actueel background image

Premier League-kraker tussen Liverpool en Arsenal

07 apr 2023 | 17:53 0

Het is weer tijd voor een kraker in de Engelse Premier League. In speelronde 30 zijn het Liverpool en Arsenal die elkaar treffen. Beter nog, zij sluiten het Engelse voetbalweekend af. Arsenal is koploper van de competitie en moet deze wedstrijd winnen om uit handen van Manchester City te blijven. Bekijk de VoetbalUitslagen voorbeschouwing voor Liverpool – Arsenal.

Vooruitblik

Arsenal is koploper van de Premier League met 72 punten en heeft Manchester City al een tijd geleden achter zich gelaten. City heeft 64 punten. We weten uit ervaring dat de laatste speelrondes altijd spannend zijn omdat er nog zoveel kan gebeuren. Om nog een stukje verder op Manchester City uit te lopen, moet Arsenal deze wedstrijd winnen. Liverpool presteert een stuk minder goed, maar als het alle zeilen bijzet is Europa League wellicht nog haalbaar. Onze voorspelling? Arsenal pakt de drie punten.

Liverpool moet terugslaan

Dat het een zware wedstrijd wordt is zeker geen understatement. Liverpool speelt dit seizoen zeker niet goed, maar lijkt met opgeheven hoofd de wedstrijd tegen Arsenal in te gaan. Het verliezen van een aantal grote wedstrijden tegen onder andere Manchester City, Bournemouth en een gelijkspel tegen Chelsea is de club duur komen te staan, want momenteel staat het achtste in de Premier League. We kunnen wel spreken van een crisis bij de club.

Toch moeten we Liverpool niet onderschatten. De club weet telkens op voorsprong te komen, maar lijkt niet te kunnen winnen. Althans, dat is in de meeste wedstrijden het geval. Liverpool heeft zich deze week rustig kunnen voorbereiden op de kraker tegen Arsenal en weet dat het dit weekend terug moet slaan om weer een stapje dichterbij Europees voetbal te komen. Al is dat wel een lange weg.

The Gunners in vorm

Over een club in vorm gesproken. Arsenal beleeft een fantastisch seizoen en ondanks dat het werd uitgeschakeld in de Europa League, is de club niet minder gemotiveerd. Arsenal werd voor het laatst kampioen in 2004, voor vele al een eeuwigheid geleden. Dit seizoen is de kans heel groot dat Arsenal landskampioen wordt, tenzij er nog iets heel geks te gebeuren staat. Maar dat lijkt haast onmogelijk. Drie punten pakken ten koste van Liverpool? Ook dat ziet de club wel zitten.

De ploeg van trainer Mikel Arteta gaat met veel zelfvertrouwen richting Liverpool. De eerste wedstrijd van dit seizoen werd met 3-2 gewonnen door Arsenal. Als we de huidige statistieken bekijken is Arsenal gewoon sterker dan zijn tegenstander van dit weekend. Dat deze wedstrijd een genot is om naar te kijken, weten we ook wel zeker. Veel plezier met deze kraker in het paasweekend!

Statistieken

– Arsenal won voor het laatst uit bij Liverpool in 2012
– De vorige wedstrijd tussen Arsenal en Liverpool eindigde in 3-2
– Arsenal verloor geen van zijn laatste 4 uitwedstrijden
– De meest voorkomende uitslag tussen deze clubs is 1-1
– Arsenal wist in 11 opeenvolgende wedstrijden te scoren
– Liverpool verloor 3 wedstrijden op rij
– Arsenal won 7 opeenvolgende wedstrijden in de Premier League
– Topscorer van Arsenal is Gabriel Martinelli met 13 doelpunten
– Topscorer van Liverpool is Mohamed Salah met 12 doelpunten

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
09-10-2022
Arsenal - Liverpool
3 - 2
16-03-2022
Arsenal - Liverpool
0 - 2
20-01-2022
Arsenal - Liverpool
0 - 2
13-01-2022
Liverpool - Arsenal
0 - 0
20-11-2021
Liverpool - Arsenal
4 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.