actueel background image

Premier League: spanning op alle fronten in Engeland

14 apr 2023 | 14:23 0

Waar in veel competities steeds meer vast komt te liggen, daar ligt in Engeland echt nog alles open. Wie wordt kampioen? Wie gaat naar de Champions League? En wie speelt volgend seizoen een niveau lager? Alles kan nog. Worden we dit weekend weer een stukje wijzer? Een korte vooruitblik op een nieuwe speelronde in de Premier League.

5 mooiste wedstrijden week 3

Ploegen in vorm ontmoeten elkaar

We trappen zaterdag af met Aston Villa tegen Newcastle United. Twee ploegen in grote vorm. Villa is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen en Newcaste pakte in de laatste vijf wedstrijden alle mogelijke vijftien punten. Door die goede fase mag Aston Villa nog dromen van Europees voetbal en staat Newcastle op pole-position voor een Champions League-ticket. Villa moet zaterdag winnen om zicht te houden op Europa. Newcastle heeft iets meer speling, al ligt Tottenham Hotspur op de loer om de plek van The Magpies af te pakken.

Zaterdag 13:30 uur: Aston Villa – Newcastle United

Chelsea underdog in eigen huis

Voor Chelsea is te hopen dat aan dit seizoen snel een eind komt. Nog nooit gaf een club zoveel geld uit om vervolgens zo hard te falen. Bij Chelsea staat met Frank Lampard inmiddels trainer nummer drie van het seizoen aan het roer. Ook hij lijkt het tij niet te kunnen keren. Lampard won nog niet sinds zijn komst. De enige hoop is nog de Champions League, maar ook dat lijkt wel klaar. Tegen Real Madrid werd woensdag met 2-0 verloren. Zaterdag komt Brighton op bezoek. Brighton staat vier plekken hoger in de Premier League en is dus de favoriet op Stamford Brigde. Pijnlijk, maar waar.

Zaterdag 16:00 uur: Chelsea – Brighton and Hove Albion

Everton snakt naar winst

Everton moet alles op alles zetten om in de Premier League te blijven. De vrees voor degradatie is groter dan ooit. Zaterdag komt de ideale tegenstander op bezoek om drie punten vanaf te snoepen. Fulham was voor de winterstop geweldig, maar is inmiddels ver teruggezakt. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal verloren. Met de steun van het thuispubliek moet het Everton toch lukken om drie punten op Goodison Park te houden?

Zaterdag 16:00 uur: Everton – Fulham

Southampton vreest

Southampton speelt zaterdagmiddag thuis tegen Crystal Palace. Eigenlijk is er voor The Saints maar één optie en dat is winnen. De achterstand op een veilige plek is vier punten. Dat gat is te overbruggen, maar bij iedere nederlaag wordt de kans kleiner dat het ook echt lukt. Southampton heeft momenteel de slechtste papieren in de Premier League. Kunnen zij daar dit weekend iets aan doen? Palace staat twaalfde en waant zich veilig, al is voor hun het gat ook slechts zes punten. Spannend dus.

Zaterdag 16:00 uur: Southampton – Crystal Palace

Spurs verplicht om te winnen

Tottenham Hotspur wil de Champions League in. Het gat is momenteel drie punten en dus mogen ze in eigen huis tegen laagvlieger Bournemouth niet uitglijden. Maar de Spurs zijn heel wisselvallig dit seizoen. Van de laatste zeven wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. En daaronder zat ondermeer een wedstrijd tegen hekkensluiter Southampton. Ze zijn er dus niet gerust op in Londen.

Zaterdag 16:00 uur: Tottenham Hotspur – Bournemouth

Tottenham moet afrekenen met concurrent

Voor Brentford is het seizoen wel klaar. De Londenaren vrezen niet meer voor degradatie en ook de hoop op Europees voetbal is wel vervlogen. Hoe anders is dat bij de tegenstander van dit weekend. De Wolves wanen zich veilig met een dertiende plek, maar omdat de verschillen klein zijn is degradatie nog altijd niet uit zicht. Dat is het wel wanneer er zaterdag in eigen huis wordt gewonnen. Zij gaan er dus vol tegenaan.

Zaterdag 16:00 uur: Wolverhampton Wanderers – Brenford

Leicester wil schade beperken in Manchester

Leicester City is op weg naar The Championship. Al is er nog altijd hoop om degradatie te ontlopen. Dit weekend maken The Foxes zich echter geen illusies. Zij gaan op bezoek bij een ontketend Manchester City. City won de afgelopen negen wedstrijd allemaal en met overtuigende cijfers. In de Champions League werd FC Bayern München deze week nog even met 3-0 van de mat geveegd. Leicester hoopt vooral de schade te beperken dit weekend.

Zaterdag 18:30 uur: Manchester City – Leicester City

Arsenal wil voorsprong behouden

Arsenal droomt van de eerste titel in jaren, maar voelt de hete adem van Manchester City in de nek. Arsenal heeft slechts drie verliespunten minder dan de ploeg van Pep Guardiola en The Gunners weten dat City weinig fouten maakt. De druk is dus hoog. Zondag staat de stadsderby tegen West Ham United op het programma. West Ham heeft de punten hard nodig om het hoofd boven water te houden in de Premier League, maar The Hammers hebben ook een zware uitwedstrijd in de Conference League in de benen. Arsenal is dus de absolute favoriet.

Zondag 15.00 uur: West Ham United – Arsenal

Champions League vs degradatie

In Nottingham speelt Forest zondag tegen Manchester United. United heft drie punten nodig in de strijd om een Champions League-ticket. Voor Forest zijn de belangen wat anders, zij hebben ieder punt keihard nodig om in de Premier League te blijven. De kans op een stunt lijkt op voorhand nihil. Forest won voor het laatst op 5 februari en is hopeloos uit vorm.

Zondag 17:30: Nottingham Forest – Manchester United

Liverpool wil weer winnen

Na de 7-0 winst op Manchester United gloorde er weer hoop in Liverpool. Die hoop is inmiddels wel weg, want na die zege werd er niet meer gewonnen. Leeds United is maandag de tegenstander en Leeds ruikt bloed. Daarnaast heeft Leeds de punten ook hard nodig, want ook zij zijn nog lang niet veilig. Lukt het Liverpool om uit het dal te kruipen of drukt Leeds ze er nog verder in?

Maandag 21.00 uur: Leeds United – Liverpool

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.