actueel background image

Arsenal – Leicester City (2e speeldag Premier League)

11 aug 2022 | 09:14 0

Ook de Engelse voetbalcompetitie is weer van start gegaan. Engels voetbal wordt nog steeds door veel Nederlanders gevolgd en gekeken. Veel voetballiefhebbers vinden het attractief om te zien. En door het aantal voetballende Nederlanders aan de overkant van het kanaal wordt het extra leuk om wedstrijden in de Premier League te kijken. Wat kunnen we van Arsenal verwachten dit jaar? En hoe gaat Leicester het doen? Komend weekend spelen ze tegen elkaar hun tweede wedstrijd van het seizoen.

Vorig seizoen

Als we kijken naar de eindstand van vorig seizoen lijkt het verschil met Leicester City, de tegenstander van aanstaande zaterdag, niet eens zo groot. Arsenal eindigde als vijfde, en kwalificeerde zich daarmee voor de groepsfase van de Europa League. Leicester sloot het vorige Premier League seizoen af als achtste, en kwam slechts vier punten tekort om te mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor diezelfde Europa League. Het verschil tussen beide ploegen was echter wel 17 punten.

Opvallend daarbij is ook dat het verschil in resultaten in thuis- en uitwedstrijden bij Leicester City veel groter was. Arsenal won 13 van zijn 19 thuiswedstrijden, en pakte ook op vreemde bodem heel wat punten. Leicester won uit slechts vier wedstrijden.

Historie

Bij Leicester City denkt overigens bijna iedereen meteen aan het uitgekomen sprookje van het seizoen 2015-2016. Daarin werd deze club opeens landskampioen, met maar liefst tien punten op, jawel, Arsenal. Maar zoals dat vaak ook met voetbal eendagsvliegen gaat: de seizoenen erna kwam Leicester niet verder dan de vijfde plek. Zeker heel knap, maar de kansen op een nieuw kampioenschap bleken ver weg.

Arsenal daarentegen heeft altijd wel een ploeg die mee strijdt om de bovenste plaatsen. En vaak leidde dat ook tot een eindklassering bij de beste vijf. De laatste landstitel is echter al heel lang geleden: 2004.

Afgelopen weekend won Arsenal met 0-2 bij Crystal Palace. Een eigen doelpunt van de thuisploeg hielp daarbij. Leicester City bleef thuis tegen Brentford steken op een 2-2 gelijkspel. Een 2-0 voorsprong, net na rust, werd alsnog weggegeven.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar de onderlinge resultaten van de afgelopen jaren zien we dat Arsenal in eigen huis meestal wint van Leicester City. Hoewel het verschil tussen beide teams de laatste jaren minder groot lijkt dan de jaren ervoor. Arsenal is niet meer op voorhand al dé uitgesproken favoriet. Wij vermoeden echter dat Arsenal ook komende zaterdag als winnaar van het veld zal stappen.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
13-03-2022
Arsenal - Leicester city
2-0
30-10-2021
Leicester city - Arsenal
0-2
28-02-2021
Leicester city - Arsenal
1-3
25-10-2020
Arsenal - Leicester city
0-1
23-09-2020
Leicester city - Arsenal
0-2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.