Club

Luton Town

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Luton, Bedfordshire

Luton Town FC is een voetbalclub dat zijn wedstrijden speelt in de Football League Championship. De trots van Luton komt ook in actie in de EFL Cup en de FA Cup. Blijf op de hoogte van The Hatters, je checkt op deze pagina het programma en de uitslagen.

Programma Luton Town

Check hier alle wedstrijden van Luton Town die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Luton Town in de Championship. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Luton Town

Elke wedstrijduitslag van Luton Town vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Luton Town selectie

Socials
@ltfc_official
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Luton Town

De Engelse voetbalclub Luton Town F.C. werd opgericht in 1885 en speelt in het seizoen 2020/2021 in de Championship. De club werkt al zijn thuisduels af in het Kenilworth Road Stadium. Luton Town F.C. is ontstaan uit een fusie tussen de voetbalclubs Luton Excelsior en Luton Wanderers.

In het jaar 1897 werd de club toegelaten tot de Football League, waardoor het zich kon meten met de beste voetbalclubs in het land. In 1955 werd het eerste grote succes geboekt, namelijk promotie naar de tweede divisie. Maar in 1960 degradeerde de ploeg weer en kwam het in een diep dal terecht. Enkele jaren kwam in de club zelfs uit in de vierde divisie, maar in 1968 werd Luton Town kampioen.

Tweede Divisie

Jarenlang speelde Luton Town in de tweede divisie, maar in het seizoen 1981/1982 wist de club het kampioenschap te pakken. Hierdoor mocht de Engelse club voor de eerste keer in de clubgeschiedenis meespelen in de Football League First Division. In 1987 werd de zevende plaats bereikt, maar veel verder kwam het niet. In 1992 degradeerde Luton Town weer uit het tweede niveau. In het voetbalseizoen 1993/1994 werd er een klein wonder verricht, want Luton Town wist de halve finale te bereiken van de FA Cup. Het succes bleek van korte duur, want in de jaren die daarop volgde degradeerde de club tweemaal. In 2002 keerde de ploeg terug in de derde divisie.

In het seizoen 2004/2005 wist Luton Town F.C. promotie naar de Championship te bewerkstelligen. In het eerste voetbalseizoen op het tweede niveau werd de tiende plaats veiliggesteld. Maar daarna ging het heel snel bergafwaarts en degradeerde de club drie seizoenen op rij. De club speelde zelfs niet meer in de Football League. In 2014 promoveerde Luton Town weer terug naar de Football League. Opvallend genoeg kwamen er ook in de mindere tijden van de voetbalclub nog altijd ruim tienduizend supporters naar iedere thuiswedstrijd.

Terugkeer in de Championship

In 2018 eindigde Luton Town F.C. op de tweede plaats in de Football League Second Division. Hierdoor promoveerde de club naar de League One. Een seizoen later gebeurde het ondenkbare en werd Luton Town direct kampioen in deze competitie. Dankzij die geweldige prestatie kwam Luton Town F.C. in het seizoen 2019/2020 uit in de Football League Championship, en ook in 2020/2021 is dit het geval!

Kenilworth Road Stadium

Het Kenilworth Road Stadium ligt in de plaats Luton en is de thuishaven van de gelijknamige voetbalclub. De club speelt alweer sinds 1905 al zijn thuisduels in het stadion. Luton Town speelde eerder in het Dubstable Road Stadium. In de openingswedstrijd van Luton Town in het nieuwe stadion werd er doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Plymouth Argyle FC. Sinds 1985 ligt er kunstgras in het Kenilworth Road Stadium.