actueel background image

Manchester City wil Arsenal uit droom helpen

25 apr 2023 | 10:33 0

Het is zonder twijfel dé wedstrijd van het jaar in de Premier League. Manchester City tegen Arsenal. Lang leek Arsenal op weg naar de titel, maar inmiddels is City de favoriet. Woensdag staan de twee ploegen tegenover elkaar. Kan City de titeldroom van Arsenal definitief verpesten of lukt het The Gunners om de titelkansen in eigen hand te houden?

Vooruitblik

Voor de winterstop leek Arsenal lachend naar het kampioenschap te gaan, maar de wereld ziet er inmiddels heel anders uit. The Gunners lijken het helemaal weg te geven en Manchester City is juist in bloedvorm. Bij de bookmakers is City de grote favoriet en wij gaan daarin mee.

Manchester City in bloedvorm

Manchester City lijkt niet te stoppen. De laatste keer dat de ploeg van Pep Guardiola verloor was op 5 februari. Daarna ging het lopen en lijkt de City-trein regelrecht op de titel af te gaan. City staat momenteel nog tweede op vijf punten achterstand van Arsenal. Maar the Citizens hebben twee wedstrijden minder gespeeld en hebben één verliespunt minder dan The Gunners. City heeft alles dus in eigen hand.

Bij winst op Arsenal zet de ploeg van Guardiola dan ook een hele serieuze stap richting de landstitel. Op basis van de afgelopen weken lijkt een overwinning van City een optelsom. Ook op basis van de recente historie is er voor Arsenal weinig hoop. De ploeg uit Manchester won de laatste zeven onderlinge duels namelijk allemaal. Eerder dit seizoen werd het in Londen 1-3 voor City.

City hoopt in de topper weer op de doelpunten van Erling Haaland. De spits is ook in Engeland niet te stoppen en schoot er dit seizoen in de Premier League in dertig wedstrijden al 32 in. Maar naast Haaland beshikt Guardiola over nog veel meer absolute topspelers. Arsenal weet nu al dat het voor een loodzware opgave staat.

Arsenal moet

Op basis van het verleden en de recente statistieken, maakt Arsenal geen schijn van kans. Gelukkig wordt voetbal niet op basis van statistieken gespeeld. Arsenal mag dan de underdog zijn, kans is er altijd. En the Gunners moeten. Alleen bij een overwinning hebben zij de titel nog in eigen hand. Er moet en zal dus gewonnen worden op bezoek bij City.

Al komt de kraker op een heel vervelend moment voor Arsenal. De ploeg uit Londen is namelijk niet in beste doen. De afgelopen drie wedstrijden werd er namelijk niet meer gewonnen. Afgelopen vrijdag nog werd er ternauwernood een puntje gepakt in eigen huis tegen hekkensluiter Southampton. Het vertrouwen in een goede afloop is dan ook niet heel groot.

Waar Arsenal hoop uit kan putten is hun trackrecord in uitwedstrijden dit seizoen. Op basis van uitwedstrijden staan the Gunners bovenaan. Al is uit winnen bij Manchester City slechts voor heel weinig ploegen weggelegd. De laatste keer dat City in eigen huis verloor was op 12 november 2022. Toen was Brentford met 1-2 te sterk. De vooruitzichten voor Arsenal zijn slecht, maar in voetbal kan alles.

Statistieken

– City verloor thuis voor het laatst op 12 novemver 2022
– Arsenal won al drie wedstrijden op rij niet
– Erling Haaland is met 32 goals in 30 wedstrijden topscorer in de Premier League
– Arsenal staat eerste met 5 punten meer dan City, maar ook met twee wedstrijden meer
– City verloor voor het laatst op 5 februari dit jaar

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
15-02-2023
Arsenal – Manchester City
1 - 3
27-01-2023
Manchester City - Arsenal
1 - 0
01-01-2022
Arsenal – Manchester City
1 - 2
28-08-2021
Manchester City - Arsenal
5 - 0
21-02-2021
Arsenal – Manchester City
0 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.