actueel background image

Premier League: Liverpool mag weer dromen

28 apr 2023 | 14:24 0

Het was geen saaie week in de Premier League. Na een midweekse speelronde liggen de kaarten er heel anders bij dan vorig weekend. Liverpool leeft weer, Arsenal is het kwijt en onderin wordt het heel lastig voor Everton en Leicester City.

liverpool mag weer dromen content

West Ham kan het afmaken

West Ham United is hard op weg naar handhaving in de Premier League en ook de finale van de Conference League is nog mogelijk. The Hammers staan met een wedstrijd minder nu vijf punten oor op Leicester City. Een overwinning op bezoek bij Crystal Palace zou de laatste onzekerheid zo goed als zeker wegnemen.

Zaterdag 13:30 uur: Crystal Palace – West Ham United

Nottingham tussen hoop en vrees

Nottingham Forest gaat zaterdag naar Londen. Daar wacht Brentford. Een lastige uitwedstrijd. Brentford speelt eigenlijk nergens meer voor, al is Europees voetbal in theorie nog haalbaar. Nottingham moet daarentegen vechten om in de Premier League te blijven. Het gat naar degradatie is slechts één schamel puntje. Een driepunter in Londen lijkt onmogelijk, maar wat zou het helpen.

Zaterdag 16.00 uur: Brentford – Nottingham Forest

Brighton goed Europe

Brighton staat op een achtste plaats en wil meer. En waarom ook niet? Ze hebben wat wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie en hebben Europees voetbal daarom nog volledig in eigen hand. Voor Brighton is de druk om dat te bereiken een stuk minder groot dan bij concurrenten Tottenham Hotspur en Liverpool. Wordt de droom realiteit?

Zaterdag 16.00 uur: Brighton – Wolves

Leeds wil winnen in Bournemouth

Nottingham Forest leeft momenteel tussen hoop en vrees. De ploeg staat op de voorlaatste plaats en is op weg naar degradatie. Al is er zeker nog hoop. De achterstand op de veilige plek zeventien is slechts een punt. Om handhaving te realiseren moet er wel heel snel gewonnen worden. Woensdag krijgt Nottingham in eigen huis de kans tegen Brighton. Brighton is bezig aan een goed seizoen, maar kreeg dit weekend een tik te verwerken. Na strafschoppen vlogen zij in de halve finale uit de FA Cup en dat doet pijn. Zij hopen die pijn weg te spoelen in de Premier League. Zeker in de wetenschap dat Forest begin februari voor het laatst won.

Zondag 15.00 uur: Bournemouth – Leeds United

City op jacht naar titel

Na de 4-1 overwinning op Arsenal heeft Manchester City verreweg de beste papieren als het gaat om de titel. Eigenlijk vraagt niemand zich meer af of City de titel gaat pakken. De ploeg van Pep Guariola is momenteel het beste elftal van Europa en heeft geen enkel medelijden met tegenstanders. Zondag gaan ze op bezoek bij Fulham en laat Fulham nu net in een dip zitten. Een eitje dus voor City.

Zondag 15.00 uur: Fulham – Manchester City

Wat kan Villa nog in de top?

Aston Villa doet dit seizoen een brutale aanval op de top in de Premier League. Momenteel staan ze op een hele knappe zesde plaats en lonkt Europees voetbal. Zondag gaat Villa op bezoek bij Manchester United. The Red Devils hebben een Champions League-ticket redelijk veilig in handen, maar bij een nederlaag zondag wordt het toch billenknijpen. Kan Villa voor een stunt zorgen?

Zondag 15.00 uur: Manchester United – Aston Villa

Southampton nu echt voor laatste kans

Het doek voor Southampton lijkt gevallen. De achterstand op een veilige plaats is zes punten en dat is veel. Toch kan het nog altijd. Maar dan zit je niet te wachten op een lastige uitwedstrijd tegen Newcastle United. The Magpies staan derde en gaan volgend seizoen zeer waarschijnlijk de Champions League in. Al kan een kat in het nauw rare sprongen maken. Dat is de enige houvast die Southampton nog heeft.

Zondag 15.00 uur: Newcastle United – Southampton

Zet Liverpool eindsprint door?

Tottenham Hotspur is aan het sukkelen en Liverpool kruipt juist uit het dal. Zondag staan ze tegenover elkaar op Anfield. Liverpool heeft een plaats in Europa weer in eigen hand, maar voor The Reds telt eigenlijk alleen de Champions League. Dat kan nog steeds, al moet dan echt alles meezitten. Het enige dat de ploeg van Jürgen Klopp kan doen is vanaf nu alles winnen. Een tik uitdelen aan concurrent Tottenham Hotspur zou in ieder geval een goede eerste stap zijn.

Zondag 17.30 uur: Liverpool – Tottenham Hotspur

De lamme tegen de blinde

Maandag staan Leicester City en Everton tegenover elkaar. Twee ploegen die allebei moeten winnen. Als de competitie vandaag eindigt, degraderen ze namelijk allebei. De winnaar van het onderlinge duel heeft weer goede hoop op nog een jaar Premier League. Voor de verliezer lijkt het wel klaar. De druk zit er dus goed op. Wat een heerlijk duel.

Maandag 21.00 uur: Leicester City – Everton

Arsenal wil herstel in derby

Arsenal leek zo lang op weg naar de titel, maar na de nederlaag tegen City is alle hoop vervlogen. Wat rest is nu alles winnen en hopen dat City plots instort. Chelsea is dinsdag de ideale tegenstander. Want wat gaat het slecht daar. Sinds Lampard aangesteld is, werd alles verloren. Voor degradatie hoeven ze met tien punten voorsprong niet meer te vrezen, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Dinsdag 21.00 uur: Arsenal – Chelsea

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.