Club

Watford

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Watford

Watford FC werd opgericht in 1881. Je kunt de club op de voet volgen in de Engelse competitie, de FA Cup en de League Cup. Bekijk de statistieken, de uitslagen en het programma.

Programma Watford

Check hier alle wedstrijden van Watford die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Watford. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Watford

Alle uitslagen van Watford zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Watford selectie

Socials
@watfordfcofficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Watford FC

Watford FC is een voetbalploeg uit de gelijknamige Engelse stad. De club werd opgericht in 1881 en was tot eind jaren zeventig vrijwel uitsluitend actief op het derde niveau. In de jaren tachtig was de club succesvol in de Premier League. De club speelt de thuiswedstrijden op Vicarage Road, een stadion met plaats voor 20.877 toeschouwers.

Tegenwoordig geldt Watford voornamelijk als lage middenmoter in de Premier League. De club heeft een grote rivaliteit met Luton Town, hoewel deze derby al jaren niet meer heeft plaatsgevonden.

Historie

Opgericht in 1881 is Watford FC één van de oudere Engelse profclubs. De club speelde veelal op lagere niveaus en kwam vanaf 1920 uit in de Third Division, op dat moment het derde niveau van de Engelse voetbalpiramide. In eerste instantie presteerde Watford hier slecht, met onder meer een op één na laatste plek. Vanwege veranderingen in de competitieopzet mocht de club echter actief blijven in de Third Division.

Vanaf de jaren dertig ging het beter, met vijf top-6-klasseringen tussen 1935 en 1939. Ook won Watford in deze periode de beker voor de Third Division. De periode na de Tweede Wereldoorlog werd gekenmerkt door wisselvalligheid. Hoge eindplaatsen wisselden zich af met plekken net boven de degradatiezone.

Na een degradatie in 1958 wist de club zich twee seizoenen later terug te vechten naar het derde niveau, waarna Watford zich steeds meer ontwikkelde tot subtopper. Na een korte periode op het tweede niveau begin jaren zeventig, braken eind jaren zeventig de gloriejaren voor de club aan. In 1979 promoveerde Watford wederom naar het tweede niveau, waarna het twee seizoenen in de Second Division speelde. In 1982 eindigde de club tweede, achter aartsrivaal Luton Town. Hiermee promoveerde Watford voor de eerste keer naar de First Division.

Het eerste seizoen op het hoogste niveau was direct een verassing voor iedereen. De club eindigde als tweede, achter Liverpool. Enkele seizoenen wist Watford vervolgens in de middenmoot te eindigen, waarna de club eind jaren tachtig wederom degradeerde. Deze periode werd ook wel de Elton John-periode genoemd, omdat de bekende zanger in deze periode voorzitter was van de club.

In recente jaren speelde Watford vooral op het tweede niveau.

Watford FC in Europa

In het seizoen 1983/84 speelde Watford FC voor het eerst in de clubgeschiedenis Europees voetbal. In de eerste ronde van de UEFA Cup stond de club tegenover 1. FC Kaiserslautern. De Duitse club was in de eerste wedstrijd te sterk voor Watford FC, de Engelsen verloren de wedstrijd dan ook met 3-1. De return is een ander verhaal. Watford FC domineerde de wedstrijd en won met 3-0. Door deze overwinning waren zij zeker van een plek in de volgende ronde.

In de tweede ronde lootte de club Levski-Spartak Sofia. De heenwedstrijd eindigde in een gelijkspel en alles hing dus af van de tweede wedstrijd. Watford FC toonde strijd en dat werd beloond. De club won wederom in de terugwedstrijd, dit keer met 3-1.  Watford bereikt de achtste finales en stonden hierin tegenover Sparta Praag. De Engelsen moesten helaas buigen voor de tegenstander en verliezen over twee wedstrijden met 7-2.

Fans en clubiconen

Watford heeft een bescheiden fanclub. Voor de fans is het duel met Luton Town bijzonder beladen. De twee teams kwamen vooral in de historie veel tegen elkaar aan. De teams spelen echter al enkele jaren in verschillende divisies, waardoor de rivaliteit enigszins is bekoeld. Clubiconen zijn onder meer voormalig voorzitter Elton John en spelers Luther Blissett, Lloyd Doyley, Troy Deeney en Neil Cox.