actueel background image

Premier League: degradatiestrijd en spanning om plek 4

12 mei 2023 | 08:21 0

Gaat het Liverpool na een heel wisselvallig seizoen alsnog lukken om Champions League-voetbal te halen? Wat een vage droom leek, is ineens weer realistisch. En gaan er dit weekend klappen vallen in strijd om degradatie? We nemen je mee in het programma van speelronde 36 van de Premier League.

Wedtip week 14

Leeds moet winnen en Newcastle ook

We beginnen de Premier League dit weekend met een kraker. Twee ploegen die moeten winnen. Leeds staat met nog drie wedstrijden te spelen op de negentiende plaats en dat betekent degradatie. Maar het gat is slechts twee punten. Dus er is nog hoop. Zaterdag komt Newcastle United op bezoek. The Magpies leken lachend op weg naar de Champions League, maar moeten weer serieus vrezen. Liverpool komt namelijk weer in de buurt. Een overwinning zou Newcastle heel goed uitkomen.

Zaterdag 13:30 uur: Leeds United – Newcastle United

Villa wil laatste hoop op Europa pakken

Tottenham Hotspur gaat dit weekend op bezoek bij Aston Villa. Een taaie uitwedstrijd en eentje waarbij nog een hoop op het spel staat. Tottenham Hotspur kan het namelijk nog voor elkaar krijgen om Europees voetbal mis te lopen. Aston Villa daarentegen kan juist Europees voetbal halen en dat zou een enorme stunt zijn. Om hoop te houden moet Villa zaterdag winnen van de Spurs. En waarom ook niet?

Zaterdag 16.00 uur: Aston Villa – Tottenham Hotspur

Forest heeft punten nodig

Nottingham Forest speelt zaterdag uit op Stamford Bridge tegen Chelsea. Normaal een wedstrijd die je liever overslaat als je vecht tegen degradatie, maar dit seizoen hoeft niemand bang te zijn voor Chelsea. Al werd er vorige speelronde wel eindelijk weer eens gewonnen. Chelsea staat elfde en speelt een verloren seizoen. Nottingham staat zestiende en is nu veilig, maar bij een nederlaag kunnen ze zomaar weer onder de streep zakken.

Zaterdag 16.00 uur: Chelsea – Nottingham Forest

Bournemouth en Palace zijn wel veilig

Bournemouth gaat op bezoek bij Crystal Palace. Na een lange strijd tegen degradatie lijkt Bournemouth inmiddels wel veilig. Het kan alleen nog misgaan wanneer ze zelf alles verliezen en Leicester City en Leeds alles winnen. Bij een punt dit weekend zijn The Cherries echt helemaal zeker. Daar zullen ze dus voor gaan.

Zaterdag 16.00 uur: Crystal Palace – Bournemouth

Ten Haag beeft

Wat ging het toch goed met Manchester United sinds de komst van Erik ten Hag, maar er zit aardig wat zand in de motor de laatste weken. United moet namelijk weer heel serieus vrezen voor het mislopen van de Champions League. De voorsprong op Liverpool is nog maar één schamel punt. Al heeft United een wedstrijd minder gespeeld. Het verschil in verliespunten is dus vier. Nog een nederlaag brengt de ploeg pas echt aan het beven. Zaterdag komen de Wolves op bezoek. Dat zou over het algemeen drie punten op moeten leveren.

Zaterdag 16.00 uur: Manchester United – Wolves

Pakt Southampton laatste strohalm?

Voor Southampton lijkt het doek wel gevallen. The Saints staan acht punten achter op de veilige plekken en kan dit weekend officieel degraderen. Er is nog een heel klein sprankje hoop. Maar dan mag er geen punt meer verloren worden. Dat lijkt met het programma van Southampton onmogelijk. Maar zolang je niet officieel bent gedegradeerd, moet je er voor blijven gaan.

Zaterdag 16.00 uur: Southampton – Fulham

West Ham legt focus op Europa

West Ham United gaat zondag op bezoek bij Brentford. Na de winst op Manchester United lijkt lijfsbehoud wel een feit en dus kan de focus op Europa. Daar speelt West Ham nog voor een finaleplaats in de Conference League tegen AZ. Tegenstander Brentford doet ook nergens meer om mee en staat op een keurige negende plaats.

Zondag 15.00 uur: Brentford – West Ham United

Kan Everton zichzelf en Arsenal helpen?

Everton vecht tot de laatste snik om op het hoogste niveau te blijven. Het gat met de degradatieplekken is twee punten. Everton heeft het dus in eigen hand. Afgelopen speelronde werd er gestunt door met 1-5 te winnen in Brighton. Kan Everton weer stunten? Zondag komt Manchester City op bezoek. City lijkt onverslaanbaar en wil de titel pakken in de Premier League.

Zondag 15.00 uur: Everton – Manchester City

Arsenal vecht tot laatste snik

De titel lijkt niet meer haalbaar voor Arsenal, maar The Gunners moeten blijven hopen. Zolang het op papier nog kan, is er hoop. Zondagavond spelen ze thuis tegen het verrassende Brighton and Hove Albion. Brighton kreeg deze week een serieuze tik van Everton. 1-5 werd het in Brighton. Kunnen zij zich herstellen in Londen en daarmee de titelstrijd definitief in het slot gooien?

Zondag 17.30 uur: Arsenal – Brighton and Hove Albion

Liverpool leeft weer

Liverpool heeft na een moeilijk seizoen nog de hoop om af te sluiten met een Champions League-ticket. Om daar kans op te maken, mag de ploeg van Jurgen Klopp geen punten meer verspelen. Maandagavond gaan zij op bezoek bij Leicester City. Leicester zit in de ellende en stevent af op degradatie. Welke ploeg pakt de punten?

Maandag 21.00 uur: Leicester City – Liverpool

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.