actueel background image

Leicester City: het oneindige succesverhaal

29 mrt 2016 | 20:21 0

Dé sensatie van het huidige Premier League-seizoen is Leicester City. De Engelse ploeg speelt sinds vorig seizoen op het hoogste niveau van Engeland en heeft nu de koppositie in handen. Wat is het succes van Leicester City en wie kan deze geoliede machine nog stoppen?

Gouden duo

Jamie Vardy en Riyad Mahrez zijn de twee namen die dit seizoen Leicester mee op sleeptouw nemen. Geen andere speler in de Premier League is meer betrokken bij doelpunten als Vardy en Mahrez. De gouden formule is heel simpel, Mahrez zorgt voor de voorzetten en Vardy schiet de ballen in het net. Vardy en Mahrez doen het zelfs beter dan Mesut Özil van Arsenal, die wordt gezien als de assist-koning.

Hieronder de top tien van spelers die het meest betrokken waren bij doelpunten:

  1. Riyad Mahrez, Leicester: 22 (13 goals, 9 assists)
  2. Jamie Vardy, Leicester: 21 (18 goals, 3 assists)
  3. Romelu Lukaku, Everton: 20 (15 goals, 5 assists)
  4. Mesut Ozil, Arsenal: 19 (3 goals, 16 assists)
  5. Odion Ighalo, Watford: 17 (14 goals, 3 assists)
  6. Harry Kane, Tottenham: 16 (15 goals, 1 assist)
  7. Sergio Aguero, Man City: 15 (13 goals, 2 assists)
  8. Ross Barkley, Everton: 15 (8 goals, 7 assists)
  9. Olivier Giroud, Arsenal: 14 (12 goals, 2 assists)
  10. Kevin de Bruyne, Man City: 14 (5 goals, 9 assists).

Kersverse internationals

Het succes van Leicester City wekt ook de interesse van de Engelse bondscoach Hodgson. Zo werd Jamie Vardy al opgeroepen voor de Engelse ploeg. Vardy kwam sinds zijn eerste oproep al 4 keer uit voor Engeland.

Volgens de Daily Telegraph zit Daniel Drinkwater van Leicester City binnenkort ook bij de Engelse nationale selectie. Drinkwater speelde voorheen voor Manchester United, maar koos voor Leicester City nadat hij meerdere malen verhuurd werd door de club van coach Louis van Gaal.

Italiaanse invloeden

De man die Leicester in het gareel houdt is de Italiaanse topcoach Claudio Ranieri. De leidsman had in het verleden verschillende topploegen onder zijn hoede. Zo coachte hij onder meer: Chelsea, Inter Milaan, Juventus, Roma en Valencia.

Op 13 juli 2015 contracteert Leicester City Ranieri. De Italiaanse coach begon meteen met een 4-2 overwinning op Sunderland. Na de winst bleef Ranieri winnen, hetgeen wat Leicester City een plek in de top van de Premier League opleverde bij het ingaan van de winterstop. Tijdens de opmars van Leicester verbrak Jamie Vardy het oude record van Ruud van Nistelrooy door 11 wedstrijden achtereenvolgend te scoren.

Dit seizoen geeft Ranieri een vervolg aan het succes waar hij vorig seizoen mee begon. Leicester speelt gedisciplineerd voetbal en gaat aan kop in de Premier League.

Toekomstplannen

Coach Ranieri is duidelijk over waar hij met Leicester City naartoe wilt. ”In de komende drie, vier jaar willen we op bovenste plaatsen in de Premier League eindigen en strijden om de Europa League. We moeten niet aan het eind van dit seizoen onszelf feliciteren met het feit dat we die stap in een keer gezet hebben. We beginnen volgend seizoen gewoon weer opnieuw.”

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.