actueel background image

PSV en Leicester City strijden voor Europees succes

14 apr 2022 | 10:35 0

Donderdagavond (18:45 uur) is het Philips Stadion het decor voor de kwartfinale in de UEFA Conference League. PSV krijgt het sterke Leicester City op bezoek en de belangen zijn groot. Na een doelpuntloos gelijkspel in Engeland zal de winnaar van dit duel zich plaatsen voor de halve finale van het Europese toernooi. Het zal dan ook een zwaar duel gaan worden voor beide ploegen. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op de televisie.

Vooruitblik

PSV geniet het thuisvoordeel in de return tegen de bekende Engelse voetbalclub. Echter moet de thuisploeg het doen zonder Boscagli en hoogstwaarschijnlijk ook Madueke. De bezoekers missen hun topscorer Vardy en zijn eveneens gehavend. De verschillen zullen klein zijn en PSV heeft een beetje geluk nodig. De verwachting is een spectaculaire voetbalwedstrijd met meerdere doelpunten.

Halve finale lonkt voor PSV

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie en maakt nog altijd kans op de landstitel. Aankomend weekend kan de ploeg de eerste prijs van het seizoen veroveren in de finale van de KNVB Beker. Het grootste succes kan PSV bereiken door te winnen van Leicester City. De laatste keer dat PSV de halve finale van een Europees toernooi wist te bereiken was in 2005, destijds nog in de Champions League. Nu lonkt een nieuwe halve finaleplaats. PSV is sowieso goed bezig de laatste weken, aangezien de Eindhovenaren geen van de laatste zeven thuisduels verloren. Het laatste Europese thuisduel eindigde in een 4-4 gelijkspel tegen FC Kopenhagen.

Vardy-loos Leicester City

Leicester City kent eigenlijk helemaal geen geweldig seizoen en moet genoegen nemen met een 9e plaats in de Premier League. Een Europees ticket is niet meer haalbaar via de Engelse competitie, maar kan wel bereikt worden via de Conference League. Leicester City zal dan ook alles in het werkstellen om het PSV ongekend lastig te maken. Leicester City won vorig weekend met 2-1 van Crystal Palace, een welkome overwinning. De Engelse ploeg won namelijk maar twee van de laatste zes duels.

De halve finale van de Conference League lonkt voor PSV

Statistieken

– PSV staat op de 2e plek in de Nederlandse competitie
– PSV is al zeven thuisduels op rij ongeslagen
– PSV kwam tot 17 treffers in de laatste vijf thuisduels
– PSV speelde doelpuntloos gelijk bij Leicester City
– PSV mist Boscagli
– Leicester City staat op de 9e plek in de Engelse competitie
– Leicester City won vorig weekend met 2-0 van Crystal Palace
– Leicester City won geen van de laatste drie uitduels
– Leicester City mist Vardy

Overige kwartfinales in de Conference League

PSV en Leicester City strijden vanzelfsprekend om een ticket voor de halve finale van de UEFA Conference League. Echter staan er donderdagavond nog een drietal kwartfinales op het programma:

AS Roma – FK Bodo/Glimt (21:00 uur)
PAOK Saloniki – Olympique Marseille (21:00 uur)
Slavia Praag – Feyenoord (21:00 uur)

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.