actueel background image

Premier League: City op weg naar titel

05 mei 2023 | 08:16 0

Manchester City lijkt hard op weg naar de titel in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola lijkt onverslaanbaar en er moet wat gebeuren willen zij het nog spannend maken. De echte spanning zit onderin de competitie. Met nog vier wedstrijden te gaan is het zweten voor zes ploegen.

Haaland

Kan Chelsea eindelijk winnen?

Het is een rampseizoen voor Chelsea, maar gelukkig is het einde in zicht. Zaterdag gaan The Blues op bezoek bij Bournemouth. Bij verlies zakt Chelsea nog een plekje richting plek dertien. En verlies zit er dik in. De laatste zes wedstrijden werden namelijk allemaal verloren. Wanneer de ploeg uit Londen ook zaterdag niet wint, dan is dat de tiende wedstrijd op rij zonder overwinning.

Zaterdag 16:00 uur: Bournemouth – Chelsea

Ploegen met andere belangen

Manchester City en Leeds United hebben allebei extreem veel belang bij een overwinning. City omdat ze kampioen willen worden en Leeds omdat het in de Premier League wil blijven. Leeds staat momenteel op een veilige zeventiende plaats, maar slechts een beter doelsaldo houdt ze momenteel weg van degradatie. Leeds heeft dus nog wel wat punten nodig om erin te blijven. Zaterdag worden die punten niet verwacht, City is namelijk al negentien wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag was op 5 februari.

Zaterdag 16.00 uur: Manchester City – Leeds United

Spurs moet seizoen redden

Tottenham Hotspur is bezig aan een vrije val en de Champions League zit er niet meer in. De laatste vier wedstrijden werd er niet meer gewonnen. Er is dus werk aan de winkel. Zaterdag moet er gewonnen worden van Crystal Palace om ervoor te zorgen dat ze nog kans blijven maken op Europa League-voetbal. Niet het podium waar Spurs graag acteert, maar het is beter dan niets.

Zaterdag 16.00 uur: Tottenham Hotspur – Crystal Palace

Aston Villa wil goed seizoen bekronen

Aston Villa heeft momenteel een plaats in de Conference League in handen en dat is voor de ploeg uit Birmingham een hoofdprijs. Toch zijn er meer kapers op de kust. Met name Brighton staat op een kleine achterstand. Winst op bezoek bij Wolves is dus gewenst aanstaande zaterdag. Wolves heeft ook nog wel wat om voor te spelen. Zij lijken redelijk veilig als het gaat om lijfsbehoud, maar drie extra punten zou echt alle druk weghalen.

Zaterdag 16.00 uur: Wolves – Aston Villa

Liverpool dendert door

Liverpool is bezig aan een fraaie eindsprint en lijkt alsnog Europees voetbal te halen. Daar zag het lang niet naar uit, maar na vijf overwinningen op rij ziet de wereld er plots anders uit. Heel stiekem mogen The Reds zelfs nog dromen van de Champions League. Dan is het wel afhankelijk van Manchester United en Newacastle United. Om te beginnen moet Liverpool zelf de laatste vier wedstrijden winnen, om te beginnen zaterdag thuis tegen Brentford.

Zaterdag 18.30 uur: Liverpool – Brentford

Topper in Newcastle

Arsenal heeft het kampioenschap de laatste weken door de vingers zien glippen, maar mag nog altijd hopen. Dan mag er overigens echt geen punt meer gemorst worden. Zondag staat er een hele pittige klus op het programma. The Gunners gaan dan op bezoek bij Newcastle United. The Magpies zijn op weg naar de Champions League, maar hebben ook nog wel wat punten nodig. Wie wint de topper?

Zondag 17.30 uur: Newcastle United – Arsenal

West Ham wil zich veilig stunten

West Ham United staat slechts vier punten boven de degradatiestreep en is dus nog niet helemaal veilig. Zondagavond komt Manchester United op bezoek. Een overwinning zou rust geven in Londen, maar dat wordt een hels karwei. West Ham is er veel aan gelegen om snel veilig te zijn, want dan kan de focus op de Conference League waar AZ in de halve finale wacht. En lijfsbehoud en een Europese prijs zou het seizoen wel redden.

Zondag 20.00 uur: West Ham United – Manchester United

Leicester City wil slag slaan

Leicester City gaat maandagmiddag op bezoek bij Fulham. Fulham is na een geweldige eerste seizoenshelft bezig aan een duikeling en staat inmiddels tiende. Nog steeds helemaal prima voor de club uit Londen. Leicester heeft andere zorgen. Op doelsaldo zijn ze veilig, maar er is nog een lange weg te gaan voordat ze echt zeker zijn van nog een jaar Premier League. Bij winst op Fulham kunnen ze eventjes ademhalen.

Maandag 16.00 uur: Fulham – Leicester City

Everton in blinde paniek

Everton staat op een degradatieplek en wil daar vanaf. Om dat voor elkaar te krijgen moet er gewonnen worden op bezoek bij Brighton and Hove Albion. Laat die ploeg nu net bezig zijn aan een geweldig seizoen. Brighton speelt nog voor een plek in Europa en dus lijkt Everton een probleem te hebben. Kunnen The Toffees stunten of gaan ze echt naar The Championship?

Maandag 18.30 uur: Brighton and Hove Albion – Everton

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.