Club

Hull City

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
League One
Locatie:
Hull

Hull City AFC is een voetbalclub afkomstig uit Kingston Upon Hill. De club speelt momenteel in de Football League Championship, het tweede niveau van Engeland. Volg The Tigers hier op de voet. Bekijk de uitslagen, het programma en de spelersstatistieken.

Programma Hull City

Check hier alle wedstrijden van Hull City op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Hull City in de Championship. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Hull City

Elke wedstrijduitslag van Hull city vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Hull City selectie

Socials
@hullcity
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Hull City

De Engelse voetbalclub Hull City komt uit Kingston upon Hull. De club bestaat al sinds 1904 en speelt momenteel in de Football League Championship. Hull City bivakkeert nu alweer drie seizoenen op rij in het tweede voetbalniveau van Engeland. De bijnaam van de club is ‘The Tigers’.

Kingston Communications Stadium

Het Kingston Communications Stadium is de thuishaven van de voetbalclub Hull City, het speelt hier dan ook al zijn thuisduels. Het stadion werd in 2002 geopend en biedt plaats aan ruim 25.400 bezoekers. De bouw van het stadion duurde nog geen twee jaar en kostte rond de 44 miljoen pond. Los van de voetbalclub speelt ook het rugbyteam Hull FC zijn thuisduels in hetzelfde stadion, maar er worden ook regelmatig concerten georganiseerd.

Enorme groei

Hull City speelde ruim twintig jaar geleden nog in de vierde klasse en eigenlijk was het destijds ook een vrij onbekende club. Maar dankzij een enorme groei wist de ploeg zich te profileren in het Engelse topvoetbal. Hull City speelde in sinds 1999 dan ook vijf seizoenen in de Premier League, maar momenteel komt het al enkele achtereenvolgende seizoenen uit in de Championship.

Promotie in 2013

In het seizoen 2012/2013 ging het Hull City voor de wind in de  Championship, ook wel het tweede niveau van Engeland. De tweede plaats werd veiliggesteld waardoor de ploeg direct promoveerde naar de Premier League. Hoewel de club in de laatste speelrondes een grote voorsprong zag verdwijnen door meerdere nederlagen, wist het Watford net voor te blijven op de ranglijst.

Het seizoen verliep wisselvallig, maar met een kleine voorsprong op de laatste drie clubs weet Hull City zich tegen het einde van het seizoen veilig te spelen. Het echte succes werd geboekt in het toernooi om de FA Cup. Hull City bereikt de finale dankzij een indrukwekkende reeks aan overwinningen. In de halve finale zijn The Tigers te sterk voor Sheffield Wednesday. In de FA Cup finale stond de ploeg tegenover het sterke Arsenal. The Gunners winnen na verlening, waardoor Hull City net naast een prijs greep. Maar dankzij de finaleplaats mocht de club zich wel gaan opmaken voor een avontuur in de Europa League.

Europese teleurstelling

Het Europese avontuur begon al vroeg in het seizoen voor Hull City. Er moesten twee voorrondes overleeft worden voor plaatsing voor het eindtoernooi. Het eerste tweeluik met AS Trenčín werd overtuigend gewonnen. In de laatste voorronde ging het mis tegen Lokeren, de Belgische ploeg wist meer uittreffers te noteren. Hierdoor kwam er al vroegtijdig een einde aan het Europese sprookje van Hull City.

Degradatie

In het seizoen 2014/2015 werd er in de eerste speelronde direct gewonnen, maar daar bleef het ook bij. Een teleurstellende periode brak aan. Hull City wist in de zeventien duels die daarop volgende geen enkel punt te behalen en moest vechten tegen degradatie. Drie speelrondes voor het einde van de competitie kwam de ploeg onder de streep te staan en slaagde het er uiteindelijk ook niet meer in om zich te handhaven. Degradatie naar de Football League Championship was een feit.

Terugkeer in de Premier League

In het seizoen 2015/2016 wist Hull City geen directe promotieplek te pakken en moest het genoegen nemen met een vierde plaats in de tweede divisie. Deze plek gaf wel recht op deelname aan de play-offs. Nadat er werd gewonnen van Derby County, werd er vervolgens ook gewonnen van Sheffield Wednesday. Hierdoor keerde de ploeg voor de derde keer in tien jaar tijd terug naar het hoogste voetbalniveau van Engeland. In seizoen 2016/2017 ging het wederom mis en degradeerde de club meteen. Sindsdien is Hull City er niet meer in geslaagd om te promoveren.