actueel background image

Arsenal wil blijven dromen van titel

02 mei 2023 | 08:50 0

Arsenal stond bijna het hele seizoen bovenaan in de Premier League. De laatste weken is de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en is Manchester City weer de grote favoriet. Wil Arsenal nog een kans maken op de titel, dan moet er dinsdagavond geworden worden van Chelsea. Een haalbare kaart, aangezien Chelsea een vreselijk seizoen beleeft.

arsenal blog content

Vooruitblik

Arsenal verloor afgelopen woensdag het cruciale duel bij directe concurrent Manchester City met 4-1. Hierdoor staan The Gunners nu tweede met een wedstrijd meer gespeeld en één punt achterstand. Tegenstander Chelsea is ondanks de vele aankopen bezig aan een dramatisch seizoen en mag blij zijn dat het seizoen bijna is afgelopen. Arsenal is dinsdag de uitgesproken favoriet.

Arsenal vecht voor laatste kans

De ploeg van trainer Mikel Arteta lijkt het in de eindfase van het seizoen een beetje kwijt te zijn. De afgelopen vier wedstrijden werd er niet gewonnen en hierdoor lijkt de kans op het eerste kampioenschap sinds seizoen 2003/2004 verkeken. Maar van opgeven wil Arteta niets weten. Hij gelooft nog in de titel en ziet nog altijd het benodigde vuur bij zijn spelers. Wat dat betreft lijkt Chelsea op het juiste moment te komen. The Blues zijn momenteel dé ideale tegenstander om aan het vertrouwen te werken.

En Arsenal heeft geen keus. Ze moeten. Puntenverlies zou een definitieve streep zetten door de titelaspiraties. Bij winst staat de ploeg in ieder geval voor een dag weer aan kop. City komt namelijk woensdag pas in actie. The Citizens nemen het dan in eigen huis op tegen laagvlieger West Ham United.

Tweede tijdperk Lampard om te huilen

Bij Chelsea werd er in de winterstop de ene na de andere aankoop gedaan. Miljoenen werden er uitgegeven om de selectie te versterken. Maar dat leverde precies niets op. Graham Potter kreeg het maar niet voor elkaar om de dure spelers te laten presteren. Begin april werd hij daardoor de laan uit gestuurd en nam Chelsea Frank Lampard aan als interim-trainer tot het einde van het seizoen.

Tot op dit moment is dit nog geen succesvol huwelijk. In de vijf wedstrijden onder zijn leiding is er niet één keer gewonnen en werd de ploeg ook uitgeschakeld door Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League. Chelsea is inmiddels gedaald naar een twaalfde plaats. Hierdoor loopt de ploeg volgend jaar Europees voetbal sowieso mis. Chelsea speelt helemaal nergens meer voor dit seizoen. Al kunnen ze in theorie nog degraderen, maar zover zal het niet komen. Winnen van Arsenal dinsdag zou een heel klein lichtpuntje zijn, maar niet meer dan dat.

Statistieken

– Arsenal staat tweede op de ranglijst met 75 punten.
– Arsenal heeft de laatste vier wedstrijden niet gewonnen.
– Arsenal kan bij winst 1 dag de koppositie terugpakken.
– Chelsea staat op een twaalfde plaats met 39 punten.
– Chelsea won geen van de laatste acht wedstrijden
– Het is interim-trainer Frank Lampard in vijf wedstrijden nog niet gelukt om een wedstrijd te winnen.

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
06-11-2022
Chelsea – Arsenal
0 - 1
20-04-2022
Chelsea – Arsenal
2 - 4
22-08-2021
Arsenal – Chelsea
0 - 2
12-05-2021
Chelsea – Arsenal
0 - 1
26-12-2020
Arsenal – Chelsea
3 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.