Club

Leicester City

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Leicester

Leicester City groeide in korte tijd uit tot een topclub in de Premier League. Op deze pagina check je het programma, de uitslagen en de statistieken van Leicester City. Check ook het laatste nieuws en volg de Engelse club op de voet.

Programma Leicester City

Check hier alle wedstrijden van Leicester City die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Leicester City in de Premier League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Leicester City

Alle uitslagen van Leicester City vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Leicester City selectie

Socials
@lcfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Leicester City

Leicester City is een Engelse voetbalclub die vrijwel haar hele historie op het eerste en tweede niveau van de Engelse voetbalpiramide uitkwam. In 2016 choqueerde Leicester City de voetbalwereld door tegen alle verwachtingen in kampioen van Engeland te worden. Leicester City speelt in het King Power stadion, dat plek biedt aan zo’n 32.000 toeschouwers. De fans van de club voelen een felle rivaliteit met Nottingham Forest en Derby County. De historie van de club wordt gekenmerkt door wisselvalligheid op zowel het eerste als tweede niveau.

Historie

Leicester City werd opgericht in 1884 en is daarmee een vrij oude Engelse voetbalclub. Al in 1890 trad de club toe tot de Football Association en in 1891 nam het haar intrek in Filbert Street, het stadion waar Leicester City tot 2002 bleef spelen. In 1894 speelde Leicester City voor het eerst op het tweede niveau, waar het tot 1908 zou spelen. In dat jaar eindigde de club als tweede, waarmee het promoveerde naar de First Division. Al na één seizoen degradeerde de club weer, mede door een 12 – 0 nederlaag tegen rivaal Nottingham Forest.

Pas in het begin van de jaren twintig keerde Leicester City terug op het hoogste niveau, waarna een sterke periode aanbrak. In 1929 werd de club op één punt tweede achter Sheffield Wednesday. Hoewel de club nog even meedraaide in de First Division, volgde midden jaren dertig wederom degradatie.

Hoog en laag, Leicester City zag het allemaal

Tussen de jaren vijftig en midden jaren zeventig was Leicester City een vrij stabiele middenmoter op het hoogste niveau, maar tot 2000 speelde de club vervolgens veelal op het tweede niveau. Hoewel de club zo nu en dan enkele seizoenen op het hoogste niveau speelde in deze periode, kwam het dieptepunt in 2008. In dat jaar degradeerde Leicester City voor het eerst naar het derde niveau. De club werd hier overigens direct kampioen en promoveerde dus weer naar het tweede niveau.

Kampioen

Het absolute hoogtepunt was seizoen 2015/2016. Leicester City was bij aanvang van het Premier League-seizoen de gedoodverfde favoriet om te degraderen, nadat de club in het vorige seizoen al ternauwernood degradatie wist te voorkomen. Bookmakers betaalden bij aanvang van het seizoen in veel gevallen zo’n vijfduizend keer de inzet uit, bij weddenschappen op het kampioenschap van Leicester City. Tegen alle verwachtingen in won de club aan de lopende band, onder meer dankzij drijvende krachten Riyad Mahrez, N’Golo Kanté en Jamie Vardy. Leicester City werd uiteindelijk afgetekend kampioen. Nummer twee, Arsenal FC. volgde op maar liefst tien punten afstand.

Fans en clubiconen Leicester City

Leicester City was lange tijd met name binnen en net buiten Leicester populair. Sinds het kampioenschap van 2016, heeft de club echter enige cultstatus verworven en is de populariteit vooral in oost-Azië sterk gestegen. Clubiconen van Leicester City komen voornamelijk uit het recente verleden. Vrijwel het gehele kampioenen selectie van 2016 kan in het lijstje clubiconen gezet worden, in het bijzonder trainer Claudio Ranieri, Jamie Vardy, N’Golo Kanté en Riyad Mahrez. Andere bekende voormalige Leicester City-spelers zijn Gary Lineker, Gordon Banks en Peter Shilton.