bij West Ham United is de voorsprong op Manchester City nog meer één verliespunt. The Gunners kunnen zich vanaf nu dus geen misstap meer permitteren. Zeker gezien het feit dat op City geen maat meer staat. Vrijdag speelt Arsenal thuis tegen nummer laatst Southampton. Een ideale tegenstander om aan het zelfvertrouwen te werken, althans dat lijkt het. Een ploeg die tegen degradatie vecht kan soms verrassend uit de hoek komen.

Vrijdag 21.00 uur: Arsenal – Southampton

Leeds als aangeschoten wild naar Londen

Leeds United vecht tegen degradatie en reist met weinig vertrouwen af naar Fulham. De laatste twee wedstrijden die Leeds speelde, liepen uit op regelrechte vernederingen. Afgelopen maandag won Liverpool op Elland Road met 1-6 en een week eerder was Crystal Palace in Leeds met 1-5 te sterk. Het moet dus heel snel anders, wil degradatie worden voorkomen. Lang leek Fulham de ideale tegenstander. De Londenaren verloren vijf wedstrijden op rij, maar wonnen afgelopen weekend eindelijk weer eens. Geven zij Leeds de volgende tik?

Zaterdag 13:30 uur: Fulham – Leeds United

Villa mag dromen van Europa

Gaat Aston Villa Europa in? Het zou zomaar kunnen. Villa staat slechts drie punten achter op Tottenham Hotspur, dat momenteel de vijfde en laatste Europese plaats bezet houdt in de competitie. Zaterdag gaat Aston Villa op bezoek bij Brentford, een club die in een kleine crisis zit en niet meer weet wat winnen is. Bij Villa hangt de vlag er anders bij. Zij lijken juist niet meer te verslaan. De afgelopen vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen.

Zaterdag 16:00 uur: Brentford – Aston Villa

Everton beeft

Voor Everton is degradatie dit seizoen een hele serieuze angst. De ploeg staat vooralsnog op een veilige zeventiende plaats. Dat heeft het te danken aan een beter doelsaldo dan directe concurrent Nottingham Forest. In punten staan ze namelijk gelijk. Everton heeft dus snel punten nodig. Zaterdag gaan ze op bezoek bij Crystal Palace. Palace won de afgelopen drie wedstrijden en lijkt daarmee zeker van nog een seizoen Premier League. Duwen zij Everton verder het moeras in?

Zaterdag 16:00 uur: Crystal Palace – Everton

Leicester City in zware crisis

Leicester City heeft heel snel punten nodig om hun verblijf in de Premier League te verlengen. De kampioen van 2016 staat momenteel onder de streep en zit in een zware crisis. De laatste tien wedstrijden leverde slechts één puntje op. Zaterdag komt Wolverhampton Wanderers op bezoek. De nummer dertien van de competitie. Als Leicester City nog wat wil, dan moet deze wedstrijd gewonnen worden. Gaat dat gebeuren?

Zaterdag 16:00 uur: Leicester City – Wolves

Nottingham hoopt op wonder

Ook Nottingham Forest won al een hele tijd niet meer. Begin februari voor het laatst om precies te zijn. Zaterdag gaan zijn op bezoek bij Liverpool. The Reds hebben een lastig seizoen. Na de 7-0 zege op Manchester United, volgde een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning. Maandag werd er eindelijk weer eens gewonnen en meteen goed ook. 1-6 werd het op bezoek bij Leeds. Kan de ploeg van Klopp nu eindelijk een reeks neerzetten in een absolute eindsprint om een Europees ticket?

Zaterdag 16:00 uur: Liverpool – Nottingham Forest

Strijd tegen degradatie

Zondagmiddag staan Bournemouth en West Ham United tegenover elkaar. Twee ploegen die nog altijd moeten uitkijken voor degradatie. Al hebben ze beide redelijke papieren om erin te blijven. Wat zeker lijkt, is dat bij de winnaar van het onderlinge duel de champagne koud gezet kan worden. Diegene die er met drie punten vandoor gaat, lijkt uit de problemen. Wie gaat het worden?

Zondag 15:00 uur: Bournemouth – West Ham United

Laatste strohalm voor Spurs

Alles of niets is het zondag voor Tottenham Hotspur. Zij moeten op bezoek bij West Ham United winnen op zicht te houden op een Champions League-ticket. Het verschil op de ranglijst is nu drie punten, maar Newcastle heeft nog een wedstrijd tegoed. Bij verlies in Newcastle loop het verschil in verliespunten op tot liefst negen punten en dan lijkt het gat onoverbrugbaar. Winnen de Spurs, dan ligt alles weer open. Winnen The Magpies? Dan lijkt de strijd om de Champions League-tickets beslist.

Zondag 15.00 uur: Newcastle United – Tottenham Hotspur

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.