Club

Sheffield Wednesday

Land:
Engeland
Opgericht:
1867
Competitie:
Coach:
Garry Monk
Locatie:
Sheffield
Stadion:
Hillsborough
Veld:
Gras
Capaciteit:
39.812

De Engelse club Sheffield Wednesday werd opgericht in 1867 en is één van de oudste voetbalclubs ter wereld. The Owls spelen momenteel in de Football League Championship. Jij kan de ploeg volgen op deze pagina. Check het programma, de uitslagen en de statistieken.

Programma Sheffield Wednesday

Bekijk hier de duels van Sheffield Wednesday die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Uitslag Sheffield Wednesday

Elke wedstrijduitslag van Sheffield Wednesday zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Sheffield Wednesday in de Championship. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Sheffield Wednesday actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Sheffield Wednesday

Sheffield Wednesday selectie

Socials
@swfcofficial
Posts
Volgers
Volgend

De Engelse club Sheffield Wednesday bestaat al sinds 1867 en speelt vandaag de dag zijn wedstrijden in de Championship. In 1820 werd Sheffield Wednesday opgericht als cricketclub, destijds nog onder de naam ‘Wednesday Cricket Club’. De reden waarom de woensdag in de naam is verwerkt is eenvoudig, de leden van de club waren op die dag vrij. In de wintermaanden lag het cricket stil, maar bleven de leden actief door zich bezig te houden met voetbal. Maar al snel bleek dat de voetbalsport veel populairder was. In 1925 werd de cricketafdeling opgeheven en ging de club alleen verder als voetbalvereniging.

In april 1887 dreigde enkele voetballers weg te gaan bij de club, de reden hierachter was dat de stap tot het professionele voetbal te lang op zich liet wachten. Twee jaar later besloot de club zich aan te melden bij de Football League, maar de aanmelding werd afgewezen. Drie jaar later in 1892 werd de aanmelding wel geaccepteerd.

Prijzenkast

Sheffield Wednesday wist in zijn bestaan viermaal landskampioen te worden. In 1903, 1904, 1929 en 1930 slaagde de club erin om kampioen van Engeland te worden. In 1900, 1926, 1952, 1956 en 1959 won de voetbalclub de titel in de Championship. Maar dat zijn niet de enige prijzen die pronken in de prijzenkast van de Engelse voetbalclub. Sheffield Wednesday won in 1896, 1907 en 1935 de FA Cup en in 1991 ook de League Cup. Daarnaast werd in 1935 de FA Community Shield gewonnen.

Promotie en degradatie

In mei 2005 wist Sheffield Wednesday zich te plaatsen voor de play-offs en deze ook daadwerkelijk te winnen. Dankzij de winst keerde de ploeg terug in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Maar in 2010 ging het fout en degradeerde de ploeg weer terug naar de League One. Twee seizoenen later keerde Sheffield Wednesday weer terug op het tweede voetbalniveau, waar het wederom moest vechten tegen degradatie. In de jaren die daarop volgde wist Sheffield Wednesday zich keer op keer te handhaven, maar promotie naar de Premier League zat er eigenlijk nooit echt in. Tot 2010 toen de finale van de play-offs werden bereikt, maar in de finale werd er verloren van Hull City.

Nieuwe eigenaar

Sinds begin 2015 is Sheffield Wednesday eigendom van Dejphon Chansiri. De Thaise zakenman betaalde rond de veertig miljoen euro voor de Engelse voetbalclub. Chansiri heeft zijn rijkdom verkregen met de verkoop van tonijn, hij nam destijds de volledige 100% van de aandelen over. Sinds zijn komst heeft de club meer financiële ruimte, wat in de toekomst mogelijk het verschil kan gaan maken.

Nederlanders bij Sheffield Wednesday

In het verleden speelde er maar liefst tien verschillende Nederlandse voetballers voor de Sheffield Wednesday. Tussen 1999 en 2002 speelde spits Gerald Sibon 129 duels voor de club, waarin hij 36 keer tot scoren kwam. Orlando Trustfull kwam in 19 duels in actie (1996-1997), waarin hij drie keer het net wist te vinden. Andere Nederlanders bij Sheffield Wednesday waren Joost van Aken, Regi Blinker, Royston Drenthe, Urby Emanuelson, Ettiene Esajas, Wim Jonk, Glenn Loovens en Joey Pelupessy.