actueel background image

Premier League: kampioenswedstrijd City en degradatiestrijd

19 mei 2023 | 06:49 0

De Premier League nadert zijn ontknoping. Dit weekend kunnen een aantal belangrijke beslissingen vallen. Manchester City kan kampioen worden, Liverpool kan nog de Champions League in en voor wie gaat het doek vallen? Een korte vooruitblik.

Manchester City mei 2023

Spurs moet waken

Tottenham Hotspur begint het Premier League-weekend. Zij spelen de stadsderby tegen Brentford. Voor de Spurs staat er toch nog behoorlijk wat op het spel. Zij staan nu op een Conference League-plek, maar hopen nog te stijgen richting de Europa League. Maar ze kunnen ook alles nog mislopen. In Theorie kan tegenstander Brentford er zelfs nog overheen. De Spurs moeten alles op alles zetten om het teleurstellende seizoen niet nog teleurstellender te maken.

Zaterdag 13:30 uur: Tottenham Hotspur – Brentford

Pakt United het Champions League-ticket?

Manchester United staat nog altijd op een plek die recht geeft op Champions League-voetbal, maar de ploeg van Erik Ten Hag mag geen fouten meer maken. Liverpool staat nog maar op één puntje achterstand. Al hebben The Reds wel een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst op het al uitgespeelde Bournemouth zet United een hele serieuze stap richting het miljardenbal. Gaat het Ten Hag lukken?

Zaterdag 16.00 uur: Bournemouth – Manchester United

Potje voor de eer

Fulham en Cyrstal Palace hoeven nergens meer voor te vrezen en ook nergens meer op te hopen. Ze gaan Europa niet in en zijn allebei meer dan veilig. Bij deze Londense derby staat dus enkel de eer op het spel. En ze kunnen allebei nog een plekje stijgen op de ranglijst eventueel. Een lekker potje vrijuit voetballen op de zaterdagmiddag op Craven Cottage dus.

Zaterdag 16.00 uur: Fulham – Crystal Palace

Het sprookje van Liverpool

Hoe anders is dat in Liverpool. Daar staat nog meer dan genoeg op het spel. Liverpool kan een zeer wisselvallig seizoen alsnog fenomenaal afsluiten. Een plek in de Champions League lonkt namelijk na een sterke eindsprint. Liverpool won zeven wedstrijden op rij en mag daardoor weer hopen. Tegenstander Aston Villa hoopt ook. Zij kunnen zich nog plaatsen voor Europees voetbal en voor Villa zou dat een fenomenale prestatie zijn. Kunnen zij stunten op Anfield of dendert de Liverpool-trein door?

Zaterdag 16.00 uur: Liverpool – Aston Villa

Ontsnapt Everton?

Voor Everton staan de laatste twee wedstrijden in het teken van overleven. Zij staan één puntje boven de streep en hebben eigenlijk gewoon een overwinning nodig. Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers zou dat moeten gebeuren. Een overwinning op de Wolves zou zomaar eens een volksfeest aan de blauwe kant van Liverpool kunnen betekenen. Blijven The Toffees in de Premier League?

Zaterdag 16.00 uur: Wolves – Everton

Forest wil stunten

Arsenal is de hoop op de landstitel inmiddels wel verloren en dus rest nog het seizoen uitspelen. Voor Nottingham Forest staat er iets meer op het spel. Forest is bijna veilig, maar bij een overwinning zijn ze helemaal zeker. Zaterdag komt Arsenal op bezoek. Een stunt zou een volksfeest betekenen en waarom mag Forest niet hopen? Arsenal is een verslagen bokser. Een stunt ligt dus op de loer.

Zaterdag 18.30 uur: Nottingham Forest – Arsenal

Leeds United moet

Leeds United gaat zondag op bezoek in Londen bij West Ham United. Leeds United moet winnen om zicht te houden op een langer verblijf in de Premier League. Zij hopen te profiteren van de midweeks verplichtingen in Europa van West Ham. Bij winst kan Leeds United over Everton heen, al is het dan wel afhankelijk van het resultaat bij Wolves – Everton.

Zondag 14.30 uur: West Ham United – Leeds United

Brighton naar Europa

Brighton gaat zeer waarschijnlijk Europa in. Bij winst op Southampton kan het eigenlijk niet meer misgaan. En Southampton is al gedegradeerd en speelt de laatste twee wedstrijden enkel nog voor de eer. The Saint hopen vooral dat het seizoen zo snel mogelijk voorbij is, zodat ze zich kunnen gaan richten op een terugkeer in de Premier League.

Zondag 15.00 uur: Brighton – Southampton

City kan titel pakken tegen lamgeslagen Chelsea

Manchester City is bij een overwinning zondag kampioen. En die kampioenswedstrijd spelen zij uitgerekend tegen Chelsea. De ploeg die een hels seizoen beleeft. Een seizoen dat met de week pijnlijker wordt en dan zien zij een rivaal ook nog van dichtbij kampioen worden. Chelsea hoopt dat scenario te voorkomen, maar die hoop is heel broos. City is al 22 wedstrijden ongeslagen en Chelsea wint niet of nauwelijks.

Zondag 17.00 uur: Manchester City – Chelsea

Newcastle United vecht

Lang leek Newcastle United lachend de Champions League in te gaan, maar inmiddels is niets meer zeker. Liverpool hijgt in de nek en dus moet er maandag gewonnen worden. Newcastle speelt thuis tegen het noodlijdende Leicester City. Bij een nederlaag lijken zij bijna zeker gedegradeerd. Zij hopen vooral tegen beter weten in, al maakt een kat in het nauw soms rare sprongen.

Maandag 21.00 uur: Newcastle United – Leicester City

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.