competitie background image competitie background image
Competitie

Premier League 2017/2018

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

In het seizoen 2017/2018 was er slechts één club die er met kop en schouders bovenuit stak. Manchester City domineerde van meet af aan de Premier League en wist het ene na de andere record te breken. Desondanks spraken de meeste liefhebbers achteraf over Liverpool, dat tegen alle verwachtingen in de finale wist te bereiken van de Champions League.

Premier League 2017/2018 stand

Premier League 2017/2018 uitslagen

Kampioenschap van Manchester City

Manchester City doorliep een wonderbaarlijk goed seizoen in 2017/2018. De Engelse topclub kwam in het gehele voetbalseizoen maar liefst 106 keer tot scoren en tikte de 100 punten aan. Geen enkele andere voetbalclub wist ook honderd punten te bereiken in de Premier League. Manchester City was dan ook vrij snel zeker van de landstitel en sloot de competitie af met negentien punten voorsprong op aartsrivaal Manchester United.

Dankzij deze prestatie zal City volgend seizoen te bewonderen zijn in de Champions League, datzelfde geldt voor Tottenham Hotspur, Liverpool en Manchester United. Chelsea zal het moeten doen met de Europa League, aangezien de club niet verder kwam dan de vijfde plaats op de ranglijst.

Wenger vertrekt bij Arsenal

Arsenal nam aan het einde van het seizoen afscheid van manager Arsène Wenger. De Fransman was 22 jaar lang in dienst bij de club en stond in 1235 duels aan het roer bij The Gunners. In zijn laatste voetbalseizoen kwam de coach met zijn Arsenal niet verder dan een zesde plaats in de Premier League, waarmee de club zich tevreden moet stellen met de Europa League.

Gedegradeerde voetbalclubs

Elk seizoen degraderen er drie clubs uit de Premier League, ditmaal waren dat Swansea City, Stoke City en West Bromwich Albion. Zowel Swansea City als Stoke City behaalde 33 punten, terwijl WBA met 31 punten op de laatste plaats eindigde.

Salah wint de Gouden Schoen

Mohamed Salah kende een geweldig seizoen, waarin de aanvaller 32 keer tot scoren wist te komen. Geen enkele andere buitenlander scoorde meer doelpunten in één seizoen in de Engelse competitie. Het record stond voor het seizoen 2017/2018 op naam van Cristiano Ronaldo en Luis Suarez met 31 goals. De Egyptenaar wist met Liverpool ook de finale te bereiken van de Champions League, waarin er uiteindelijk werd verloren van Real Madrid.

De Bruyne zet nieuw record neer

Kevin de Bruyne won de prijs ‘Playmaker of the Season’ in de Premier League. De middenvelder van Manchester City slaagde erin om zestien assists af te leveren, wat hij overigens een seizoen eerder ook al deed. De Bruyne is hierdoor de allereerst speler ooit die in twee opeenvolgende seizoenen minimaal zestien assists weet te geven.

Daarnaast wist de Belg ook nog eens 32 van de 38 competitieduels te winnen. Hiermee schrijft de middenvelder nog een record op zijn naam, want geen enkele andere voetballer won zoveel Premier League wedstrijden in één seizoen. Opvallend, De Bruyne was de enige speler in de selectie van Manchester City die daadwerkelijk in alle gewonnen wedstrijden meespeelde. Hierdoor staat het record enkel en alleen op de naam van de Belgische spelverdeler.

Vertonghen wint persoonlijke prijs

Jan Vertonghen werd bij Tottenham Hotspur verkozen tot speler van het seizoen. De verdediger kreeg in het gehele seizoen slechts vier tegentreffers te verwerken in thuisduels. Het is vooral opvallend dat deze prijs ter eer valt aan een verdediger. Zeker als daar tegenover de dertig competitietreffers van aanvaller Harry Kane staan.